Mały ogródek basowej cz.3
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mały ogródek basowej cz.3
No tak Wielkie Alberti naprawdę WIELKIE
Nic to, będę polować dalej, w końcu może się uda 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, lilie masz bardzo piękne!!
Kupuję lilie od Pajdy od trzech lat i zawsze były pomyłki- widocznie miałaś więcej szczęścia

Kupuję lilie od Pajdy od trzech lat i zawsze były pomyłki- widocznie miałaś więcej szczęścia
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
lilie piękne ja nie mogę w tym roku pochwalić się moimi zakwitają ale większość zjedzone przez nornice te którym, udało się to zaopiekowały się nimi ślimaki, dobrze że mogę w zaprzyjaznionych ogródkach pocieszyć swoje oczy,
u mnie strasznie wieje i deszcz - oj oby nie powtórzyła się nawałnica sprzed tygodnia -
Schocking i Lavon - masz super!!!
u mnie strasznie wieje i deszcz - oj oby nie powtórzyła się nawałnica sprzed tygodnia -
Schocking i Lavon - masz super!!!
Moniu , pomyłki u Pajdy jestem w stanie zaakceptować - On ma wszystkie lilie piękne , więc nie ma problemu...
Aniu , te wredne ślimaki w każdym ogrodzie opychają się liliami ... mi też parę świeżutkich pędów zeżarły... zginęły ( pewnie inne) śmiercią tragiczną , posypane solą.Moja litość się skończyła. W przyszłym roku od razu wokół lilii wschodzących będę wysypywać granulat na ślimaki - niech jedzą do woli.
A teraz to , co u mnie jeszcze kwitnie .Szkoda , bo to już końcówka...
Zostaje może z 5 odmian które zakwitną.
Devotion i Bernini

Flore Pleno i Willeke Alberti

White Perfektion od Mag i niestrudzony Schocking ( jeszcze ma parę pąków
)

Widoczek z Willeke w roli głównej i miała być Marco Polo , ale jest NN

Cassandra i NN

Yeloween i Robina

Jameson i miała być druga Salmon Star , a jest NN

Aniu , te wredne ślimaki w każdym ogrodzie opychają się liliami ... mi też parę świeżutkich pędów zeżarły... zginęły ( pewnie inne) śmiercią tragiczną , posypane solą.Moja litość się skończyła. W przyszłym roku od razu wokół lilii wschodzących będę wysypywać granulat na ślimaki - niech jedzą do woli.
A teraz to , co u mnie jeszcze kwitnie .Szkoda , bo to już końcówka...
Devotion i Bernini

Flore Pleno i Willeke Alberti

White Perfektion od Mag i niestrudzony Schocking ( jeszcze ma parę pąków

Widoczek z Willeke w roli głównej i miała być Marco Polo , ale jest NN

Cassandra i NN

Yeloween i Robina

Jameson i miała być druga Salmon Star , a jest NN

Pozdrawiam,Małgorzata
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jameson piękna, też ją kupowałam, ale ni mo 
Coraz bardziej zaczynają mnie kręcić te orientalne żarówy, a jaki zapach od dzisiaj w ogrodzie...
Coraz bardziej zaczynają mnie kręcić te orientalne żarówy, a jaki zapach od dzisiaj w ogrodzie...
Żarówy są okropne , ale fakt - pachną nieziemsko!
To Madzik , katalog do łapki i patrz , co masz zamiast Jameson.Szkoda , bo ona jest po prostu bajeczna (pomyłka do do nadrobienia )
To Madzik , katalog do łapki i patrz , co masz zamiast Jameson.Szkoda , bo ona jest po prostu bajeczna (pomyłka do do nadrobienia )
Pozdrawiam,Małgorzata
To jakie piękne musiały być te, zamawiane, skoro podróbki NN są tak niesamowite!
Małgoś, a powiedz mi, Ty wszystko wiesz
, wczoraj wiatr złamał mi lilię, został taki pięciocentymetrowy kikucik z kilkoma listkami, czy to da radę wykarmić cebulę czy mam się żegnać z tą lilią? No akurat najładniejszą!
A serduszki dychają, puszczają listki 
Małgoś, a powiedz mi, Ty wszystko wiesz
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Jaka szkoda ze to już końcówka kwitnienia lelij, takie piękne je masz!!!Na ten widok i zapach znowu będzie trzeba czekać cały rok.
Kaśka
Martuś , złamana lilią się nie martw. Mój pies połamał mi też parę lilii w tamtym roku tuż przy ziemi (nawet nie zdążyły zakwitnąć).W tym zakwitły a dodatkowy plus to taki ,że wypuściły cebulki przybyszowe.
Tak,że nie ma tego złego....
Cieszę się ,że serduszka wytrwały podróż. Irysy od Ciebie też mają się dobrze!
Cieszę się ,że serduszka wytrwały podróż. Irysy od Ciebie też mają się dobrze!
Pozdrawiam,Małgorzata
Kasiu , jeszcze jedna przyjemna rzecz nam została - zamówienie nowych cebul .I tak jak piszesz - rok czekania....

Ale na szczęście narobiłam dużo zdjęć , no i wątki o liliach pomogą mi wytrać ten, jakże długi, rok czekania...
Piękne lilie to masz Ty!
Właśnie kolejne 5 odmian dopisałam do listy po obejrzeniu Twoich nowych fotek... 
Aaaa , bo zapomniałam!Jedna z moich magnolii ( przewodnik został niedawno złamany przez ukochaną córeczkę) będzie kwitła 2 kwiatkami...

Ale na szczęście narobiłam dużo zdjęć , no i wątki o liliach pomogą mi wytrać ten, jakże długi, rok czekania...
Piękne lilie to masz Ty!
Aaaa , bo zapomniałam!Jedna z moich magnolii ( przewodnik został niedawno złamany przez ukochaną córeczkę) będzie kwitła 2 kwiatkami...

Pozdrawiam,Małgorzata
-
Monia68

Małgosiu, masz zdjęcie Salmon Star? Zamawiałam tę lilię dwukrotnie i zawsze były pomyłki.
Kto to jest "maślicki pan"?
Kto to jest "maślicki pan"?
Mam , oczywiście - jedno jedyne , które jej zrobiłam , bo straszny wypierdek...
Kolorki ładne , ale kwiat bardzo mizerny - albo cebula do kitu , albo jej coś u mnie nie pasuje.Jak wykopię - muszę pooglądać cebulę i zmienię jej miejsce.

Maślicki Pan - to fascynat (mieszka we Wrocku), który ma mnóstwo lilii i z tego co wiem - sam je krzyżuje.Obłowiliśmy się u Niego jesienią tamtego roku.Nawet siewki dostaliśmy dużo za darmo .Wiele z tych malutkich cebulek zakwitło w tym sezonie.Ja jestem z Jego lilii bardzo zadowolona.Któregoś dnia wkleję lilie tylko te ,które kupiłam od Niego.Nie wiem jak inni forumowicze wrocławscy , ale ja chętnie wybrałabym się do Niego jeszcze raz...

Maślicki Pan - to fascynat (mieszka we Wrocku), który ma mnóstwo lilii i z tego co wiem - sam je krzyżuje.Obłowiliśmy się u Niego jesienią tamtego roku.Nawet siewki dostaliśmy dużo za darmo .Wiele z tych malutkich cebulek zakwitło w tym sezonie.Ja jestem z Jego lilii bardzo zadowolona.Któregoś dnia wkleję lilie tylko te ,które kupiłam od Niego.Nie wiem jak inni forumowicze wrocławscy , ale ja chętnie wybrałabym się do Niego jeszcze raz...
Pozdrawiam,Małgorzata
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Mówisz i masz - dam ci telefon to tym razem ty zorganizujesz spotkaniebasow@ pisze:Nie wiem jak inni forumowicze wrocławscy , ale ja chętnie wybrałabym się do Niego jeszcze raz...
Jak tylko będą chętni - mogę dzwonić - nie ma problemu.Ten Pan miał sklep internetowy otwierać - tak mówił , jak u Niego byliśmy.Ciekawe , czy otworzył....
Pozdrawiam,Małgorzata
-
Monia68

Małgosiu, dziękuję za odpowiedź i zdjęcie
Kolorki piękne!!
Liczę, że dasz namiary, o ile sklep został otwarty
Liczę, że dasz namiary, o ile sklep został otwarty