Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

No to jestem :) Fajnie, że już wróciliście! Wypoczęci i zadowoleni? Początek urlopu intensywny :) , to potem już tylko słodkie lenistwo... A jak tam sytuacja szkółkowa na wybrzeżu? :) W ogrodzie to wiadomo, że nie brzydko, ale jakieś zdjęcia na potwierdzenie by się przydało :) Jeśli zmęczona, to może być jutro...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Deszcze ostatnio nader życzliwe, to podlewanie miałaś z chmurki na czas nieobecności :)
Ależ jestem ciekawa jakie to szkółki obejrzałaś (bo o różanej wiem, ale co jeszcze?). Jakieś łupy przywieźliście?
A tu kolorek na powitanie - jedna z Twoich ostróżek dzielnie kwitnie u mnie :D
Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś - tylu szkółek jak na trasie Lublin - Puławy nie spotkaliśmy. Nie mówiąc o braku przewodnika :;230 Zaglądnęliśmy do Nieborowa i Rogowa. Świat jest bardzo ciekawy :D Zdjęcia niebawem...

Aniu Zielona - jaka ostróżka :D Ładnie, w Twoich oczach/obiektywnie się odbiła. A więc oczywiście, obiektywnie ładna :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izka, mam nadzieję, że psy dzielnie zniosły rozłąkę ;:108
Jak szybko ten Wasz urlop minął, a niedawno dopiero wyruszaliście ;:224 W ogrodzie pewnie masę roboty, bo teraz sezon dużej aktywności chwastów :;230 No i chyba trawnik w lepszej kondycji, bo trochę dszczu ostatnio było :lol: U jest mnie znacznie lepiej ;:136 Pozdrówki dla J. :wit
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Joluś, psi chyba pocieszały się jedzonkiem, bo jakąś taką krągłą formę przybrały :roll: Teraz depczą mi po piętach. Chyba jednak nie chcą zostać bez pańci.
Ogródek spisał się dzielnie, z wyjątkiem pomidorów. O tych można mówić w czasie przeszłym. Jak to będzie?- chyba addio pomidory... Trawka zielenieje od nowa.

No i gwoli usprawiedliwienia - zaniedbałam troszkę wirtualny ogródek i gości z powodu.... realnego ogródka i gości.
A teraz relacje wakacyjne czas zacząć :D bo jak się tak będę grzebać to mnie wykopki zastaną...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Szkółking - nie da się tego opowiedzieć. Trzeba to przeżyć :D Bardzo się cieszę, że było mi dane to doświadczenie. Bez dwu zdań Marta jest świetnym organizatorem i niedoścignionym łowczym :D . Szkółking dograny, na umówioną godzinę otwierały się przed nami miejsca, do których ledwo przeciętny maniak ogrodowy nie dotarł by o własnych siłach. Ech- widzieliśmy prywatne mini arboretum :shock: I pole róż wielce sympatycznego pasjonata odkrytego przez Vitę :shock: Do tego dorzucić trzeba świetne towarzystwo siły fachowej Katri (mam nadzieję, że nie przekręciłam nicka) okraszone ciepłem i ciekawością świata Pamelki. Jak sobie wspominam, to zastanawiam się, czy to nie sen :;230 Ale zdjęcia zostały, więc jednak jawa :;230

Nie pierwsza to była szkółka, ale widok hm... nie z tej ziemi :;230 Oto ogłowiona katalpa, o której kiedyś opowiadały miłe Lublinianki. Z czystym sumieniem oświadczam, że nie podoba mi się takie traktowanie drzew. Za to nie mam nic przeciwko takiemu traktowaniu róż. Pole różane, po którym wolno było chodzić, brodzić, tonąć i chłonąć.
Obrazek Obrazek

Efekt szkółkingu pod koniec dnia był uroczy. Tak wyglądał bagażnik jednego auta. A było jeszcze drugie :D

Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Szkółki szkółkami - ale kontakt na żywo z człowiekiem kryjącym się pod nickiem i jego ogrodem... Tego kupić się nie da.
Nie będę pokazywać ogrodów Marty i Vity z przyczyn oczywistych. Powiem tylko, że ogród Wiktorii jest tajemniczym ogrodem. Powiem też, że ogród Marty jest skarbnicą cudów i cudeniek. Ogród Wiktorii pielęgnuje swoje sekrety ledwo uchylając rąbka tajemnicy, a ogród Marty bucha rozpasaniem barw i form.
Zaraz będzie relacja z wyprawy rowerowej do Kozłówki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Relacja prawie prawdziwa, tylko muszę sprostować i ująć trochę moich rzekomych zasług, a będzie ok :)
Ale zdjęcie zamieściłaś :) No dobra, prawda, nie szczycimy się tym, ale krasnale też u nas występują :) Ale teraz dopiero widzę, jaka różnorodność w tych figurkach...Koń nawet! :;230
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Imponująca flora i ....fauna :lol:

A tak poważnie, to pochodziłabym po takim różanym polu ;:108
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś- zamieszczone zdjęcie powinno uruchomić wyobraźnię na okoliczność tego jaka różnorodność roślin, skoro figurki w takiej obfitości wzorów występują...
Walentyno - spacer po tym polu był dużym przeżyciem. A co różności tam było, to ho, ho, ho.

Dzień drugi przyniósł inną aktywność - wycieczka rowerowa przez lasy kozłowieckie do rezydencji Zamoyskich w Kozłówce. Z wycieczki pozwolę sobie podać mapkę :wink: Dowiedziałam się, że prócz leśniczówek są rybakówki. Wiedzieliście o tym? Było zwiedzanie pałacu, ale i parku wraz z rosarium. Zwiedzanie parku w deszczu ma dobre strony- brak czynnika ludzkiego :;230

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Relację tworzę z doskoku - obiad "się" gotuje :D

Może jeszcze rosarium? To nie jest pora pełni kwitnienia róż, ale i tak różanka prezentuje się dużo lepiej niż u mnie :;230

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Hm... W pięknych miejscach i dobrym towarzystwie czas prędko płynie. Trzeba było jechać dalej... Pustki czyniąc :;230
Martowe Pole uszczuplone zostało co nieco. A u mnie przybędzie kolekcja liliowców :heja I trawek :heja
Raz jeszcze podziękuję wielce sympatycznym koleżankom ;:180 Za poświęcony czas, gościnę i serce ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A dla Ciebie Joluś mały prezent :D
Tak nas żegnało niebo nad Martowym Polem. Nazajutrz mówiło dobranoc tak...

Obrazek Obrazek

Przerwa... później jeszcze o tym co rośnie na wydmach i w różance w Nieborowie...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izka, a ja ponieważ byłam z Wami tylko jeden dzionek ;:224 zaraz po szkólkingu wspominam naszą wieczorną pogawędkę w ogrodzie Vity. Cieplutki wieczór, zbliżająca się burza, nastrojowe błyski na niebie i szum wody w klimatycznym zakątku Vity ;:109 To wszystko, co o nim napisaś to prawda.
A niebo, cóż mój kolejny konik. Właśnie stroję teleskop na wieczorne obserwacje.
Mam nadzieję, że bagażnikowe roślinki dobrze zniosły podróż :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No właśnie. Jak Ty to wszystko dowiozłaś do domu. Przecież w bagażniku ukrop :roll:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Wstyd się przyznać, ale ja nigdy nie byłam w tym rosarium w Kozłówce...W samym pałacu się zdarzało :) , nawet nie sądziłam, że tam tak różanie :) Ładnie...No ale moje zainteresowanie różami trwa dopiero rok...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”