Witaski !!
Ewo, nie zauważyłem wcześniej Twojego postu?.więc odpowiadam z małym poślizgiem, a właściwie to napiszę Ci na priv?.bo nie chce robić niepotrzebnej reklamy składom kamieniarskim hihii.
Ogólnie to cena jest uzależniona od rodzaju kamienia i od wielkości, jeśli chodzi o otoczaki granitowe to im większe tym tańsze. Warto się też potargować.
Dalu, ooo to super informacja, zastanawiałem się jakiś czas temu czy w ogóle się przyjął, a tu proszę?nawet pięknie zakwitł. Miałem małe wątpliwości, bo sadzonki były lichutkie.
Adrianno, nie obracał się bo śmig był zablokowany hamakiem na którym sobie dyndałem popijając yerbę.
Dzięki za pochwały. Trawy najbardziej efektowne będą jak zakwitną?wtedy porobię fotki. Jak na razie kłosy pojawiły się jedynie na wcześnie kwitnącym miskancie ?Kleine fontane?. Perowskia jest rewelacyjna, wygląda ładnie nawet zanim zakwitnie i po kwitnieniu. Jest ozdobą aż do jesieni.
Karo, na początku przy zakładaniu ogrodu w luki miedzy świerki ozdobne powsadzałem te najbardziej pospolite, chciałem żeby nie było tak pusto. Teraz kiedy ogród dojrzewa mogę pozwolić sobie na małą wycinkę. W międzyczasie zakochałem się w drzewach i krzewach liściastych?żeby je wprowadzać z czegoś muszę zrezygnować.
Hastatki są rewelacyjne, bardzo długo kwitną. Niektóre z tych sadzonek maja po 120 cm. wysokości i są fajnie rozgałęzione.
Mam podobnie jak ty różową, niebieską a dodatkowo koloru białego.
Kiedyś na jakiejś fotografii zauważyłem piękną werbenę, ale nigdy jej w realu nie widziałem i nie wiedziałem jak się nazywa.
Tak się złożyło, że w tym roku odnalazłem ją w niesamowitym ogrodzie Ewy (sąsiadki Gencjany) i stałem się jej szczęśliwym posiadaczem. Werbenka ta to Werbena Stricta. Jest wysoka, smukła, ma pięknie ułożone połyskujące liski a kwiaty niezwykle skromne. Dodatkowo jako że rośnie w naturalnym siedlisku na terenach ruderalnych, nasypach itd. To jest mało wymagająca i nie straszna jej susza.
Pozdrawiam Ciebie równie serdecznie!!