Ogródek Pszczółki cz.4
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Pszczółki cz.4
Agnieś, to jest Rosplenica japońska którą wychodowałam z kradzionych w parku ziarenek
ponoć lepiej rosną 
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mam ale jeszcze nie kwitła u mnie 
- abeille
- 1000p

Aga, u mnie jak dotąd rośnie i kwitnie marnie. Ot kilka kłosów co roku, ale w tym roku zrobiła się z niej fajna kępka więc
liczę też na piekniejsze kwitnienie. Czy aby nie jest już spóźnione?
Co do kompozycji to muszę stwierdzić że dziełżan z agapantem wcale nie pasuje.
zresztą trudno mu colkolwiek dobrać do towarzystwa
takie ma specjalne kolorki. Na przyszły rok chyba pójdzie gdzie indziej

liczę też na piekniejsze kwitnienie. Czy aby nie jest już spóźnione?
Co do kompozycji to muszę stwierdzić że dziełżan z agapantem wcale nie pasuje.
takie ma specjalne kolorki. Na przyszły rok chyba pójdzie gdzie indziej

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Moaj chyba w tym też nie zakwitnie 
-
x-d-a
Witaj Wiesiu, u nas upały nie zelżały. dzisiaj to już apogeum -34 stopnie w cieniu
W domku da się wytrzymać, ale w ogródku można się zagotować. Biedne roślinki
U mnie też zadomowił się jeż i codziennie wieczorem moje pieski namiętnie go obszczekują, ale on nic sobie z nich nie robi. A ja, tak jak Ty, cieszę się z jego obecności, bo ślimaki to jego podstawowy pokarm...
Agapant z dzielżanem pasują do siebie kolorystycznie, ja lubię niebieski z pomarańczowym :P
Upalne pozdrowionka
W domku da się wytrzymać, ale w ogródku można się zagotować. Biedne roślinki
U mnie też zadomowił się jeż i codziennie wieczorem moje pieski namiętnie go obszczekują, ale on nic sobie z nich nie robi. A ja, tak jak Ty, cieszę się z jego obecności, bo ślimaki to jego podstawowy pokarm...
Agapant z dzielżanem pasują do siebie kolorystycznie, ja lubię niebieski z pomarańczowym :P
Upalne pozdrowionka
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Dysponuję nieogrzewanym jasnym pomieszczeniem, no i jesienią taszczę tę donicę do niego.
Ale to kapryśna roślina jak na nasz klkimat. Odpowiada jej słoneczna, bezdeszczowa pogoda, a jak latem pada, to z kwiatów nici
W tym roku rozkwitł masą kwiatów w tym upale, ale wiekszość zrzucił po burzy.
Ale to kapryśna roślina jak na nasz klkimat. Odpowiada jej słoneczna, bezdeszczowa pogoda, a jak latem pada, to z kwiatów nici
W tym roku rozkwitł masą kwiatów w tym upale, ale wiekszość zrzucił po burzy.
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
A więc mam już zagadkę srebrno-zielonych liści wyjaśnioną.
Zachwyciłam się Albizią, a na dodatek przypomniałam sobie że strączki nasion z drzew o takich liściach ukradłam na ulicach Barcelony tej zimy
Teraz to się dopiero cieszę jak zobaczyłam jak pięknie kwitnie, a na dodatek będę mogła podpisać nazwą jeśli to kiedyś wykiełkuje!!
Gratuluję jeża, chciałabym takiego ale nie wiem jak zwabić...
Zachwyciłam się Albizią, a na dodatek przypomniałam sobie że strączki nasion z drzew o takich liściach ukradłam na ulicach Barcelony tej zimy
Gratuluję jeża, chciałabym takiego ale nie wiem jak zwabić...
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Wiesiu krokosmia już pokazała kwiatki,u mnie jeszcze dzień ,dwa i się okaże ,czy Lucifer,czy inna
Gościa w postaci jeżyka jeszcze nie miałam w tym roku,ale to urodzeni wędrownicy,więc może a nuż był i przeszedł niezauważony...
Chyba często przechodzisz ulicą gdzie rośnie milin ,który sfotografowałaś,widok jednorazowy...tylko podziwiać...
Myślę ,że Dzielżan z Agapantem całkowicie do siebie pasują kolorystycznie ,mimo ,że barwy zupełnie odmienne... 
Gościa w postaci jeżyka jeszcze nie miałam w tym roku,ale to urodzeni wędrownicy,więc może a nuż był i przeszedł niezauważony...
Chyba często przechodzisz ulicą gdzie rośnie milin ,który sfotografowałaś,widok jednorazowy...tylko podziwiać...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wiesiu, piękne masz te kompozycje roślinne 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
I ja wpadłam pozachwycać się. Miałam też kiedyś przygodę z agapantem, ale odmiana była niezbyt efektowna,Liliowiec
niesamowity.
niesamowity.
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Wiesiaczku, trochę zaległości mi się porobiło, ale przy tych fotkach wymiękłam... cudoabeille pisze:
Milutkiego dnia[/color]
- peonia

- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Witaj Wiesiu , dziękuję za odwiedziny, ależ piękne nam tu pokazujesz krzewy , milin mnie zauroczył i twoje kompozycje kwiatów także.U nas nareszcie burza z deszczem dała wytchnienie kwiatkom.
Pozdrawiam serdecznie, Beata
Pozdrawiam serdecznie, Beata
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- abeille
- 1000p

Witam serdecznie miłych dzisiejszych gości.
Wczoraj nie zajmowałam sie wcale ogródkiem, cały dzień był poświęcony na zdrówko. Cały dzień spędziłam w szpitalu, widziałam wielu lekarzy, robiłam
mnóstwo badań no i zdecydowali sie by mi zmienić lekarstwo, bo to ostatnie co biore to tak sobie działa. Nowe lekarstwo co pokazało sie na rynku na
początku roku moze akurat lepiej mi pomoże i będę miała więcej sił by zajmować się roślinkami i nie tylko. :P
Agnieszko, ja dalej liczę na jej ozdobne kłoski
Daluś, ponoć upały dalej trwają i w Moskwie zapowiadaja 40 stopni. Całe szczęście ze u nas juz po upałach i jest nawet zimniej niż zazwyczaj o
tej porze roku, przynajmniej można spokojnie oddychać i ogród tez lepiej się ma niż w taką spiekotę. U nas jeże są głównie u sąsiadów, i mieszkają
wich komórce na narzędzia, ale przyjemnie jest mieć je u siebie.
Oliweczko, u nas lato jest wystarczajaco słoneczne i wszystkie olki pieknie kwitną u sąsiadów. Może Twój jeszcze odnowi kwiaty po deszczach?
Asiulka, Czy te albiziowe nasionka już Ci wzeszły? Jeśli masz jeże w okolicy, to wystarczy zostawić im w ogrodzie jakieś spokojne miejsce z
zechłymi liściami by mogły się ukryć i wtedy chetnie przyjdą. One na ogół śpią tam gdzie im się podoba i wędruja codzień gdzie indziej, poza tym jak
budują gniazdo dla młodych.
Neluniu, Lucyfer jest chyba największą i najbardziej solidną krokosmią. Ale inne tez są piekne i nie zajmują tyle miejsca. Specjaliści od kolorystyki
mówią że jednak żółty z niebieskim i pomarańczowy z fioletem. Ja też tak wolę, choć pomarańcz z niebieskim też się nie gryzie...
Aniu, dziękuję
Adrianno, czego brakowało Twojemu agapantowi by Cię zachwycił?
Madzik,
Wczoraj nie zajmowałam sie wcale ogródkiem, cały dzień był poświęcony na zdrówko. Cały dzień spędziłam w szpitalu, widziałam wielu lekarzy, robiłam
mnóstwo badań no i zdecydowali sie by mi zmienić lekarstwo, bo to ostatnie co biore to tak sobie działa. Nowe lekarstwo co pokazało sie na rynku na
początku roku moze akurat lepiej mi pomoże i będę miała więcej sił by zajmować się roślinkami i nie tylko. :P
Agnieszko, ja dalej liczę na jej ozdobne kłoski
Daluś, ponoć upały dalej trwają i w Moskwie zapowiadaja 40 stopni. Całe szczęście ze u nas juz po upałach i jest nawet zimniej niż zazwyczaj o
tej porze roku, przynajmniej można spokojnie oddychać i ogród tez lepiej się ma niż w taką spiekotę. U nas jeże są głównie u sąsiadów, i mieszkają
wich komórce na narzędzia, ale przyjemnie jest mieć je u siebie.
Oliweczko, u nas lato jest wystarczajaco słoneczne i wszystkie olki pieknie kwitną u sąsiadów. Może Twój jeszcze odnowi kwiaty po deszczach?
Asiulka, Czy te albiziowe nasionka już Ci wzeszły? Jeśli masz jeże w okolicy, to wystarczy zostawić im w ogrodzie jakieś spokojne miejsce z
zechłymi liściami by mogły się ukryć i wtedy chetnie przyjdą. One na ogół śpią tam gdzie im się podoba i wędruja codzień gdzie indziej, poza tym jak
budują gniazdo dla młodych.
Neluniu, Lucyfer jest chyba największą i najbardziej solidną krokosmią. Ale inne tez są piekne i nie zajmują tyle miejsca. Specjaliści od kolorystyki
mówią że jednak żółty z niebieskim i pomarańczowy z fioletem. Ja też tak wolę, choć pomarańcz z niebieskim też się nie gryzie...
Aniu, dziękuję
Adrianno, czego brakowało Twojemu agapantowi by Cię zachwycił?
Madzik,
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Wiesiu zdrówka - roślinki poczekają