Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

aleb-azi pisze:... Nie znoszę jak jest pusto... To dosadzam... a potem nagle robi się zbyt gęsto :;230
No, dokładnie tak, jak ja! :shock:
Nie będę krzyczeć, ale wiesz co takie zdjęcia mogą sprowadzić? ;:14
Jeszcze się lato nie skończyło, a już poołowa forum straszy jesienią. Ale zima to już przesada! ;:151
Pokazuj lepiej te astry, bo sliczne! A ja już astrów nie sadzę, bo ... nie sieję, bo ... mi sie nie chce pikować :oops: Tyle sobie popatrzę, co u Ciebie :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wszystkie urocze, ale ten the beściak chyba jednak najbardziej :uszy
Do łóżka marsz ;:14 , rano do pracy trezba wstać :;230
Ja chyba tez tak zrobię ;:108
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Człowiek sobie zdrowie zrujnuje prez forum :;230 Zamiast spać jak trzeba to czyta, pisze, ogląda, podziwia :;230
Izo, mam pytanie o Rosarium Uetersen. Dobrze zrozumiałem, że w jej przypadku "kolumnowy pokrój" oznacza to samo co np wśród iglaków? Bo na taką to jeszcze znalazłbym miejsce. Jaka szeroka może być ta kolumna?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

CZarodziejko - wiedziałam, że mi się oberwie :;230 bo tam jesień, śnieg na kwiatach, to jest egzotyka :wink: Już nie będę, obiecuję. A ja tych astrów nie pikowałam. Marnie wzeszły, więc wysadziłam to, co przejawiało jaką taką witalność.

Joluś
- najpierw forumowiczka pędzi orać :wink: w ogródku, potem zagląda na moment na forum... robi się jutro, a o poranku siniaki pod oczami, że żaden korektor nie przykryje :;230

Pawle - człowiek sobie przez forum nie tylko zdrowie rujnuje. Portfel też :;230 Co do RU znam ją tylko z opisów, dopiero u mnie debiutuje. Z mądrości wyczytanych to może mieć szerokość 60-80 cm (to na stronie producenta), albo do 2 m. Czyli taaaaaakaaaaaa ryba :;230 Uzbrojona w mądrości czytane i oglądane pomyślałam sobie, że poprowadzę ją w formie kolumny. Więc dostanie pal, jak nie przymierzając Azja Tuchajbejowy syn... nie będę jej jednak nabijać, a pętać... jak dzikiego rumaka. A co z tego wyjdzie? Znając mnie pewnie niezły bałagan :;230 W ostateczności jest sekator :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Życzę ci Izuś abyś musiała tego sekatora używac jak najszybciej :wink:
A kolumna różana to jest super pomysł. Już ja widzę oczami wyobrażni :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Dorotko, ogrodowy, pełnometrażowy, sensacyjny film "Życzenie sekatora I" W roli Charlesa Bronsona - ja :;230 Cieszę się, że nie tylko ja widzę tą kolumnę - jest piękna :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kolumnę mą widzę ogromną... :wink: parafrazując, krakowskiego nomen - omen, "prawie-wieszcza"

Kochana... dzięki Tobie nareszcie wiem, czemu ostatnio korektor tak szybko mi wychodzi :;230
Ale jak można inaczej, jak tu takie cudeńka do pooglądania...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

GorzatkoMał - tak myślałam, że Ty też :;230 Byle to nie była... piąta kolumna :wink:

Astry :?: Drugi koniec łączki i żniwa w domu :wink: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękne, choć nie lubię astrów
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ja tez niezbyt i jeszcze są alele ... jakieś tam dla tulipanów, a to już blokuje wiosenną powierzchnię ogródka :roll:
Mam calutki szpaler, takie jakby pole bardzo wyciągnięte i chudziutkie :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka Lavaglut kupiłam w tym roku ,kwitła raz i na tym koniec...w mojej glinie muszą się długo aklimatyzować ... :roll: ,nad Rotkappchen się zastanawiam ,czy ona kwitnie paroma kwiatami na pędzie...i przez cały sezon,bez przerw...?Jakbyś mogła coś nie coś o niej napisać ;:196
Mary Rose bardzo mi się podoba,jak długo trzyma kwiaty...?
Rosarium wiadomo,wciąż zachwyca,a WilliamS widzę nie choruje,a tyle się naczytałam ,że łapie choróbska...
Jak ona się sprawuje...?
Dzisiaj same pytania... :wink: pokazałaś róże nad ,którymi się zastanawiałam...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

RU cudowna, pokazuj , pisz - muszę ją mieć... i leonarda . :;230
Skoro smoki mi je polecają i inni też. :uszy
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko - rozumiem, jak najbardziej, że można docenić urodę... ale nie darzyć sympatią. Też tak mam...

Joluś - ponoć jakieś takie nieużyte te astry dla tulipanów. Ale chyba do tej pory nigdy mi się nie łączyły, więc mówię, że ponoć. No, pojedynczo astry mogą nie być imponujące, ale jak jest duuuużoooo wyciągniętych i chudziutkich, to już zupełnie inna bajka :D

Nelu - ależ konkret.... Lavaglut u mnie od grudnia - teraz powtórzyła kwitnienie i to chyba bardziej obficie niż za pierwszym razem. Ale coś się stało i w ciągu paru dni złapała taką plamistość, jak mało co... Pryskałam przy pierwszych kropkach, ale teraz już jest bez liści - wyskubałam do imentu, bo grzyb był na każdym lisku. A obok jest Rotkappchen i Astrid Grafin i są zdrowe. Zobaczę co będzie dalej... nie chciałabym się z nią rozstawać. Rotkappchen jest Kordesa, nie Geschwinda - czy ten Czerwony Kapturek Cię interesuje? W pierwszym kwitnieniu miał mnóstwo kwiatów na pędzie, teraz ma po parę. Ale jest zdrowiutki i ładnie się rozkrzewił w zgrabniutką kopkę. O Mary Rose mogłabym do rana :wink: ale odpowiem na temat - kwiaty trzyma krótko i osypuje się obficie. To je łączy z Heritage - cała reszta zupełnie odmienna :wink: Rosarium mam dzięki Tobie, więc wiadomo... William Shakespeare - u mnie rok w rok (ten jest czwarty) plamistość paskudna - ale zatrzymuje się w mniej więcej połowie krzewu, więc jest z gołymi nogami, tak do kolan :wink: Chyba stąd mi się wziął pomysł bukszpanowych obramowań, żeby się w oczy nie rzucało :;230 W tym roku już chyba dorósł na tyle, że sztywniej trzyma pędy i w końcu widać kwiaty. Nawet jeśli się go nisko przytnie to szybko się odbudowuje.

Andrzeju - do RU przekonałam się u Neli. Zbyt wiele nie napiszę, bo mam ją od wiosny. Ale siedzi w środku dość zapchanej rabaty - do tej pory zdjęłam parę chorych listków. Kwitnie, no jak się zastanowić to :shock: właściwie cały czas. Teraz wypuściła wielkie kwiaty. A Leonarda też muszę mieć. Widziałam parę cuuuudnych egzemplarzy, więc może i u mnie się uda.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A jakim cudem astry tak się dzielnie opierają psiemu pogromowi? Rosarium podoba mi się bardzo...Ale czyż trochę nie przypomina wzgardzonej przez wszystkich niesłusznie! :) Antiquy?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Róże pod śniegiem mnie zmroziły. Oby teki październik już się nie powtórzył.
RU jest piękna, ciekawe czy rosłaby na moim piachu. A tu jesień z różami kopanymi się zbliża, pora szukać miejsca w ogrodzie ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”