Napisałaś, że masz dużo żółtych róż. A czy nasz wysoką parkową, która przekwitając nie bieleje, jak to robi np. Artur Bell? ...
Ogródek AGNESS cz. 5
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Aguś, pierwszy kwiat nie zawsze prawdę Ci powie ... U niektórych róż trzeba czekać nawet 3 sezony, zanim zaczną wydawać kwiaty takie, jakie powinny 
Napisałaś, że masz dużo żółtych róż. A czy nasz wysoką parkową, która przekwitając nie bieleje, jak to robi np. Artur Bell? ...
Aga, piękne te Twoje skalniaczkowe widoczki! A jaki skalniak wyplewiony! Mnie już nic (chyba
) nie skłoni do założenia skalniaka, podziwiać będę u innych
Głowienka ekspansywna? To dobrze! Taki różowy kobierzec, czemu nie?
Pod warunkiem posiadania dużej ilości wolnego miejsca, oczywiście 
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś będziesz miała szybciej niż się obejrzysz
na wiosnę oprócz innych obiecanych podeśle Ci i skalniaczków
Danusiu roślinki skalne to moja najwcześniejsza miłość, tak, że sporo ich mi się już nazbierało, ale takich bardziej popularnych, po przeróbce skalniaka w zeszłym roku mnóstwo roślinek powędrowało na kompost, powysadzałam tylko małe sadzoneczki, a i sporo nowych do mnie trafiło dzięki uprzejmości forumek
one też już pięknie się porozrastały, a na przyszły rok to już całkiem będzie tak jak bym chciała, a niektóre trzeba będzie już nawet dzielić
Pokażę większe fragmenty skalniaczka tylko muszę cyknąć fotki
Joluś w tym roku już trochę przyszalałam z zakupami i to takimi niezaplanowanymi, a tych co były na liście jeszcze dużo. Tak, że nie wiem czy kupię to wszystko co miałam w planie, teraz dodatkowo wypatrzyłam sobie jeszcze na allegro 4 hortensje, które mi sie strasznie podobają, a ja mam tylko ogrodowe.
Izuniu mam nadzieję, że następne kwiatki Monicy będą takie jak trzeba, już tak dług poluję na pomarańczową róże i nie moge jej upolować
zawsze jest z dużą domieszką różu, a mi się marzy czysty , prawdziwy pomarańcz
Co do żółtych różyczek, faktycznie mam ich duzo, ale ilościowo , a nie odmianowo
tak więc 5x Artur Bell, 5x The Fairy, i żółto- pomarańczowa Rumba- też razy 5. Tak więc aż 15 krzaczków, a tylko 3 odmiany
Martuś , no właśnie z tym miejscem to u mnie największy problem
Ja uwielbiam duże plamy kwiatów, a z powodu braku miejsca, moje roślinki mają wydzielone po odrobince placyku między kamieniami, ponieważ tyle ich mi się podoba, i każdą musze koniecznie
wcisnąć. Ale prawdą jest, że duże kępy roślin wyglądają dużo ładniej, ale co zrobić 
Danusiu roślinki skalne to moja najwcześniejsza miłość, tak, że sporo ich mi się już nazbierało, ale takich bardziej popularnych, po przeróbce skalniaka w zeszłym roku mnóstwo roślinek powędrowało na kompost, powysadzałam tylko małe sadzoneczki, a i sporo nowych do mnie trafiło dzięki uprzejmości forumek
Pokażę większe fragmenty skalniaczka tylko muszę cyknąć fotki
Joluś w tym roku już trochę przyszalałam z zakupami i to takimi niezaplanowanymi, a tych co były na liście jeszcze dużo. Tak, że nie wiem czy kupię to wszystko co miałam w planie, teraz dodatkowo wypatrzyłam sobie jeszcze na allegro 4 hortensje, które mi sie strasznie podobają, a ja mam tylko ogrodowe.
Izuniu mam nadzieję, że następne kwiatki Monicy będą takie jak trzeba, już tak dług poluję na pomarańczową róże i nie moge jej upolować
Co do żółtych różyczek, faktycznie mam ich duzo, ale ilościowo , a nie odmianowo
Martuś , no właśnie z tym miejscem to u mnie największy problem
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne róże

- AGNESS

Dawidzie dziękuję
Wreszcie zaczynaja ponownie kwitnąć, bo trochę sobie odpoczywały, większość jeszcze w pąkach, ale to już tylko moment do kwitnienia
Ogrodowe co nieco na dobranoc
Języczka pomarańczowa- kwiatuszki na które zawsze czekam , bo bardzo je lubię

Jeszcze troszkę maluszków ze skalniaka
Drugi raz zakwitł Penstemon

Ogrodowe co nieco na dobranoc
Języczka pomarańczowa- kwiatuszki na które zawsze czekam , bo bardzo je lubię

Jeszcze troszkę maluszków ze skalniaka
Drugi raz zakwitł Penstemon

- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Penstemon i mnie zachwycił , ale zaintrygowała mnie cudownie kwitnąca języczka , też mam taką młodziutką , i jeszcze u mnie nie kwitła!
Pokazuj te swoje cudeńka , naprawdę jest co obejrzeć , aż serce się raduje!

Pokazuj te swoje cudeńka , naprawdę jest co obejrzeć , aż serce się raduje!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Wiedziałam kiedy zajrzeć.....piękne żurawki wybrałaś
.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś pięknie masz na skalniaczku u mnie jakieś luki
Dziękuję 
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Więc chwalę .
Śliczne żuraweczki!
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Agnieszko, języczka ślicznie Ci kwitnie. To piekny kwiat tylko ponoć trzeba bardzo go bronić od ślimaków, a Tobie widzę się udało 
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Mam chyba taką samą różę, tą o drobnych kwiatkach i wściekłych kolorach.
Mi ona bardzo się nie podoba i muszę się jej pozbyć, bo aż razi w oczy.
Śliczną masz języczkę. U mnie stała się przysmakiem ślimorów i wygląda jak sito
Masz też fajną kolekcję żurawek. Śliczne zdjęcia im porobiłaś.
Mi ona bardzo się nie podoba i muszę się jej pozbyć, bo aż razi w oczy.
Śliczną masz języczkę. U mnie stała się przysmakiem ślimorów i wygląda jak sito
Masz też fajną kolekcję żurawek. Śliczne zdjęcia im porobiłaś.
- AGNESS

Izuś dziękuję
bardzo lubię tego malucha, kwitnie już drugi raz, mam nadzieje, ze do przyszłego roku jeszcze się rozrośnie
Dorotko, moja języczka jest ogromniasta, ale mam też kilka maluchów, bo jedną kępę sobie podzieliłam i posadziłam w kilka miejsc, strasznie lubię tego wielkiego kwiaciora i chcę się natykać na niego w różnych zakątkach ogrodu
Te maluchy też jak widzę mają pąki i będą kwitły, ale nie prezentują się jeszcze zbyt okazale, bo są niewielkie, wiosną sadzone
Żuraweczki faktycznie fajne, kolorowe, te są mieszkankami skalniaka, muszę jeszcze sfocić te z cienistego zakątka
Agunia, żurawkowa pasjonatko i kolekcjonerko
miło mi to słyszeć z ust ekspertki, ja żurawek mam malutko, około 20, więc jestem ,, leszczyk,, ale pewnie więcej nie będzie, bo u mnie słabieńko z cieniem
No może jeszcze dosadzę kilka lubiących słoneczko na rabatę kwitową.........a gdzie tam może
na pewno to zrobię
Aguś ( aage) uwierz mi, że te luki szybciutko się zapełnią
Wiesiu, ja na szczęście jakoś nie mam strasznego problemu ze ślimakami( z mrówkami gorzej
) chociaż oczywiście są, podjadły mi troszkę liście host, ale na szczęście do języczek się nie dobrały
Wiolu mamy inne preferencje kolorystyczne, ja kocham takie intensywne żółte, pomarańczowe żarówy, Ty masz jedną i chcesz się jej pozbyć, a ja mam 5 krzaczków i je hołubię
Ja dla odmiany nie przepadam za różowościami, fioletami i niebieskościami, ale też je mam w ogródku , bo lubię urozmaicenie 
Dorotko, moja języczka jest ogromniasta, ale mam też kilka maluchów, bo jedną kępę sobie podzieliłam i posadziłam w kilka miejsc, strasznie lubię tego wielkiego kwiaciora i chcę się natykać na niego w różnych zakątkach ogrodu
Żuraweczki faktycznie fajne, kolorowe, te są mieszkankami skalniaka, muszę jeszcze sfocić te z cienistego zakątka
Agunia, żurawkowa pasjonatko i kolekcjonerko
Aguś ( aage) uwierz mi, że te luki szybciutko się zapełnią
Wiesiu, ja na szczęście jakoś nie mam strasznego problemu ze ślimakami( z mrówkami gorzej
Wiolu mamy inne preferencje kolorystyczne, ja kocham takie intensywne żółte, pomarańczowe żarówy, Ty masz jedną i chcesz się jej pozbyć, a ja mam 5 krzaczków i je hołubię
Agnieszko 20 żurawek + 10 które chcesz dokupić(czytałam u Moni) to już małe poletko zwłaszcza przy mojej 1-jednej-
Dokupię tylko 1 lub 2 dla towarzystwa ,żeby się nie nudziła
U mnie róże wczoraj właśnie zaczęły drugie kwitnienie.Najpiękniej bo całym bukietem zakwitły:Charles Austin i Bonita Renaissance.Reszta też już wydaje po 2-3 kwiaty.Czyli tak jak u Ciebie.Pozdrawiam.
Dokupię tylko 1 lub 2 dla towarzystwa ,żeby się nie nudziła
U mnie róże wczoraj właśnie zaczęły drugie kwitnienie.Najpiękniej bo całym bukietem zakwitły:Charles Austin i Bonita Renaissance.Reszta też już wydaje po 2-3 kwiaty.Czyli tak jak u Ciebie.Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka