Zachwyca mnie również wspaniały zawilec, strasznie lubię te jego pąki w postaci kuleczek
W ogóle widoki z Twojego ogrodu są niesamowite, tylko siedzieć i podziwiać

Czytałam, że lilie znoszą lepiej luźne, nawet piaszczyste podłoże niż ciężkie i mokre.vertigo pisze:Napisali mi z Lilypolu, że Triumphator będzie, ale dopiero na wiosnę. Zaczekam, ale boję się, że zapomnę
![]()
Moje lilie posadziłam w normalnej ziemiJutro przesadzę, bo i tak rosną w nieodpowiednich miejscach, to poprawię im podłoże. Różowa rośnie i kwitnie pięknymi kwiatami, ale jet b.niziutka. A może z powodu tego zbyt ciężkiego podłoża?
Spokojnie sadź!Cebulla pisze:Bardzo podobają mi się takie oplecione powojnikami iglaki. Mam taką młodziutką tujkę Szmaragda ok 120cm wysoką, można byłoby ją już na wiosnę podsadzić powojnikiem? Da radę go utrzymać?
Wiąz Wredei rośnie u mnie od wschodu przy domu, nie marznie, można go przycinać do odpowiedniej wysokości, wypuszcza pedy nawet z pnia. Liście ma drobniutkie, jakby plisowane, wypuszcza chyba w kwietniu. Niestety lubią go przędziorki i trzeba pryskać. Potrafi zrzucić liście od tych pajączków. Liście opadają przy pierwszych chłodnych nocach. To piękny krzew ,warto go mieć! Mój ma ok. 10 lat. Dorósł do 3m, wiosną został przyciety na 1,7m.asia0809 pisze:Gosiu, napisz coś o tym wiązie. Czy wcześnie wypuszcza liście na wiosnę, czy się przebarwie i kiedy liście opadają?
Podoba mi się od dawna. Jak długo go masz i jaki jest u Ciebie duży?
JPII rośnie ok. 50cm od tui od północy, cały dzień ma półcień, nie lubi palącego słońca.chatte pisze:No to chyba powinnam się cieszyć, że Dr R. Okazał się JP II.
Ewuś, a w jakiej odległości i z której strony tui on u Ciebie rośnie?
Mnie nie będzie przeszkadzało, jak w kadrze pojawi się kawałek basenu ;) Chodzi o to, ze oglądając takie trochę większe kawałki można sobie mniej więcej wyobrażać, jak wygląda cały ogród
Tak, są ciemniejsze, może to kwestia cienia? Możemy wymienić sadzonki wiosną, tak? ;)Gencjana pisze:Ewo, wydaje mi się, że Twoje anemony są bardziej różowe niż moje bladoróżowe, czy zauważyłaś, jak byłaś u mnie? Czy tak?
Aguś, dziękiAGNESS pisze:Ewuś takie wspinające się po zielonych kolumnach powojniki to mistrzostwo swiata i piękny pomysł na odgapienie![]()
Zachwyca mnie również wspaniały zawilec, strasznie lubię te jego pąki w postaci kuleczek![]()
W ogóle widoki z Twojego ogrodu są niesamowite, tylko siedzieć i podziwiać
Bardzo się cieszę, że dobrze ci rosną! Mają wspaniałą ogrodniczkę! Pozdrawiam!pestka pisze:Witaj Ewuniu piękne mam od ciebie roślinki pięknie mi wszystkie zakwitły a najbardziej jest piękny zawilec tak się cieszę wszystko od ciebie okej polecam kupowanie od ciebie roślinek
pozdrawiam

Bardzo się cieszę!gloriadei pisze: Zdjęcia będą ;)