Ogród Gosi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi cz. 2

Post »

Soczewka pisze: Piękne róże ale ta niby nostalgia to chyba też nie heandel moja wygląda tak
Obrazek
Monia, O to mi chodziło :D

Asiu, mam nadzieję, że będzie ciepło, ale nie aż tak jak w lipcu. Na razie to planuję przede wszystkim porządki, bo ostatnio nie miałam na nic czasu.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu - obejrzalam na szybko fotki - roze i zurawki super, trawnik faktycznie wypalony, ale nawozenie i podlewanie powinno go ozywic :wink: Kup tani zwirek dla kota (5 zl w Carrefourze), wez widly, nakluj trawe widlami (najlepiej, zeby cale weszly) i w te dziurki po trochu zwirku. Zrob tak na kilku m2 i zobaczysz, czy bedzie roznica. Bentonit to glinka, zatrzymuje wode o skladniki mineralne. Robota glupiego, ale o niebo latwiejsza, niz zakladanie na nowo trawnika.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia pokasz jeszcze dokładniejsze zdjęcie tej róży. wydaje mi się ,że twoja ma mniejsze kwiaty i sama piszesz że ładygi ma bardziej podobne do rabatówki. U mnie zawsze ( a mam ją już kilka lat ) wypuszczała długie grube sztywne łodygi
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Gosiu jedyny pozytyw posiadania gliny,to to,że trawa nie schnie ,ale trzeba ją przewietrzać ,np takimi klapkami z kolcami,a swoją tnę w sezonie 3,4 razy...i to zupełnie wystarczy :wink: kosiarki jeszcze się nie pozbywam...,JESZCZE... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, z jakich tuji jest ten żywopłot?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Małgosiu, warto posłuchać Tess- ma najpiękniejszy trawnik!!
Lilii nie wykopuję, nawet orientalne dobrze zimują.
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

O, matko :shock: Podlewanie, jakie zaproponowała Tess jest u mnie niemożliwe - 15cm nawodnienia :roll: Przy mojej ilości trawnika zapłaciłabym za wodę chyba z tysiac złotych :shock: Nie pozostaje nic innego, jak tworzyć więcej rabatek różanych, zrobić kamienne scieżki, a na pozostałej, znikomej części trawnika podlewać :lol: :lol: Trawnik jakości Tess to chyba marzenie większości forumowiczów :uszy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakbym lała tyle wody co Tess na trawnik, to mąż by mnie z domu wysiedlił :;230
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosia uparta jestem może ta róża to Jubilee de prince du monaco, widziałam taką u Tess na 39 stronie. Obejrzyj sobie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, na pewno to nie ta róża. Moja jest bardziej w różu, Jubilee jest bardziej czerwony.

Dominiko, spróbuję. Na razie kupiłam strane. Od niego zależy, czy będę podejmowała dalsze kroki w kierunku ratowania czy wymiany trawnika. Jutro jak tylko nie będzie padało dokonam oprysku i będę czekać na efekt.

Nelu, jeszcze się nie pozbyłaś kosiarki? To oznacza, że u ciebie jeszcze jest trochę trawnika do likwidacji :;230

Monia, jest to tuja brabant, chyba jedna z najszybciej rosnących. Takie podlewanie to nie tylko pieniądze, ale dla mnie przede wszystkim czas. Niestety nie mam g tyle, żeby oblecieć cały trawnik. A mam go jeszcze bardzo dużo :;230

Monia68, ok. Ja też nie wykopię. Czy Ty rozdzielasz swoje? W tym roku nie wykopałam swoich tak jak Ty, ale wydawało mi się, że kwiaty są mniejsze niż w zeszłym roku. Nie wiem, czy to był efekt cebulek przybyszowych?

Aniu, całe szczęście, że ja mam wodę ze studni. :D

NO TO POSTANOWIONE, SPOTKANIE ODBĘDZIE SIĘ 28 sierpnia U SZMITA W CIECHANOWIE.
Chętnych zapraszamy ;:138
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Gosiu ! Postaram się i ja być na spotkaniu.
Pokazałaś świetne widoki ogrodu ! Bujne rabaty, tyle kwiatów...
No, trawnik faktycznie smutny...Z moich doświadczeń wynika ( a ziemię mam kiepską !), że nawóz co miesiąc -półtora i podlewanie -wcale nie aż takie wielkie - i rośnie bujnie. Przed tą falą upałów mój wyglądał bardzo kiepsko... Posypałam nawozem i nawet w te upały podlewałam co drugi dzień i trawa jest wspaniała. Na kiepskiej ziemi po prostu był zagłodzony.
Masz śliczną odętkę ! Jak długo ona kwitnie ? Dostałam od Halinki sadzonkę w tym roku i mam dopiero dwa kwiatki,pewnie w przyszłym roku będzie bujniejsza. Twoja kępa wygląda uroczo.
I zawilce śliczne !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

AniaDS pisze:Jakbym lała tyle wody co Tess na trawnik, to mąż by mnie z domu wysiedlił :;230
eeee tam zaraz wysiedlił.
Kochane ja mam wodę z wodociągów największy rachunek to 260 zł ( za 4 miesiace) zraszacze nie leją tak wody jak szlauch.
zreszta jak się chce miec trawnik to trza dbać, uwazam że jak są piękne rabaty a byle jaki trawnik to wygląda ogród po prostu brzydko......się wymądrzyłam :lol: :lol: :lol:

Małgosiu
kupiłaś te Starane? kupiłaś doczytałam.No to miejmy nadzieję wszystko oprócz trawy szlag trafi.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gosiaczku-Lucie kupiłam u nas u pani która sprzedaje róże i oferta wcale nie uboga jak na taką małą połać.
Kobita ma ją posadzoną zaraz przy wejściu na dużej furcie-taka 240cm wys. i ta królewna już ją pokonała.Nie pytałam ile lat jej to zajęło.U mnie 2,5 sezonu doszła do 120cm no może troche więcej.W zeszłym roku była po prostu cudowna a w tym jakaś niechętna do rodzenia dzieci.Widać też ,że coś ją gryzie.Złapała też czarną plamistość.Muszę się jej bacznie przyjrzeć bo na tym płocie(u tej pani) jest rok w rok pięknie okwiecona.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

pięknie kwitną Ci różyczki :wink:
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu :wit

Zachwyciłam się Twoimi różyczkami i żurawkami.
U mnie też trawnik po tych upałach zmarniał, zaczynam go reanimować....deszcze zdecydowanie mu służą ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”