Leśny ogród Moni68 cz.7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
MONISIU piękne liliowce i niestety masz klopot . Może jakoś się rozwiąże szybko . 
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Monia i jak? Udało się coś wywalczyć?
Paczka przyjechała?
Paczka przyjechała?
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moniś
Duża kolekcja lilii...dobrze jest im u Ciebie. Padam z nóg więc Buziaki przesyłam.
Duża kolekcja lilii...dobrze jest im u Ciebie. Padam z nóg więc Buziaki przesyłam.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny
Wczoraj niespodziewanie odwiedziła mnie znajoma, wczesnym wieczorem przyjechała kolejna i tak mi dzień minął
Zaraz muszę jechać do Warszawy, więc dłużej na forum posiedzę po powrocie. Napiszę tylko, że pies krąży po okolicy, pojawia się u mnie i znika, ale spał na tarasie
Wykonałam wczoraj kilkanaście telefonów, wszyscy rozumieją... ale odzewu na razie żadnego
Wysypałam w ogrodzie jakiś preparat odstraszający i na razie niczego więcej nie zniszczył.
Dostałam paczkę od Igi
Były w niej nie tylko żurawki Fire Chief, Autumn Leaves, Berry Smothie i Peach Flambe, ale i chyba z 5 kg bodziszków
Dziękuję
Na dzień dobry liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi
Miłego dnia i do zobaczenia później
Dziękuję za odwiedziny
Dostałam paczkę od Igi
Na dzień dobry liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi
Miłego dnia i do zobaczenia później
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ MONIKO!
Ten liliowiec to Ci się udał. Jest piękny, właśnie za takim kolorami będę się teraz rozglądać.
Lilia też śliczna. Moniko jeżeli chodzi o psa, to on tęskni i właśnie dlatego tak się zachowuje.
Myślę, że zanim wszystko się wyjaśni to między Wami wszystko się poukłada i nie będziesz
go chciała oddać. Wiesz ja naprawdę przeżywam to razem z Tobą. Lubię psy i jest mi
go szkoda.
Ten liliowiec to Ci się udał. Jest piękny, właśnie za takim kolorami będę się teraz rozglądać.
Lilia też śliczna. Moniko jeżeli chodzi o psa, to on tęskni i właśnie dlatego tak się zachowuje.
Myślę, że zanim wszystko się wyjaśni to między Wami wszystko się poukłada i nie będziesz
go chciała oddać. Wiesz ja naprawdę przeżywam to razem z Tobą. Lubię psy i jest mi
go szkoda.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Moniko, u Ciebie bodziszkom będzie lepiej, u mnie już nie ma miejsca.
Cieszę się,że je przygarnęłaś, zawsze to żal na kompostownik wywalić.
Cieszę się,że je przygarnęłaś, zawsze to żal na kompostownik wywalić.
Monika
ta strona jest po polsku....i nawet po angielsku.
Wiem ze można kupić na miejscu, wysyłkowo to nie wiem...ale przecież możesz zadzwonić do nich.
http://botanischer-garten-christiansberg.de/
ta strona jest po polsku....i nawet po angielsku.
Wiem ze można kupić na miejscu, wysyłkowo to nie wiem...ale przecież możesz zadzwonić do nich.
http://botanischer-garten-christiansberg.de/
-
x-d-a
Witaj Moniko, mam nadzieję, że sytuacja z pieskiem rozwiążę się w najbliższym czasie pozytywnie dla Ciebie, ale i bez szkody dla czworonoga..
Miło teraz spacerować po letnich ogrodach, bujnych, kolorowych, kipiących zielenią i kwiatami. No a jak lipiec, to liliowce i lilie
Twoje są śliczniutkie :P
Miło teraz spacerować po letnich ogrodach, bujnych, kolorowych, kipiących zielenią i kwiatami. No a jak lipiec, to liliowce i lilie
Twoje są śliczniutkie :P
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś liliowiec bajeczny, kolorek cudo 
witam serdecznie, widzę, że wcinam się w już bardzo zaprzyjaźnione grono
, ale jestem zachwycona i ogrodem i Afryką. Spędziłam dzisiaj kilka godzin na przeglądaniu obu wątków. Twój ogród jest wspaniały
, wdać, że to twoja pasja, jesteś
.
A problemy z psem doskonale rozumiem, sama sprowdziłam sobie na swoje utrapienie kopiące i niszczące psy i chwilowo jestem bezradna. Pocieszam się, że są młode..., ale ich niszczycielskie zapędy zniechęcają mnie do prac w moim ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie i zapowiadam, że będę częstym gościem
A problemy z psem doskonale rozumiem, sama sprowdziłam sobie na swoje utrapienie kopiące i niszczące psy i chwilowo jestem bezradna. Pocieszam się, że są młode..., ale ich niszczycielskie zapędy zniechęcają mnie do prac w moim ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie i zapowiadam, że będę częstym gościem
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Teraz nie wiem , co mi się bardziej na tym zdjęciu podoba , czy lilia , czy liliowiec!
Więc pochwalę fotografa!
, 
Więc pochwalę fotografa!
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Moniś
Dziękuję za rozmowę.
Liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi podoba mi się - lubię wszystkie odcienie fioletu
Liliowiec Druid`s Chant i OT Urandi podoba mi się - lubię wszystkie odcienie fioletu
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Moniu. Sledzę "psi" wątek, ale finału jeszcze nie ma. Widzę, że jesteś zdecydowana go oddać. Chyba słusznie, bo tu
potrzebna byłaby doświadczona, fachowa ręka. Sliczny kolejny liliowiec i lilie.
potrzebna byłaby doświadczona, fachowa ręka. Sliczny kolejny liliowiec i lilie.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane Kobietki, witam Was wieczorkiem
Dziękuję za odwiedziny
Przykro mi, że ostatnio Was zaniedbuję i niewiele piszę, ale ciągle coś się dzieje...albo goście... albo praca... Ślęczę teraz nad tłumaczeniami, zrobiłam sobie krótką przerwę, żeby do Was zajrzeć. Niestety, praca tłumacza jest żmudna i ma niewiele wspólnego z ciekawym życiem podróżnika. Żeby jednak podróżować, trzeba tłumaczyć
Wybaczcie ewentualne literówki- wróciłam padnięta do domu ok. 16.00, a trzeba było coś ugotować M na obiad, podlać ogród, położyć dziecię spać i zabrać się do pracy... Jednak o ile ubożsi bylibyśmy bez tych prozaicznych czynności!!!
Przepraszam Wszystkich zainteresowanych, że nie zrobiłam dzisiaj zdjęć żurawkom od Igi, po prostu zabrakło czasu...
Cieszę się jednak bardzo, że do mnie zaglądacie- utwierdza mnie to w przekonaniu, że warto prowadzić swoje wątki.
Krysiu, czuję, że ze mną to przeżywasz i dziękuję za wszystkie cenne rady
Nie jestem przeciwna psom, nawet myślałam, że zimą przybłąka się jakieś biedne niechciane stworzenie i zostanie z nami. Wandala jednak tolerować nie będę, zwłaszcza wśród host i rh!! Pies już o tym wie i mnie unika, ale i nie niszczy więcej. Zobaczymy, jak to się ułoży, bo nie liczę na szybką interwencję właściwych służb
Iguś, co jak co, ale bodziszki na kompost- stanowczo NIE!! Bardzo Ci dziękuję
Przyznam się szczerze, że podzieliłam się z przyjaciółką, bo to była ogromna ilość!! Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe
Kochana Tess, myślałam o tej stronie z samymi rh!! Wydaje się być wyłącznie po niemiecku... Znam klika języków, ale po niemiecku potrafię przeczytać wyłącznie kartę w restauracji
, więc mogłam coś przeoczyć. Czy ogród i szkółka z rh to to samo??????
Daluś, mam nadzieję, że czujesz się lepiej... miło, że zajrzałaś
Dziękuję za informacje o ketmii!!
Ariadno, dziękuję
Ulubione lilie mojego M- OT Holland Beauty i OT Urandi.

Dziękuję za odwiedziny
Przepraszam Wszystkich zainteresowanych, że nie zrobiłam dzisiaj zdjęć żurawkom od Igi, po prostu zabrakło czasu...
Cieszę się jednak bardzo, że do mnie zaglądacie- utwierdza mnie to w przekonaniu, że warto prowadzić swoje wątki.
Krysiu, czuję, że ze mną to przeżywasz i dziękuję za wszystkie cenne rady
Nie jestem przeciwna psom, nawet myślałam, że zimą przybłąka się jakieś biedne niechciane stworzenie i zostanie z nami. Wandala jednak tolerować nie będę, zwłaszcza wśród host i rh!! Pies już o tym wie i mnie unika, ale i nie niszczy więcej. Zobaczymy, jak to się ułoży, bo nie liczę na szybką interwencję właściwych służb
Iguś, co jak co, ale bodziszki na kompost- stanowczo NIE!! Bardzo Ci dziękuję
Kochana Tess, myślałam o tej stronie z samymi rh!! Wydaje się być wyłącznie po niemiecku... Znam klika języków, ale po niemiecku potrafię przeczytać wyłącznie kartę w restauracji
Daluś, mam nadzieję, że czujesz się lepiej... miło, że zajrzałaś
Ariadno, dziękuję
Ulubione lilie mojego M- OT Holland Beauty i OT Urandi.