modrzew w zeszłym roku miał ochojniki w ilości obrzydliwej. Teraz robaczków nie ma żadnych, ale pojawiły się usychające końcówki igieł - troszeczkę wprawdzie, ale widziałam w Katowicach całe takie uwiędłe i już się boję... Co to?

. Rośliny sa pryskane właściwie co 1 - 2 tygodnie na choroby p. grzybicze. Wiele roślin rośnie jednak szybko i ładnie. Wracając do modrzewia to jedynym objawem są żółciejące igły. Nie iwdać kłaczków żywicy, żerowania szkodników itd albo nie wiem jak patrzeć
 . Rośliny sa pryskane właściwie co 1 - 2 tygodnie na choroby p. grzybicze. Wiele roślin rośnie jednak szybko i ładnie. Wracając do modrzewia to jedynym objawem są żółciejące igły. Nie iwdać kłaczków żywicy, żerowania szkodników itd albo nie wiem jak patrzeć  W podobny sposób zakończył 2 lata temu żywot modrzew japoński, rosnący w innym miejscu. Czy wiecie może co to jest i jak odratować modrzewia? w odległości 1,5 m  rośnie jeszcze jeden, czy trzeba go zabezpieczyć?
  W podobny sposób zakończył 2 lata temu żywot modrzew japoński, rosnący w innym miejscu. Czy wiecie może co to jest i jak odratować modrzewia? w odległości 1,5 m  rośnie jeszcze jeden, czy trzeba go zabezpieczyć?