Mój kawałek świata część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Re: Mój kawałek świata część 2

Post »

Piękne kloniki Iwonko! U mojego coś tak się listki trochę zwijają, ale mam nadzieję, że to nic poważnego :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mamy taki sam zestaw klonów :) Orange Dream rośnie u mnie od jesieni, a Atropurpurea ma już trzy latka.
Dziękuję za zdjęcia i chyba Twoje przypuszczenia co do nazw są słuszne. Dodatkowo zdaje się to potwierdzać miejsce zakupu (OBI).
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Iwuś ale kloniki :shock: :shock: cudne, ech chyba mi się zachce
no i jaka rozbierana sesja.... fju fju ale z ciebie lasencja :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Gorzatko w jakim negliżu - mam spodenki i stanik ze stroju, przecież jestem ubrana :;230 a poważnie, bardzo źle znoszę wysokie temperatury, tak rozebrana jestem mokra a ubrana byłabym nieprzytomna. Na razie moja kolekcja klonów nie będzie się powiększać

Przemku czytałam o tej przyczynie zmiany koloru kwiatów u hortensji, choć trzecia przecież jest różowa :roll:

Tomku listeczki na moim atropurpurea były jakby lekko zwiędnięte, ale podsypałam jej odżywki i teraz jak widać na tle wygląda fajnie. Ale odżywki można dawać tylko do końca lipca, żeby roślinki zdążyły zdrewnieć, więc musisz się pospieszyć. Ale poczytaj jeszcze Tutaj :uszy

A więc Pawełku mamy takie same kloniki ;:138 Bardzo ci dziękuję za pomoc w nazwie tych moich nn ;:180

Onka jaka rozbierana :oops:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO wiem ,że ciagle pracujesz . Fajnie uchwyciłaś ściane deszczu . Fajne masz już te kloniki . Do jakiej wysokości one wyrosną ,ale chyba jak drzewa . Wiesz chyba bedę musiała przesadzić swoją tuję Danikę tę co mam obok Virgo . Obie nie mają sie chyba ku sobie . U mnie po tych burzach byłam 2 dni bez netu -tragedia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Witaj Iwo, :wit wpadłam dziś z wizytą, żeby zwiedzić twój kawałek świata. Masz cudowny ogród, tyle pracy i miłości w niego włożyliście i z taką pasją o nim mówisz. Podziwiam. ;:180
Patrząc na początki i na stan obecny -aż dech zapiera. ;:224 Mój ogród dopiero raczkuje, ale takie wizyty jak ta napawają mnie optymizmem że kiedyś te moje "coś" też będzie przypominać ogród. Z wielką przyjemnością będę wstępować do Ciebie na ciche spacery. ;:65
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

;:7
Ładna kolekcja kloników. Ja mam jak na razie tylko dwa :wink:
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ja nie pośpieszam Cię :) Cierpliwie czekam ;:65 Kloniki masz cudowne :D
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Iwo ależ masz tych klonów wow, ja mam dwa na działce i jeden przed blokiem :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A jak u was z ich zimowaniem? Jaki zabiegi??
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Śliczma kolekcja kloników ;:180
Mnie bardzo podobają się budleje.Mam jedną Dawida,właśnie kwitnie.Chorowałam na budleje skrętnolistną.....ale ona dorasta do 4m....choćbym nie wiem jak kombinowała to mi się nie zmieści ;:223 ObrazekObrazek
wyobraź sobie ją oblepioną motylami....bajka
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witajcie kochani ;:4

Jadziu informacje na temat ich wysokości są bardzo rożne, jedna informacja jest wspólna rosną wolno i są delikatne. Zobacz u Amadyna on ma piękne dorosłe okazy :shock: A twoje przeróbki to zobaczę chyba już po urlopie

Aneczko bardzo mi miło czytać to co napisałeś, bo je jeszcze ciągle mam problem z nazwaniem tego co mam ogrodem :roll: Jak spaceruję po ogrodach Grześka z Wrocławia, Tomka z Trójmiasta, Uli z Opola, Igi23, wspomnianego powyżej Amadyna z Bytomia i wielu wielu innych (mam nadzieję że niewymienieni się nie obrażą :roll: ) to uważam że daleko mi jeszcze do ich doskonałych ogrodów.

Witaj Łano - intrygujące imię ;:108 , ja mam nie dużo więcej klonów bo raptem 4 :lol:

Agnisiu ja moje kloniki przed zimą potraktowałam podobnie jak rhododendrony - obsypałam je korą i okryłam gałązkami świerkowymi - zrobiłam im takie świerkowe namiociki.

Witaj Adrianie - a jakie masz??

Prawdziwa bajka Violu :shock: nie słyszałam jeszcze o takiej budlei - mnie by się zmieściła :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:138 Napisałaś do mnie na profilu Jadzi :;230 :;230 Jak wróci od brata, to się zdziwi!! Ja z sikoreczkami jestem za pan-brat. Kochańce moje, Całą zimę je karmię. Zjadają ok.40 kg słonecznika. Dziękuję za odwiedzinki! ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

iwa27 pisze:
Prawdziwa bajka Violu :shock: nie słyszałam jeszcze o takiej budlei - mnie by się zmieściła :;230
Cudo ;:224
U mnie też się zmieści, :heja idę zrobić rajd po szkółkach gdzie można taką dostać ;:65
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Iwo, ja też dopiero dzis połaziłam po Twoim ogrodzie. Okolica cudowna, gdybym mogła kupić tam jakąś chatę do zamieszkania, to od razu sprzedaję te swoje 90 m i wynoszę się stąd!! Widoki cudowne! A Twój ogród bajka. Masz gust i super dobierasz roślinki.Moja działeczka jest malutka i tak Jadzia strofuje mnie,że za dużo kupuję roślinek. A ja tak chcę Wam dorównać!Jednak w porównaniu do innych ogrodów, to mój jest pikuś. No cóż "na bezrybiu i rak ryba" Wielki szacunek dla Ciebie za ogrom pracy jaką wkładasz w to cudo! ;:180 ;:180 ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”