Ogród Gosi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogród Gosi cz. 2

Post »

Wiecie co, odkąd mieszkam w domu, a nie w bloku, mam tak samo z wyjazdami. Przecież tutaj człowiek jak na wiecznych wakacjach :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Józefie, wiem, że ciężko się skrzyknąc. Każdy ma jakieś plany. Szcególnie, że to jest mimo wszystko daleka podróż.

Olu, ja prawie co tydzień spotykam się z kimś z forum. Teraz w sobotę miałam jechać do dziewczyn z okolic Sochaczewa i Skierniewic, ale nie wiem czy mi się uda, bo mam gości.

Tak Nelu, zapraszam.

Danusiu, jak ja dawno u Ciebie nie byłam :oops:
Poprawię się ;:108

Tak koniecznie musisz do nas dołączyć. Było naprawdę przesympatycznie. Może namówię forumków na przyjazd do Płocka :roll:

Dominiko, ja uwielbiam spędzać czas u mnie na działce. Przyznam się, że bardzo podoba mi się klimat mojej działeczki :oops: .
Ale się chwalę. Nie chodzi o to, że są piękne nasadzenia, ale dzięki temu, że odgrodzona jestem od sąsiadów żywopłotem mam poczucie przytulności. Mam na działce bałagan, którego nie jestem w stanie sama sprzątnąć i wiele jeszcze rzeczy do zrobienia, ale mimo wszystko bardzo ją lubię.
x-d-a

Post »

Gosiu, doskonale Cię rozumiem, że lubisz spędzać czas na swojej działeczce i nawet przedkładasz takie spędzanie urlopu nad jakieś wyjazdy ;:108 Ja też latem staram się nigdzie nie wyjeżdżać, bo tak jak piszesz najlepiej odpoczywam we własnym ogrodzie z widokiem ;:224 Poza tym bałabym się na więcej niż kilka dni zostawić moje roślinki, bo kto by się nimi wtedy opiekował??
Na słoneczne urlopy wyjeżdżamy zazwyczaj późną jesienią i zimą, wtedy, gdy u nas jest już szaro i ponuro.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, to jest doskonałe rozwiązanie. ;:108
Muszę też tak robić. Może od przyszłego roku, bo w tym, to juz urlop zaplanowany w pracy, i w dodatku dużą część przenaczyłam na prace w ogródku na wiosnę i pozostało mi juz niewiele dni wolnego.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pomysł wyjazdowy dobry ale co z dziećmi pora jesienno zimowa to szkoła ....
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Nic się chyba nie stanie jak opuszczą 1 lub 2 tygodnie w szkole , a poza tym poza sezonem jest za granicą przynajmniej ( a nie 45 C. w cieniu) w sezonie wakacyjnym . U mnie podobnie nie ma szans , żeby mój m dostał w wakacje urlop.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Isiu, myślę, że jeden tydzień nieobecności nie zaszkodzi.W dodatku przyjemnie wyjechać tam gdzie słoneczko i ciepełko, gdy za oknem plucha.

Fabi, mój to nigdy nie ma urlopu. Jak jest praca to pracuje. Czasami zdarzają się wolne weekendy. Wtedy tylko last minute. Tyle, że ja wtedy nie zawsze mogę dostać urlop. Ale może kiedyś się zgramy.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu - to super, że ci się podoba twój ogród! Mam nadzieję, że ja też dojdę do takiego etapu (jabym miała taki żywopłot jak ty to też by mi się podobało - no ale mój jest w powijakach, bo musieliśmy kupić sporo roślin, więc kupowaliśmy malutkie zwłaszcza, że wybrane przez nas thujki były bardzo drogie w sklepach - bo już spore, a pośredniej wielkości nie mieli :roll: )
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, ze spotkanie się udało :D Bardzo żałuję, że nie mogłam w nim uczestniczyć, może następnym razem się uda.
Ja już po urlopie i niestety nie mogę dojść do ładu z moim ogrodem, przez dwa tygodnie nikt w nim nic nie robił ( poza podlewaniem na szczęście) i mam masę prac porządkowych, a pogoda niestety im nie sprzyja (pracuję tylko wieczorami).
Tak jak ktoś tu już napisał, chyba dala lipiec to nie najlepszy czas na opuszczanie ogrodu, ale jak się ma dzieci w wieku szkolnym to albo nigdzie się nie jedzie albo właśnie w wakacje. :evil: No cóż muszę się jakoś obrobić i powoli włączę się w życie forum :)
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,miło było zobaczyć Twoje nowe fotki (nawet jak nie lubisz). Ja też się cieszę, jak mogę poznać ogrodomaniaków w realu. ;:167 ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Gosiulek - chciałoby się rzec - witaj prześliczna dzieweczko! Widziałam, widziałam!!! W ogrodzie botanicznym!!!
Super sympatycznie wieje od Ciebie optymizmem :D
Pozdrówki urlopowe!!! - Ula
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O jakie miłe spotkanie było :lol:
Gosia wybierasz się do mnie w lipcu ,bo hortensje już zaczynają kwitnąć .
Mam nadzieję ,że Kasia też przyjedzie :roll:
No i jak się ma mój Krzysztof :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, tak całkiem to mi się nie podoba. Nie myśl, że ja co dzień nie chodzę po nim i nie myślę co by tu zmienić. Po prostu lubię jego atmosferę.
Ja swoje tujki kupowałam po 3 złote. Miały chyba z 10 cm. wysokości. A było to jakieś 7 lat temu. Na początku ich nie przycinałam, żeby osiągnęły jak najszybciej zamierzoną wysokość. Jakieś 3 lata temu zaczęłam już cięcie, bo za bardzo wyrosły, a nie chciałam, żeby były łyse na dole. Ruszyły bardzo od kiedy zaczęłam podsypywać pod nie skoszoną trawę.

Jolu, naprawdę żałuj. Było fajnie. Chciałabym zorganizować ponowne spotkanie, ale chyba poczekam aż te upały zelżeją. Tak zawsze jst jak się wyjedzie na dłużej. Ale na pocieszenie powiem Ci, że ja w tyn czasie mimo, że byłam w domu, też niewiele robiłam w ogródku. Upał skutecznie zniechęcał mnie do wszelkich prac. Praktycznie cały czas po powrocie z pracy przesiedziałam w basenie.

Adrianno, ja bym chciała poznać jak najwięcej Was. ;:196

Uleczko, dziękuję bardzo za tak pozytywną ocenę mojej skromnej osoby ;:196
Ja po prostu uwielbiam się śmiać i patrzę mimo wszystko na innych ludzi przez różowe okulary.

Bożenko, pewnie, że się wybieram. Może jeszcze kogoś przywiozę, oprócz Kasi :wink:
Czekam tylko na urlop. Rozpoczynam pod koniec lipca, wtedy się zmówimy.
Krzysztof mam nadzieję, że żyje :roll:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ja też ,Gosiu, ale przyznam, że się wciągnęłam w ten rodzaj kontaktu. Ciekawe doświadczenie.I trochę inne zasady. ;:196 :wit
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyjaśnił proszę jakie zasady?
Ja też się wciągnęłam. U Was jakoś łatwiej. Mieszkasz w centrum zagłębia ogrodniczego. Jest Was naprawdę dużo i bardzo mnie zainspirowaliście tymi spotkaniami. Ja niestety mieszkam na prowincji :D ]
Mnie trudniej odwiedzić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”