Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

MONISIU piękne liliowce i niestety masz klopot . Może jakoś się rozwiąże szybko . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Monia i jak? Udało się coś wywalczyć?

Paczka przyjechała? :wink:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniś ;:196
Duża kolekcja lilii...dobrze jest im u Ciebie. Padam z nóg więc Buziaki przesyłam. ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za odwiedziny ;:167 Wczoraj niespodziewanie odwiedziła mnie znajoma, wczesnym wieczorem przyjechała kolejna i tak mi dzień minął :lol: Zaraz muszę jechać do Warszawy, więc dłużej na forum posiedzę po powrocie. Napiszę tylko, że pies krąży po okolicy, pojawia się u mnie i znika, ale spał na tarasie :shock: Wykonałam wczoraj kilkanaście telefonów, wszyscy rozumieją... ale odzewu na razie żadnego :twisted: Wysypałam w ogrodzie jakiś preparat odstraszający i na razie niczego więcej nie zniszczył.
Dostałam paczkę od Igi ;:138 Były w niej nie tylko żurawki Fire Chief, Autumn Leaves, Berry Smothie i Peach Flambe, ale i chyba z 5 kg bodziszków ;:138 Dziękuję ;:167

Na dzień dobry liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi
Obrazek Obrazek
Miłego dnia i do zobaczenia później :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO!
Ten liliowiec to Ci się udał. Jest piękny, właśnie za takim kolorami będę się teraz rozglądać.
Lilia też śliczna. Moniko jeżeli chodzi o psa, to on tęskni i właśnie dlatego tak się zachowuje.
Myślę, że zanim wszystko się wyjaśni to między Wami wszystko się poukłada i nie będziesz
go chciała oddać. Wiesz ja naprawdę przeżywam to razem z Tobą. Lubię psy i jest mi
go szkoda. ;:196
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Moniko, u Ciebie bodziszkom będzie lepiej, u mnie już nie ma miejsca. :wit
Cieszę się,że je przygarnęłaś, zawsze to żal na kompostownik wywalić. :roll:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

ta strona jest po polsku....i nawet po angielsku.
Wiem ze można kupić na miejscu, wysyłkowo to nie wiem...ale przecież możesz zadzwonić do nich.
http://botanischer-garten-christiansberg.de/
x-d-a

Post »

Witaj Moniko, mam nadzieję, że sytuacja z pieskiem rozwiążę się w najbliższym czasie pozytywnie dla Ciebie, ale i bez szkody dla czworonoga..
Miło teraz spacerować po letnich ogrodach, bujnych, kolorowych, kipiących zielenią i kwiatami. No a jak lipiec, to liliowce i lilie :!:
Twoje są śliczniutkie :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś liliowiec bajeczny, kolorek cudo :D
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

witam serdecznie, widzę, że wcinam się w już bardzo zaprzyjaźnione grono :wit , ale jestem zachwycona i ogrodem i Afryką. Spędziłam dzisiaj kilka godzin na przeglądaniu obu wątków. Twój ogród jest wspaniały ;:180 , wdać, że to twoja pasja, jesteś ;:122 .
A problemy z psem doskonale rozumiem, sama sprowdziłam sobie na swoje utrapienie kopiące i niszczące psy i chwilowo jestem bezradna. Pocieszam się, że są młode..., ale ich niszczycielskie zapędy zniechęcają mnie do prac w moim ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie i zapowiadam, że będę częstym gościem :wit
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Teraz nie wiem , co mi się bardziej na tym zdjęciu podoba , czy lilia , czy liliowiec! :roll:
Więc pochwalę fotografa! ;:108

:lol: , ;:196
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Moniś ;:196 Dziękuję za rozmowę.
Liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi podoba mi się - lubię wszystkie odcienie fioletu ;:196
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

śliczne i lilie i liliowce ;:138
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Moniu. Sledzę "psi" wątek, ale finału jeszcze nie ma. Widzę, że jesteś zdecydowana go oddać. Chyba słusznie, bo tu
potrzebna byłaby doświadczona, fachowa ręka. Sliczny kolejny liliowiec i lilie. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane Kobietki, witam Was wieczorkiem :D
Dziękuję za odwiedziny ;:167 Przykro mi, że ostatnio Was zaniedbuję i niewiele piszę, ale ciągle coś się dzieje...albo goście... albo praca... Ślęczę teraz nad tłumaczeniami, zrobiłam sobie krótką przerwę, żeby do Was zajrzeć. Niestety, praca tłumacza jest żmudna i ma niewiele wspólnego z ciekawym życiem podróżnika. Żeby jednak podróżować, trzeba tłumaczyć :lol: Wybaczcie ewentualne literówki- wróciłam padnięta do domu ok. 16.00, a trzeba było coś ugotować M na obiad, podlać ogród, położyć dziecię spać i zabrać się do pracy... Jednak o ile ubożsi bylibyśmy bez tych prozaicznych czynności!!!
Przepraszam Wszystkich zainteresowanych, że nie zrobiłam dzisiaj zdjęć żurawkom od Igi, po prostu zabrakło czasu...
Cieszę się jednak bardzo, że do mnie zaglądacie- utwierdza mnie to w przekonaniu, że warto prowadzić swoje wątki. :D

Krysiu, czuję, że ze mną to przeżywasz i dziękuję za wszystkie cenne rady ;:196
Nie jestem przeciwna psom, nawet myślałam, że zimą przybłąka się jakieś biedne niechciane stworzenie i zostanie z nami. Wandala jednak tolerować nie będę, zwłaszcza wśród host i rh!! Pies już o tym wie i mnie unika, ale i nie niszczy więcej. Zobaczymy, jak to się ułoży, bo nie liczę na szybką interwencję właściwych służb :lol:

Iguś, co jak co, ale bodziszki na kompost- stanowczo NIE!! Bardzo Ci dziękuję ;:167 Przyznam się szczerze, że podzieliłam się z przyjaciółką, bo to była ogromna ilość!! Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe ;:196

Kochana Tess, myślałam o tej stronie z samymi rh!! Wydaje się być wyłącznie po niemiecku... Znam klika języków, ale po niemiecku potrafię przeczytać wyłącznie kartę w restauracji :lol: , więc mogłam coś przeoczyć. Czy ogród i szkółka z rh to to samo??????

Daluś, mam nadzieję, że czujesz się lepiej... miło, że zajrzałaś ;:196 Dziękuję za informacje o ketmii!!

Ariadno, dziękuję ;:196

Ulubione lilie mojego M- OT Holland Beauty i OT Urandi.
Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”