Odrobine w ogrodzie - Beata T
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Beatko przepiękne widoki ze skalniaka, uwielbiam te wszelkie skalne maluszki
Zdradź mi proszę co to za cudeńko na 6 fotce od dołu
Piszesz, że masz plagę mrówek, u mnie niestety też ta sama sytuacja, są wszędzie, u mnie mnóstwo kamieni, pod każdym kamieniem roje, i na skalniaku i na rabatach i w trawniku.
Piszesz, że masz plagę mrówek, u mnie niestety też ta sama sytuacja, są wszędzie, u mnie mnóstwo kamieni, pod każdym kamieniem roje, i na skalniaku i na rabatach i w trawniku.
agnieszka72
masz rację to jest delosperma a różnią się troszeczkę odcieniem no i ta się tak ładnie zaczyna rozchodzić i foteczki z dziś dla porównania

EdytaB ja też się obawiałam że zmarznie ale widocznie moje kiepskie podłoże a zarazem chyba odpowiednie dla skalniakowatych spisuje się dobrze bo zapomniałam ją nawet okryć na zimę
AGNESS niestety nie wiem co to za roślinka ale jest fajna..... mała i ma masę drobnych kwiatuszków
Najpierw mszyca teraz mrówki ach ale jak się ma kamienie to szaleją dosłownie pod każdym

Różyczki ach różyczki jak pięknie w tym roku kwitną aż obawiam się deszczu żeby ich nie "pozbijał "
wielokwiatowe

EdytaB ja też się obawiałam że zmarznie ale widocznie moje kiepskie podłoże a zarazem chyba odpowiednie dla skalniakowatych spisuje się dobrze bo zapomniałam ją nawet okryć na zimę
AGNESS niestety nie wiem co to za roślinka ale jest fajna..... mała i ma masę drobnych kwiatuszków
Najpierw mszyca teraz mrówki ach ale jak się ma kamienie to szaleją dosłownie pod każdym

Różyczki ach różyczki jak pięknie w tym roku kwitną aż obawiam się deszczu żeby ich nie "pozbijał "
wielokwiatowe

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko-u mnie też inwazja mrówek,do tego jeszcze ślimaków i mszyc
.
Wracając do delospermy-ona zimuje dobrze-tylko zagniwa wiosną
.
Wracając do delospermy-ona zimuje dobrze-tylko zagniwa wiosną
Tak tak to ja tylko dodam że musi mieć przepuszczalną glebę źle to ujęłam na wiosnę musi mieć sucho moje siedzą w żwirze z nie wielką ilością ziemi hmmm dopiero rok więc zboczymy co będzie za kolejny 
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Beatko, nie mam skalniaka, to chociaż u Ciebie popatrzę...
Masz sporo ciekawych roślinek...
Masz sporo ciekawych roślinek...
Gabriela Ja od niedawna czyli od zeszłego roku cieszę się skalniaczkiem i muszę powiedzieć że małe jest piękne .....i jeszcze zaczynają się roślinki rozrastać i wchodzić gdzie chcą tz. między kamyczki oj fajnie to wygląda
Różyczki
Jak się nie mylę to passion ta fioletowa

I niby pienna
Takie coś mi wyrosło kwiatek malusi 2-3 cm i nie wiem czy to mini odmiana wielokwiatowej i czy urosła z patyczka przypadkiem
i moja ulubienica

Różyczki
Jak się nie mylę to passion ta fioletowa

I niby pienna
Takie coś mi wyrosło kwiatek malusi 2-3 cm i nie wiem czy to mini odmiana wielokwiatowej i czy urosła z patyczka przypadkiem

Beatko niby pienna wygląda mi na New dawn ..co Ty na to?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Lisko dzięki za podpowiedz już sprawdziłam i różyczka jest nazwana New Dawn
Dzisiaj idealna pogoda do poczynań ogrodowych bez słoneczka i może wreszcie popada a ja mam słaby dzień brrr i do niczego się nie nadaje ach....
bardzo liczę na deszczyk bo te codzienne podlewanie wykańcza ...
Moja rabatka takie nie wiadomo co w rogu ogrodu
kępka ....
lilie i jedyny liliowiec który skądś się u mnie znalazł i przy irysach wyrósł....
Na rabatce bratkowej posadziłam gazenie - a koperek sam urósł już jest w słoikach z ogórkami
goździki szt 2 bo 3 się obraził wypuścił kwiatka i dalej nic -do przesadzenia pewnie miejsce mu nie służy...
Rabatka nemezji też tu były bratki choć w małej ilości

i śliczny kwiatek oleandra - krzaczek fatalny dwa badyle sterczące ....

Dzisiaj idealna pogoda do poczynań ogrodowych bez słoneczka i może wreszcie popada a ja mam słaby dzień brrr i do niczego się nie nadaje ach....
Moja rabatka takie nie wiadomo co w rogu ogrodu
kępka ....
lilie i jedyny liliowiec który skądś się u mnie znalazł i przy irysach wyrósł....
Na rabatce bratkowej posadziłam gazenie - a koperek sam urósł już jest w słoikach z ogórkami
goździki szt 2 bo 3 się obraził wypuścił kwiatka i dalej nic -do przesadzenia pewnie miejsce mu nie służy...
Rabatka nemezji też tu były bratki choć w małej ilości

i śliczny kwiatek oleandra - krzaczek fatalny dwa badyle sterczące ....

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Oleander widzę że masz pełny - dbaj o niego bo one pięknie pachną :P
Nemezje są śliczne, szkoda tylko że jednoroczne.
Wysiewałaś do gruntu czy na rozsadnik ?
Nemezje są śliczne, szkoda tylko że jednoroczne.
Wysiewałaś do gruntu czy na rozsadnik ?
coma95oleander ślicznie pachnie i mimo jednego kwiatka zapach w werandce jest wyczuwalny :P
Ja nie mam miejsca na sadzonki parapety obstawiają u mnie co roku pelargonie więc jednoroczne sieje do gruntu
Ja nie mam miejsca na sadzonki parapety obstawiają u mnie co roku pelargonie więc jednoroczne sieje do gruntu
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezła kolekcja różyczek ,a nemezje w słodziutkich kolorkach
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko wspaniale kwitną Ci róże, wspaniałe kolorowe kępy, ta ostatnia drobniutka jest naprawdę śliczna. U mnie różyczki trochę odpoczywają i wypuszczają nowe pędziki z pąkami, tak, że mam nadzieję, że już niedługo znów pokryją się kwiatami

jola1010 różyczek w sumie mam bodaj 20 tylko się powtarzają
Na te podwyższone rabatki nie mam pomysłu więc sieje jednoroczne i nemezje obficie zasiałam - ładnie wzeszła
AGNESS moje róże dostały granulowanego obornika na wiosnę i widać lepiej działa niż gotowe mieszanki :P Ulubienica świetnie odbiła i ładnie kwitnie no i wielokwiatowe oblepione kwiatem dla mnie cudo no i inne też w tym roku mają dużo kwiatków .... Twoje już odpoczywają a moje jeszcze w pełni i znowu zastanie je zima przy drugim kwitnieniu
No to jeszcze raz różyczki
czerwona a za nią wielokwiatowa jasny róż i pienna
w pełni kwitnienia wielokwiatowa różowa ta jaśniejsza róż już przekwita

AGNESS moje róże dostały granulowanego obornika na wiosnę i widać lepiej działa niż gotowe mieszanki :P Ulubienica świetnie odbiła i ładnie kwitnie no i wielokwiatowe oblepione kwiatem dla mnie cudo no i inne też w tym roku mają dużo kwiatków .... Twoje już odpoczywają a moje jeszcze w pełni i znowu zastanie je zima przy drugim kwitnieniu
No to jeszcze raz różyczki
czerwona a za nią wielokwiatowa jasny róż i pienna
w pełni kwitnienia wielokwiatowa różowa ta jaśniejsza róż już przekwita

PIĘKNE róże i nemezje.Ja posiałam nemezje i gdy coś wzeszło wysadziłam na dwór po jakimś czasie okazało się że to chwast mam tylko jedną żółtą kępkę.Na
drugi rok zasieję ...
drugi rok zasieję ...