Pozdrawiam Jola.
Ogród IGI , część 8
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI , część 8
Pozdrawiam Jola.
Maleństwa przecudne, wychodzi na to że Ci ich zazdraszczam hehe

- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś, uwielbiam oglądać Twój ogród.
Staram się zawsze być na bieżąco, choć rzadko się odzywam.
Z zachwytu po prostu słów mi brakuje
Staram się zawsze być na bieżąco, choć rzadko się odzywam.
Z zachwytu po prostu słów mi brakuje
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rzadko, ale mam coś czego nie masz......piterek pisze:Maleństwa przecudne, wychodzi na to że Ci ich zazdraszczam hehe![]()
Nawet miłe uczucie, już wiem czemu ludzie gonią za nowinkami.
Wiolu, ja też czytam ,a odzywam się czasami.
Jolu, pięknie to będzie u Ciebie jak skończycie , takie 1000metrów by się przydało.
Witaj Kropelko.
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Żurawki piękne, aż sama zapragnęłam. Nie wiem czy spodoba Ci się ta piosenka z Piwnicy pod Baranami, ale przyszła mi do głowy ? propos pszenicznych łanów http://www.youtube.com/watch?v=yn-CpqZLkPM
Heliotropy przekwitly, ale caly czas mam nadzieje, ze jeszcze wypuszcza jakies kwiatki.
Heliotropy przekwitly, ale caly czas mam nadzieje, ze jeszcze wypuszcza jakies kwiatki.
-
iga23

- Kontakt:
Basiu, heliotropy w ojczyźnie to bylina, u Ciebie powinna zimować.Przytnij kwiaty i może jeszcze raz zakwitną.
Podejrzewam,ze u Was też bum żurawkowy się zrobił , choć w Europie to przoduje Belgia.
Podejrzewam,ze u Was też bum żurawkowy się zrobił , choć w Europie to przoduje Belgia.
Iga
czy ja mogę zgapić chodzi mi o wiąz...też bym sobie zrobiła takie piękne przejście...
i jedno pytanko...jak myślisz czy hortensję dębolistną mogłabym posadzić pod drzewem...wiśnią piłkowaną burgundii mam akurat tam sporo miejsca no i z tarasu widać
czy ja mogę zgapić chodzi mi o wiąz...też bym sobie zrobiła takie piękne przejście...
i jedno pytanko...jak myślisz czy hortensję dębolistną mogłabym posadzić pod drzewem...wiśnią piłkowaną burgundii mam akurat tam sporo miejsca no i z tarasu widać
-
iga23

- Kontakt:
Tess , a zgapiaj, a myślisz ,ze ja to sama wymyśliłam.
Z hortensją, to się okazuje,że nie lubi konkurencji.W zeszłym roku rosła na rabacie pod domem i choć nie raczyła zakwitnąć była piękna ,a le przeszkadzała w podlewaniu, więc wywędrowała do host , pod iglaki i jest połowę tej zeszłorocznej.Teraz jak Piotrek zmienił podlewanie przesadziłam ją z powrotem na stare miejsce ,ale kwiaty ma małe, znów rok do tyłu......Jak masz miejsce to do zacisznego , pod budynek, bez konkurencji innych drzew i krzewów.
Igorku, a wyjątkowe, bo przyleciały z USA.
Z hortensją, to się okazuje,że nie lubi konkurencji.W zeszłym roku rosła na rabacie pod domem i choć nie raczyła zakwitnąć była piękna ,a le przeszkadzała w podlewaniu, więc wywędrowała do host , pod iglaki i jest połowę tej zeszłorocznej.Teraz jak Piotrek zmienił podlewanie przesadziłam ją z powrotem na stare miejsce ,ale kwiaty ma małe, znów rok do tyłu......Jak masz miejsce to do zacisznego , pod budynek, bez konkurencji innych drzew i krzewów.
-
iga23

- Kontakt:
Ma się tu i ówdzie chody.
Podejrzewam,ze w przyszłym roku będą w Polsce.
Podejrzewam,ze w przyszłym roku będą w Polsce.
A ja myślałam, że u ciebie wszystko już skończone z pracami budowlanymi. A tu proszę.
-
iga23

- Kontakt:
Lucunko, wszystko po kolei , jeszcze szklarnia na drugi rok czeka , a i pewnie jakieś pomysły inne będą.Co ma się mężuś nudzić.
Koło tarasu trzeba wymurować rabatkę, bo starą rozebraliśmy, była z kołków drewnianych .I tak wkoło, coś się robi.
Koło tarasu trzeba wymurować rabatkę, bo starą rozebraliśmy, była z kołków drewnianych .I tak wkoło, coś się robi.
moje wsie hortensje rosną przy iglakach, stad pomyslałam że może pod wisnią.....iga23 pisze:Tess , a zgapiaj, a myślisz ,ze ja to sama wymyśliłam.![]()
Iga jakie zurawki nadają się na północny zachód...słońce tam po południu też daje czadu
-
iga23

- Kontakt:
- fela

Przkwitle kwiaty zawsze przycinam, oby zakwitly... W bretonskich ogrodach jakos nie widze zurawek. Te ogrody są inne. Malo kto sadzi tu rosliny jednoroczne. Dużo natomiast pięknie kwitnacych krzewów(hortensje, azalie, rododendrony i wiele innych) i dekoracyjnych drzew na przyklad ostatnio juz przekwitajacych albizji. Wielu roślin nie znam i trudno mi o tym pisać, znajomosc przyjdzie z czasem.
Cieszy mnie to, że heliotropy, jak piszesz, mogą być tu wieloletnie. Posialam kobee i moja sasiadka powiedziala, ze i ona przetrwa tutejsza zimę. Nie umiała jednak doradzić czy obciąć jej pędy jesienią.
Teraz idę zrobić fotkę heliotropowej grząddki, aby Ci wysłać.
Cieszy mnie to, że heliotropy, jak piszesz, mogą być tu wieloletnie. Posialam kobee i moja sasiadka powiedziala, ze i ona przetrwa tutejsza zimę. Nie umiała jednak doradzić czy obciąć jej pędy jesienią.
Teraz idę zrobić fotkę heliotropowej grząddki, aby Ci wysłać.
- fela

Bedzie lepiej jak wysle zdjecie na PW
To heliotropowa grzadka. Rosna tu gazanie, portulaki ijeszcze jakies inne kwiatki, ale zapomnialam nazw.
To heliotropowa grzadka. Rosna tu gazanie, portulaki ijeszcze jakies inne kwiatki, ale zapomnialam nazw.