Lilia Shocking - pewnie już zakwitła i mieczyki Taderhorn

Dla moich róż nastały gorsze dni! Sympathia się pokłada i ma mszyce
Ena Harknes nie zakwitła - znowu
Gloria Dei i cała reszta zaczyna mieć rdzę...

Moja największa lilia - jedna z najwcześniejszych (przed nią zakwitają tylko stare pomarańczowe odmiany). Kwiaty juz wyblakły i opadają.

Szałwia omączona - kupiona wiosna na Targach Ogrodniczych w Chorzowie/Katowicach

Noc w ogrodzie

JADZIU to ta lilia rzekomo Landini w rzeczywistości to lilia typu Tango - teraz muszę poszukać odmiany ;)
rm27 - podobieństwo naszych roślin wynika z faktu, że polski rynek dopiero od niedawna otworzył się na zagranicznych dostawców i mamy szerszy wybór. Kiedyś zdobycie nowej rośliny było czymś niezwykłym i rzadkim. Co do skalniaka to sam się przekonałem, ze aby utrzymać go w świetnej formie trzeba nad nim spędzić wiele czasu bo szybko zarasta.
Ewa Janina Sadowska - czerwienić się nie musisz, ale nie ukrywam, że zrobiłaś mi bardzo miłą niespodziankę. A wracając do szałwii Markizy to na zdjęciach jest lekko jaśniejsza niż w rzeczywistości. Zauważyłem jednak że najwcześniej rozkwita. Luna i Czardasz jeszcze nie mają pączków - przez upały.
JAKUCH - tylko się nie martw ;) Nie mam Landini to mam inną lilie. Dla mnie to nie problem. Tym bardziej, że jest to piękny prezent ;) A lilie bardzoooo lubię. Floksy również lubię, ale te niskie. Te wysokie ma babcia i jakoś mnie nie przekonują. Trzeba je dobrze wyeksponować, aby korzystnie wyglądały i się nie pokładały. Przyszłej wiosny planuje kupić sobie jedną sadzonkę niskich floksów ale jeszcze nie wiem jakich.
Co do magistra to uważam, że póki mam siłę i ochotę to muszę się uczyć i rozwijać. dzięki temu liczę na dobrą pracę. Jednak ostatnio przeglądając oferty nie zauważyłem aby szukali młodych osób po Ochronie Środowiska
eury - też tak czasami mam. Wydaje się, że niektóre wątki szybko się przeczyta, ale rzeczywistość jest inna. Czasami mi szkoda, że nie mogę poświęcić każdemu więcej czasu, ale bywają dni, że nie mam już na to siły. Najwięcej czasu mam jesienią i zimą i wtedy nadrabiam wszystkie zaległości.
Izo - no cóż nie zawsze mamy an tyle czasu ile nam potzreba. Gdyby doba trwała 36h to i tak byłoby nam obojgu mało ;) Tym bardziej cieszą mnie Twoje odwiedziny.
Oliwko - zachorowałem na lilie, krokusy i tulipany. To co wpada mi w oko staram się kupić. Lili mam bodajże 11 odmian ;)
W ostatnich dniach robiłem zamówienia na cebule.pl i swiatcebul.pl i jakoś tak naszedł mnie sentyment na moje wiosenne zwierzątka