Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3

Post »

Zenkujak w sobotę kosiłam trawę to cały czas za mną latały, ludzie krów nie wyprowadzają na pastwisko, skończyły się komary, to inna szarańcza atakuje.
U mnie na wsi właśnie pada deszcz. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zenku przepiękna kępa jeżówki, nabieram na nie coraz większej ochoty, troszkę się wstrzymywałam, bo podobno one są delikatne i kiepsko znoszą nasze wschodnie zimy, ale słyszałam też od kilku już osób, że zimują im bez problemów. Tak, że chyba się skuszę :lol:
Liliowce śliczne, jestem nimi zauroczona na całego :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Janusz od kilku dni nie spadła u mnie kropla deszczu, chmury grzmoty i błyskawice krąża nad Lublinem a deszcz nie pada . W ogrodzie panuje potworna susza staram się podlewać, dobrze że wody w studni nie brakuje.
W pierwszej kolejności ratuje rośliny najbardziej wrażliwe na suszę , a trawnik podlewam sporadycznie więc nie wiem czy przetrzyma ten upał.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajka to może podesłałabyś te chmury deszczowe do mnie żeby choć trochę zwilżyły ziemię .
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko jeżówki w naszym ogrodzie rośna od kilku lat ,mamy je w kolorze białym i różowym. Wiem że moja M na zimę specjalnie je nie okrywa , i zimuja bez problemu i kwitną każdego roku.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Zenku mnie jeżówka różowa ta pospolita zmarzła.
Chmur niestety Ci nie podeślę, gdyż w Lublinie straszna duchota i trawnik pod blokiem wysechł zupełnie, tak mi przykro, ale mój ogród się cieszy. :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

ZENKU. Polało i to dobrze przez 50 minut. Burzowo ale bez strat. Wreszcie nie będę musiał rano wstawać do podlewania. Zaczyna się i u mnie plaga końskich much a i komary też dokuczają. Piękne ciepłe wieczory ale co z tego jak te wampirki nie doją spokoju.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz zazdroszczę Ci tej porcji wody która spadła na rośliny, ożywiając je. U mnie bez zmian ,gorące bezwierztne powietrze z temperaturą w dzień + 33 stopnie, i plaga końskich much.
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ZENKU, współczuję Ci z powodu panującej suszy w ogrodzie, wczoraj u nas jedna za drugą chmury deszczowe omijały nasze Nokły to ze wschodu, to z zachodu, a mnie trag szlafiał że w końcu musiałem wziąć się za podlewanie trawnika. Dzisiaj na szczęści, jedna, taka niewielka chmurka zakotwiczyła się z pół godziny nad naszymi Nokłami, trawnik z pewnością dobrze podlało, ewentualnie jutro trochę podleję kwasolubne rośliny, gdyż ich torfowe podłoże potrzebuje więcej wilgoci.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tadeusz a u mnie w dalszym ciagu bez zmian, gorąco i bezwietrznie .W ogrodzie roślinność wegetuje dzięki wysiłkowi nas wszystkich ratując ją przed uschnięciem. Trawnik z wolna wysycha , nie wiem czy uda mi się go uratować?
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Zenku czytam że i Ty masz problem z utrzymaniem trawy przy życiu przy takich upałach niestety i u mnie ledwo dycha, myslisz ze można ją jeszcze uratować nawieźć czymś ? saletrą ? Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

U nas pada od dwóch dni... Trawnik powinien się zregenerować po deszczach- u moich sąsiadów zawsze tak się dzieje...
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Isiu u mnie dzisiaj od godz.18,00 zaczoł padać deszcz a chwilami pada nawet dość intensywnie. Mam nadzieję że przy odpowiedniej wilgotności i pewnemu ochłodzeniu ,jakie jest zapowiadane trawą powinna się stopniowo zregenerować. W tym sezonie nie zamierzam już jej nawozić aby zaczeła się krzewić.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aneto dwudniowe opady w Twoim ogrodzie, zapewne zapewniły roślinom odpowiednią wilgotność, i nie musisz się martwić czy przetrwają. Brak wody w moim ogrodzie dał się bardzo we znaki nie tylko drobnym roślinom, ale odczuły to też krzewy i drzewa młode a najbardziej trawa.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zenku mimo suszy pięknie u ciebie wszystko kwitnie, lilia ale cudowna, liatry i liliowce śliczne, ten z ciemnym środkiem wyąjtkowo piękny. U nas od wczoraj pada a właściwie leje i ochłodziło się.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”