Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Igorku dziękuję , ja też planuję zakup lilii, ale chciałabym to zrobić jesienią :D

Marylu to naprawdę wspaniała sprawa, że nie trzeba ich wykopywać,a nie przemarzają i pięknie kwitną :D

Daluś ja też tulipanków nie wykopuję, mam ich zbyt dużo, żeby chciało mi się to robić :oops: też wolę po kilku latach dokupić nowe. Lilii mam niedużo, więc zawsze wykopywałam orientalne, ale bardzo się cieszę, że nie ma takiej potrzeby. Raz na kilka lat mogę wykopać i porozdzielać cebulki, jeśli się namnożą i nadal będą piękne :D

Joluś moje już przekwitną a Ty będziesz się cieszyła pięknymi widokami i wspaniałymi zapachami. :D :D

Grażynko dziękuję ;:196 ale moje lilijki nie są jakimiś oryginałami, można je spotkać w wielu ogródkach :D

Izuś,ta żółta tygrysia to CITRONELLA, faktycznie jest śliczniutka :D Ja lilijki na zimę też przykrywam gałązkami iglaczków, teraz i orientalne też :wink: :lol:

Beatko dziękuję :D Hortensja niestety tylko jedna mi kwitnie w tym roku pozostałe przemarzły pąki :(

Moniś dziękuję ;:196

Ewuś Muscadet jest naprawdę piękna , ogromna i wspaniale pachnie, jej wadą jest tylko to, że bardzo ją niszczy deszcz, robią jej się brzydkie plamy. Ta czerwono-czarna lilijka to PUP ART, też jest śliczniutka :D

Krysiu dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

lilie przepiękne, odbije sobie w przyszłym roku kupiłam jeszcze 15 koszyczków, cieszyłam się że lilie, tulipany, hiacynty........ to takie bezproblemowe nie trzeba ich wykopywać tylko dosadzać a tu okazało się że gryzonie były cwańsze ;:223

Hortensja piękna u mnie co prawda zaczynają kwitną ale jedna tez przemarzła,

miłego wieczorku u mnie zanosi się na następną nawałnicę, jakas ta pogoda niepewna.........
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko - przyszłam do Ciebie z nadzieją,że ukoję swoje oczy zielenią,która wg.Ciebie króluje w Twoim ogródku o tej porze, no i co widzę ???? piękne nasycone barwy lilii i liliowców i czegoś tam jeszcze ...bajkowo... ;:138 ;:138 ;:138 no nie odpocznę w Twoim ogrodzie.....lecę dalej ;:65 :;230
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu witaj.
Lilie cudownie Ci kwitną.
Zawsze bałam się, sadzić lili orientalnych, gdyż byłam pewna, że nie przezimują, a ja tak nie lubię wykopywać. Choć jedna biedronkowa odmiana przezimowała, tej jesieni zaryzykuję i dokupię orientalnych, one pięknie pachną, podobnie jak trąbkowe.
W Lublinie dzisiaj trochę popadało, ale dalej gorąco.
A czy nad Twoim ogrodem zlitował się deszcz? :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitły mi pierwsze kwiatuszki sadzonej jesienią NOSTALGII jest przepiękna, nie mogę się nacieszyć tymi kwiatuszkami :roll: :D

Obrazek

Moja płomienna róża nieprzerwanie kwitnie :D

Obrazek

Obrazek

Kwiatuszkami obsypał się powojnik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I młodziutki sadzony wiosną też bardzo się stara :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu te kolorki to tylko tak gdzie nie gdzie, patrząc na poszczególne kwiatuszki wydaje się , że jest ich sporo, ale taki ogólny widok to głównie zieleń :D

Taruś u mnie nawet kropla deszczu nie spadła, mimo, że chmury się przewalały :roll:
Gryzoni współczuję, u mnie na szczęście nie ma takiego problemu, kotki sprawują się znakomicie :D

Tajeczko u mnie lilie orientalne wspaniale przezimowały, i też będę jesienią dosadzała :D
A deszczu niestety nie spadło ani kropelki, sucho jest niesamowicie :(
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ja jestem zakochana w Twojej lilijce pup art, oprócz tego, że piękna wygląda taką twardą sztukę, ale może to tylko złudzenie. Będę na nią polować.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś Pup Art jest faktycznie bardzo ładna :D i nie ma z nią żadnych problemów- jak to z azjatkami :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Przyszłam z rewizytą :wit
I kto tu ma piękny ogród i mnóstwo ciekawych roślin :?:
No kochana słodziłaś u mnie ,a ja widzę ,że to Tobie te pochwały się należą ,
a nie mnie :lol:
Dobrze ,że jesteś wielbicielka dzwonków, to Ci daruję :;230
Jakie powojniki i lilie :shock:
O różach już nie wspomnę :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu. Jak pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie. Piękne lilie. Mam nadzieję, że jeżeli wszystko dobrze pójdzie będę mogła wreszcie trochę liliowo poszaleć na nowej działce. Współczuję, że dotąd u Ciebie nie popadało. We Wrocławiu w sobotę po 16 przyszła burza, a później praktycznie przez całą dobę padał delikatny deszczyk. Był to pierwszy porządny deszcz od ponad czterech tygodni. Dziś widać było dopiero, że roślinki odżyły, choć większość róż zakończyła w tej chwili kwitnienie. Czekam na następne kwiaty które już wypuszczają.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko dziękuję za wizytę i miłe słowa ;:196
Mój ogródek jest mały i skromniutki, mam przeważnie popularne roślinki, żadnych tam rarytasów.
Wiele roślinek mi się jeszcze marzy, ale nie mogę pozwolić sobie na większe egzemplarze, bo po prostu nie mam miejsca. Ciągle coś tam przesadzam i zmieniam, żeby upchnąć wymarzone badylki :roll: :lol:
Tak jak wiesz zakochana jestem w dzwonkach, do tej pory wybierałam same maluszki, ale teraz mogę pozwolić sobie już i na większe krzaczorki, bo chcę wprowadzić większe byliny na rabatę, gdzie do tej pory rosły same iglaki, azalie, rh i kwitną krzewiki. Po prostu brakuje mi latem koloru i muszę go gdzieś wkomponować :D

Krysieńko mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli i będziesz mogła się cieszyć swoimi kwiatuszkami przez cały sezon. Masz mnóstwo wspaniałych roślin i jestem pewna, że pięknie zaadoptują się na nowej działeczce i już nie będą nikogo kusiły :D
Co do deszczu ciągle mam nadzieję, że w końcu spadnie, znów zapowiadają upały, oby choć trochę przed nimi popadało :roll:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Dzwonkami mogę się podzielić, bo trochę ich nazbierałam :wink:
U mnie rosną praktycznie wszędzie , jakoś nie mogę ich wyrzucić :roll:
A już tych brzoskwiniolistnych ,to mam zatrzęsienie :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko jesteś wspaniała, jeśli masz ochotę się podzielić dzwoneczkami, to strasznie się cieszę, ale oczywiście pod warunkiem jakiejś wymianki :D Mam nadzieję, że znajdziesz w moim ogródku jakieś roślinki, na które będziesz miała ochotę. :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też kupiłaś Nostalgię jest śliczna i ta druga też ciekawa i powojnik cudowny i u ciebie dalej bez deszczu to masz co podlewać, :D
u nas trochę popadało i teraz dalej chmury się przewalają a deszczu nie ma, szkoda bo nie ma to jak deszcz ;:224
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

AGNESS pisze: Co do deszczu ciągle mam nadzieję, że w końcu spadnie, znów zapowiadają upały, oby choć trochę przed nimi popadało :roll:
To u Ciebie nie padało wczoraj :shock: , u mnie prawie cały dzień była mżawka i dziś wyglądam za oko i widzę to samo. Przecież zgodnie z tym co podają w mediach twój rejon jest w strefie deszczu.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”