Abraham Darby - lubię go niezmiennie

Heidi Klum

Kilka widoczków z innej, tym razem z okrągłej różanki - po dwóch stronach, symetrycznie rośnie to samo:

Rośnie tu na rabacie Warwick Castle, Comte de Chambord, Heidi Klum, Charles de Gaulle, Dolly, Home&Garden, Maria Curie, Berleburg, Maria Antoinette, Bonica, Gruss an Aachen, Peace, Pink Peace, Kronenburg, White Rose, Ashamed Fairy, Fairy, White Fairy, Degenhard, Biedermeier.

White Fairy - nie przypomina mi Fairy, ale jestem nią zachwycona

Charles de Gaulle - ładny, wyrazisty fiolet. Kwiaty trzyma dość dobrze, jest bardziej pełny niż Mainzer i kolor nieporównywalnie ładniejszy, nawet w mocnym słońcu:

Pink Peace - mocny róż. Wolę Peace, która jest zdrowsza. Pink zaczęła łapać plamistość, więc wkrótce się pożegnamy.

Peace/ Gloria Dei - piękna zarówno rok temu, jak i teraz. Miałam jej zmienić miejsce, ale chyba jednak zostanie.

Berleburg - już zareklamowałam go na poprzedniej stronie - cudeńko.

Maria Curie - jedna z niewielu u mnie 'pustych' róż, ale b.ładna i zdrowa.

Kronenburg - chyba większość ma w swoim ogrodzie. Piękne, wielkie kwiaty o ładnych kolorkach.

Home & Garden - b.wymarzła w zimie, ale pięknie odbiła i kwitnie coraz większą ilością kwiatów.

Widzę, że i Ciebie dopadła różana choroba
 Widzę, że i Ciebie dopadła różana choroba   

Nie martw się o nic, obie jeszcze zakwitną w tym sezonie
 Nie martw się o nic, obie jeszcze zakwitną w tym sezonie   
  Wszystko zależy od tego, czy mój M.znajdzie czas
 Wszystko zależy od tego, czy mój M.znajdzie czas  

Na razie mały, bo ma jakieś 70cm, ale mocno się rozkrzewia i rośnie w górę. Przypomina Excelsę, ale kolor kwiatów fioletowy z domieszką ciemnego różu
 Na razie mały, bo ma jakieś 70cm, ale mocno się rozkrzewia i rośnie w górę. Przypomina Excelsę, ale kolor kwiatów fioletowy z domieszką ciemnego różu 

:
 :

Od strony zacienionej będzie ławeczka, a po obu stronach ławeczki dwie białe hortensje Anabelle, które bardzo lubię. Oby jak najszybciej cisy stworzyły jednolitą, zieloną ścianę
 Od strony zacienionej będzie ławeczka, a po obu stronach ławeczki dwie białe hortensje Anabelle, które bardzo lubię. Oby jak najszybciej cisy stworzyły jednolitą, zieloną ścianę   

), bo ziemia mokra po nocnym deszczu, więc dobrze im będzie
 ), bo ziemia mokra po nocnym deszczu, więc dobrze im będzie