Leśny ogród Moni68 cz.7
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
Moniko
co wchodzę to jestem oczarowana liliami i ich oprawą 
- Agnieszka83
- 200p

- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Przepraszam, ze pisze w twoim watku , ale mam prośbe do trzynastki, napisałam na pw, ale chyba nie doszło.
Przeczytałam twój wątek o reanimacji storczyków(bardzo mnie zaciekawił). na pewno masz wiele wiedzy i doświadczenia w pielęgnacji storczyków, ja jestem bardzo początkująca w uprwie tych roslin. Czy mogłabys przeczytać mój wątek i stwierdzić czy mój storczyk kwalifikuje się do takiej reanimacji, czy już nic nie da się z nim zrobić?
Przeczytałam twój wątek o reanimacji storczyków(bardzo mnie zaciekawił). na pewno masz wiele wiedzy i doświadczenia w pielęgnacji storczyków, ja jestem bardzo początkująca w uprwie tych roslin. Czy mogłabys przeczytać mój wątek i stwierdzić czy mój storczyk kwalifikuje się do takiej reanimacji, czy już nic nie da się z nim zrobić?
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta ostatnia lilia wydaje się być Ovatie, chociaż na Twoim zdjęciu wygląda ładniej niż w katalogu,
to samo dotyczy Holland Beauty - nie podobała mi się ze zdjęcia w katalogu a u Ciebie tak
W katalogu są zdjęcia zbliżenia kwiatu, nie widać, czy główki są sztywne czy przewieszone.
Moniu kupowałaś wiele pojedynczych cebulek czy raczej kilka odmian, ale po kilka cebulek?
A może masz zdjęcia ogrodu z liliami w szerszej perspektywie?
Aha, jak Ty szybko dziś wypieliłaś ten ogród
to samo dotyczy Holland Beauty - nie podobała mi się ze zdjęcia w katalogu a u Ciebie tak
W katalogu są zdjęcia zbliżenia kwiatu, nie widać, czy główki są sztywne czy przewieszone.
Moniu kupowałaś wiele pojedynczych cebulek czy raczej kilka odmian, ale po kilka cebulek?
A może masz zdjęcia ogrodu z liliami w szerszej perspektywie?
Aha, jak Ty szybko dziś wypieliłaś ten ogród
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Holland Beauty wygląda na olbrzyma
I piękne ma barwy
I piękne ma barwy
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Moniko, lilie cudowne
Aż nie mogę uwierzyć, że tak mało wymagają te olbrzymy
. Ja na razie mam niższe odmiany i też w zasadzie niewiele przy nich pracy. Choć muszę poeksperymentować i posadzić część w półcieniu, bo królewska w słońcu szybko przekwitła.
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
A ja tym razem , wyjątkowo , pochwalę pomyłeczkę ,może i dziwne , ale bardziej mi daje po oczach !
, 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś czarujesz tymi lilijkami, masz prawdziwe olbrzymy i bardzo piękne 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Miałam wczoraj szczerą chęć zajrzeć do waszych ogrodów... Jednak ciągłe rwanie się neostrady było tak irytujące, że wyłączyłam komputer!! Mam nadzieję, że teraz się uda
Zgodnie z internetową prognozą pogody miało być dzisiaj słonecznie z przelotnymi opadami. Tymczasem od rana leje potwornie i plany ogrodowe wzięły w łeb. O ile więc nie będzie zakłóceń na linii, może uda mi się nadrobić forumowe zaległości.
Jolu, katalog Pajdy można chyba jeszcze teraz zamówić na stronie Lilypolu, podejrzewam jednak, że będzie nowy w przyszłym sezonie.
Stasiu, Celinko, dziękuję za miłe słowa
Agnieszko, powinnaś w stopce umieścić linki do swoich wątków, łatwiej będzie je odnaleźć
Elu, rzeczywiście te lilie w katalogu nie wyglądają tak atrakcyjnie... Holland Beauty kupowałam dwa lata temu z opisu
Nie wiem, dlaczego w ubiegłym roku nie zakwitła- w tym obie cebule miały sporo kwiatów.
Od początku zamawiałam wiele odmian po kilka sztuk- tej wiosny zostawiłam sobie po 2, resztą się podzieliłam. U mnie lilie szybko i łatwo się rozmnażają, myślę wię, że nie mam sensu kupowanie większej ilości tej samej odmiany. Doświadczenie jednak uczy, że chyba należy tak robić, żeby trafić na właściwą
Kilka zdjęć w szerszej perspektywie z pewnością później odnajdę. Na razie dzisiejsze- przepraszam za jakość, robione podczas koszmarnej ulewy. W ubiegłym roku forumowe koleżanki w poniższej lilii rozpoznały Marco Polo.

Aniu, Holland Beauty jest olbrzymem!!
Jacku, dziękuję
U mnie większość lilii rośnie w półcieniu wśród host i rh- uważam, że im takie stanowisko służy. Prawdopodobnie mam sprzyjające liliom warunki, bo nawet azjatyckie wyrastają bardzo wysokie. Bywa to irytujące, bo trudno zrobić zdjęcia
Od ponad miesiąca kwitnie Tanya Rendall. Dalia Autumn Fairy

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Zgodnie z internetową prognozą pogody miało być dzisiaj słonecznie z przelotnymi opadami. Tymczasem od rana leje potwornie i plany ogrodowe wzięły w łeb. O ile więc nie będzie zakłóceń na linii, może uda mi się nadrobić forumowe zaległości.
Jolu, katalog Pajdy można chyba jeszcze teraz zamówić na stronie Lilypolu, podejrzewam jednak, że będzie nowy w przyszłym sezonie.
Stasiu, Celinko, dziękuję za miłe słowa
Agnieszko, powinnaś w stopce umieścić linki do swoich wątków, łatwiej będzie je odnaleźć
Elu, rzeczywiście te lilie w katalogu nie wyglądają tak atrakcyjnie... Holland Beauty kupowałam dwa lata temu z opisu
Od początku zamawiałam wiele odmian po kilka sztuk- tej wiosny zostawiłam sobie po 2, resztą się podzieliłam. U mnie lilie szybko i łatwo się rozmnażają, myślę wię, że nie mam sensu kupowanie większej ilości tej samej odmiany. Doświadczenie jednak uczy, że chyba należy tak robić, żeby trafić na właściwą
Kilka zdjęć w szerszej perspektywie z pewnością później odnajdę. Na razie dzisiejsze- przepraszam za jakość, robione podczas koszmarnej ulewy. W ubiegłym roku forumowe koleżanki w poniższej lilii rozpoznały Marco Polo.

Aniu, Holland Beauty jest olbrzymem!!
Jacku, dziękuję
Od ponad miesiąca kwitnie Tanya Rendall. Dalia Autumn Fairy

-
Monia68

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A u mnie wychodzi słoneczko. Lilijki piękne 
-
Monia68

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A u mnie teraz świeci

-
Monia68

Mariolu, niestety, nie mam pojęcia...
Pola kiedyś już ją identyfikowała, a ja nie zapisałam
W wolnej chwili przejrzę dział hostowy.
Pola kiedyś już ją identyfikowała, a ja nie zapisałam
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Moniu
Hosty i lilie zachwycające
Miałabym do Ciebie prośbę o identyfikację lilii, która mi wyrosła zamiast lilii 'Stargazer'.
Jest całkiem biała, ale kwiaty ma bardzo do niej podobne w budowie.
Wstawię u siebie w temacie jej fotkę, może ją rozpoznasz
Hosty i lilie zachwycające
Miałabym do Ciebie prośbę o identyfikację lilii, która mi wyrosła zamiast lilii 'Stargazer'.
Jest całkiem biała, ale kwiaty ma bardzo do niej podobne w budowie.
Wstawię u siebie w temacie jej fotkę, może ją rozpoznasz