U Tomka cz.2
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Tomka cz.2
No i gdzie ty Tomku znowu zniknąłeś, chętnie zobaczyłabym fotki z twego ogrodu. A ten klonik o którego pyta Anetka to Orange Dream - prawda
Pięknie się zagęścił, mój też jest ładny tego roku
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Witam po "latach",oj czasu mało na wszystko,wpadam tutaj, zaglądam do waszych ogrodów,ogląda, a mój zaniedbałem,fotek porobiłem trochę,to powrzucam aktualne i te mnie...
Iwa tak to ten Klon.Dziękuję też wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
Fuksje

inne

trochę z ogrodu

no i Glicynia,zakwitła ponownie i czeka na ostre cięcie

to tak po części pokazałem co się u mnie dzieje ,pozdrawiam
Iwa tak to ten Klon.Dziękuję też wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
Fuksje

inne

trochę z ogrodu

no i Glicynia,zakwitła ponownie i czeka na ostre cięcie

to tak po części pokazałem co się u mnie dzieje ,pozdrawiam
Ciekawa jest ta konstrukcja na glicynię... Możesz zdradzieć jej szczegóły? Z daleka wydaje się, jabyś miał trzy szczepione okazy 
Glicynia jest jedna ,konstrukcja ,to trzy pionowe słupy połączone ze sobą u góry w trójkąt,to podtrzymuje koronę,za czwartą podporę robi spleciony pień glicynii.
Dzięki za informację. A ile lat ma Twoja glicynia?
w pierwszym wątku coś pisałem o niej,mam ją jakieś 8 lat
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Tomku - sąsiedzie zza miedzy - pospacerowałam po twoim ogrodzie - pooglądałam - mnóstwo śliczności.
Zauważyłam, że robinia u ciebie w tym roku zakwitła już w maju - czy ona tak zawsze wcześnie kwitnie?
Bo moja kwitnie praktycznie od początku lipca i jakgdyby teraz drugi rzut kwiatków - nie mniej obfity jak początkiem miesiąca.
Z glicynią - widzę zrobiliśmy w tym roku podobnie. Wiosną moją - mój M bardzo drastycznie potraktował sekatorem i teraz kwitnie jak oszalała.
Zauważyłam, że robinia u ciebie w tym roku zakwitła już w maju - czy ona tak zawsze wcześnie kwitnie?
Bo moja kwitnie praktycznie od początku lipca i jakgdyby teraz drugi rzut kwiatków - nie mniej obfity jak początkiem miesiąca.
Z glicynią - widzę zrobiliśmy w tym roku podobnie. Wiosną moją - mój M bardzo drastycznie potraktował sekatorem i teraz kwitnie jak oszalała.
Cześć Renia,robinia kwitnie wiosną i teraz powtarza ,dalej jest obsypana kwiatami,tyle że też ostro ją tnę.
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tomko!!
Przyszłam z rewizytą i muszę powiedzieć,że nie wiem, jak mogłam przeoczyć ogród z tyloma azaliami, różanecznikami,pierisami i ślicznymi magnoliami
Uwielbiam, te rośliny i dla mnie wiosny nie ma dopóki nie zakwitną te krzewy
i na nie szczególnie zwracam uwagę oglądając ogrody.To takie moje zboczenie.
Widzę,że Twój ogród ma trochę starych drzew i iglaków, fajnie wkomponowałeś między nie rh i azalie.
Powiedz mi, czy okrywasz pierisy na zimę? Masz duże okazy i to kwitnące.ja mam tylko jeden na razie i to przymarzł zimą i niestety nie kwitł.Nie okrywałam go, bo był zasypany śniegiem, myślałam ,ze to wystarczy
Chciałabym też wiedzieć, czy fioletowo kwitnący krzew wiosną to rh czy azalia?jeśli znasz nazwę, byłabym wdzięczna.
Podoba mi się u Ciebie, nie raz tu będę zaglądać.
Aha!!! Klonik też masz cudny, kiedyś miałam takiego samego, ale mi zmarzł, u nas zimą temperatury dochodzą do -32 st.C. więc chyba już nie będę miała go w ogrodzie.
Za dużo problemów z okrywaniem większej rośliny a i tak nie wiadomo,czy nie zmarznie.
Anna
Przyszłam z rewizytą i muszę powiedzieć,że nie wiem, jak mogłam przeoczyć ogród z tyloma azaliami, różanecznikami,pierisami i ślicznymi magnoliami
Widzę,że Twój ogród ma trochę starych drzew i iglaków, fajnie wkomponowałeś między nie rh i azalie.
Powiedz mi, czy okrywasz pierisy na zimę? Masz duże okazy i to kwitnące.ja mam tylko jeden na razie i to przymarzł zimą i niestety nie kwitł.Nie okrywałam go, bo był zasypany śniegiem, myślałam ,ze to wystarczy
Chciałabym też wiedzieć, czy fioletowo kwitnący krzew wiosną to rh czy azalia?jeśli znasz nazwę, byłabym wdzięczna.
Podoba mi się u Ciebie, nie raz tu będę zaglądać.
Aha!!! Klonik też masz cudny, kiedyś miałam takiego samego, ale mi zmarzł, u nas zimą temperatury dochodzą do -32 st.C. więc chyba już nie będę miała go w ogrodzie.
Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Czesc Ania,dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i zapraszam częściej,chociaż mnie tutaj mniej niż w tamtym sezonie z braku czasu.
Co do pytań to :krzew kwitnący fioletowo?nie wiem o który chodzi ,ale myślę że o Rhododendron dauricum-różanecznik dahurski ,nie jestem pewien czy o niego pytasz ani też nie jestem pewien do końca czy tak się nazywa,fioletowy też on raczej nie jest ,bardziej ciemny róż, pierisy na zimę staram się okrywać (namiot z flizeliny),ale bywało że nie okrywałem i też przetrwały.Pozdrawiam
Co do pytań to :krzew kwitnący fioletowo?nie wiem o który chodzi ,ale myślę że o Rhododendron dauricum-różanecznik dahurski ,nie jestem pewien czy o niego pytasz ani też nie jestem pewien do końca czy tak się nazywa,fioletowy też on raczej nie jest ,bardziej ciemny róż, pierisy na zimę staram się okrywać (namiot z flizeliny),ale bywało że nie okrywałem i też przetrwały.Pozdrawiam
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Tomku, dawno nie zaglądałam, ale uciekł mi Twój nowy wątek
Zachwycam się Twoimi doniczkowymi nasadzeniami a w szczególności fuksjami. Są bajeczne , wielkie , rozrośnięte, wspaniale ukwiecone. I tak dużo odmian- cos pięknego
Zachwycam się Twoimi doniczkowymi nasadzeniami a w szczególności fuksjami. Są bajeczne , wielkie , rozrośnięte, wspaniale ukwiecone. I tak dużo odmian- cos pięknego
Agnes dziękuję za odwiedziny,co do fuksji ,to jest to moja najbardziej ulubiona roślina na taras i nie tylko.
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Tomku cudownie u Ciebie,a te fuksje są powalające
Nad Soliną nie byłam osobiście,ale moje dziecko niedawno wróciło z kolonii z Lubiatowa

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas