Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Aguś, pierwszy kwiat nie zawsze prawdę Ci powie ... U niektórych róż trzeba czekać nawet 3 sezony, zanim zaczną wydawać kwiaty takie, jakie powinny :D
Napisałaś, że masz dużo żółtych róż. A czy nasz wysoką parkową, która przekwitając nie bieleje, jak to robi np. Artur Bell? ...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, piękne te Twoje skalniaczkowe widoczki! A jaki skalniak wyplewiony! Mnie już nic (chyba :) ) nie skłoni do założenia skalniaka, podziwiać będę u innych :) Głowienka ekspansywna? To dobrze! Taki różowy kobierzec, czemu nie? :) Pod warunkiem posiadania dużej ilości wolnego miejsca, oczywiście :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś będziesz miała szybciej niż się obejrzysz :lol: na wiosnę oprócz innych obiecanych podeśle Ci i skalniaczków ;:108

Danusiu roślinki skalne to moja najwcześniejsza miłość, tak, że sporo ich mi się już nazbierało, ale takich bardziej popularnych, po przeróbce skalniaka w zeszłym roku mnóstwo roślinek powędrowało na kompost, powysadzałam tylko małe sadzoneczki, a i sporo nowych do mnie trafiło dzięki uprzejmości forumek ;:196 :heja one też już pięknie się porozrastały, a na przyszły rok to już całkiem będzie tak jak bym chciała, a niektóre trzeba będzie już nawet dzielić :D
Pokażę większe fragmenty skalniaczka tylko muszę cyknąć fotki :D

Joluś w tym roku już trochę przyszalałam z zakupami i to takimi niezaplanowanymi, a tych co były na liście jeszcze dużo. Tak, że nie wiem czy kupię to wszystko co miałam w planie, teraz dodatkowo wypatrzyłam sobie jeszcze na allegro 4 hortensje, które mi sie strasznie podobają, a ja mam tylko ogrodowe.

Izuniu mam nadzieję, że następne kwiatki Monicy będą takie jak trzeba, już tak dług poluję na pomarańczową róże i nie moge jej upolować :evil: zawsze jest z dużą domieszką różu, a mi się marzy czysty , prawdziwy pomarańcz :roll:
Co do żółtych różyczek, faktycznie mam ich duzo, ale ilościowo , a nie odmianowo :roll: :lol: tak więc 5x Artur Bell, 5x The Fairy, i żółto- pomarańczowa Rumba- też razy 5. Tak więc aż 15 krzaczków, a tylko 3 odmiany :roll: :lol:

Martuś , no właśnie z tym miejscem to u mnie największy problem :roll: Ja uwielbiam duże plamy kwiatów, a z powodu braku miejsca, moje roślinki mają wydzielone po odrobince placyku między kamieniami, ponieważ tyle ich mi się podoba, i każdą musze koniecznie :roll: wcisnąć. Ale prawdą jest, że duże kępy roślin wyglądają dużo ładniej, ale co zrobić :roll:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże :) :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidzie dziękuję :D Wreszcie zaczynaja ponownie kwitnąć, bo trochę sobie odpoczywały, większość jeszcze w pąkach, ale to już tylko moment do kwitnienia :D

Ogrodowe co nieco na dobranoc :D

Języczka pomarańczowa- kwiatuszki na które zawsze czekam , bo bardzo je lubię :D

Obrazek

Obrazek

Jeszcze troszkę maluszków ze skalniaka

Drugi raz zakwitł Penstemon
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

......kolejne mieszkanki skalniaka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Agnes piękne zdięcie penstemona :wit
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Penstemon i mnie zachwycił , ale zaintrygowała mnie cudownie kwitnąca języczka , też mam taką młodziutką , i jeszcze u mnie nie kwitła! :lol:
Pokazuj te swoje cudeńka , naprawdę jest co obejrzeć , aż serce się raduje!
:lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Wiedziałam kiedy zajrzeć.....piękne żurawki wybrałaś :D .
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś pięknie masz na skalniaczku u mnie jakieś luki :| Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

;:223 No nie przecież żuraweczek nie pochwaliłam , a są naprawdę piękne i ja też je lubię! ;:108
Więc chwalę .
Śliczne żuraweczki! :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Agnieszko, języczka ślicznie Ci kwitnie. To piekny kwiat tylko ponoć trzeba bardzo go bronić od ślimaków, a Tobie widzę się udało ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Mam chyba taką samą różę, tą o drobnych kwiatkach i wściekłych kolorach.
Mi ona bardzo się nie podoba i muszę się jej pozbyć, bo aż razi w oczy.
Śliczną masz języczkę. U mnie stała się przysmakiem ślimorów i wygląda jak sito :(

Masz też fajną kolekcję żurawek. Śliczne zdjęcia im porobiłaś. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś dziękuję :D bardzo lubię tego malucha, kwitnie już drugi raz, mam nadzieje, ze do przyszłego roku jeszcze się rozrośnie :D

Dorotko, moja języczka jest ogromniasta, ale mam też kilka maluchów, bo jedną kępę sobie podzieliłam i posadziłam w kilka miejsc, strasznie lubię tego wielkiego kwiaciora i chcę się natykać na niego w różnych zakątkach ogrodu :D Te maluchy też jak widzę mają pąki i będą kwitły, ale nie prezentują się jeszcze zbyt okazale, bo są niewielkie, wiosną sadzone :D
Żuraweczki faktycznie fajne, kolorowe, te są mieszkankami skalniaka, muszę jeszcze sfocić te z cienistego zakątka :D

Agunia, żurawkowa pasjonatko i kolekcjonerko :D miło mi to słyszeć z ust ekspertki, ja żurawek mam malutko, około 20, więc jestem ,, leszczyk,, ale pewnie więcej nie będzie, bo u mnie słabieńko z cieniem :roll: No może jeszcze dosadzę kilka lubiących słoneczko na rabatę kwitową.........a gdzie tam może :roll: na pewno to zrobię :lol: :lol:

Aguś ( aage) uwierz mi, że te luki szybciutko się zapełnią :lol:

Wiesiu, ja na szczęście jakoś nie mam strasznego problemu ze ślimakami( z mrówkami gorzej :roll: ) chociaż oczywiście są, podjadły mi troszkę liście host, ale na szczęście do języczek się nie dobrały :D

Wiolu mamy inne preferencje kolorystyczne, ja kocham takie intensywne żółte, pomarańczowe żarówy, Ty masz jedną i chcesz się jej pozbyć, a ja mam 5 krzaczków i je hołubię :lol: Ja dla odmiany nie przepadam za różowościami, fioletami i niebieskościami, ale też je mam w ogródku , bo lubię urozmaicenie :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko 20 żurawek + 10 które chcesz dokupić(czytałam u Moni) to już małe poletko zwłaszcza przy mojej 1-jednej-
Dokupię tylko 1 lub 2 dla towarzystwa ,żeby się nie nudziła :D
U mnie róże wczoraj właśnie zaczęły drugie kwitnienie.Najpiękniej bo całym bukietem zakwitły:Charles Austin i Bonita Renaissance.Reszta też już wydaje po 2-3 kwiaty.Czyli tak jak u Ciebie.Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”