Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, rany! więcej takiego " cudaka" nie kupię, no, chyba, że ten jakimś cudem jeszcze zakwitnie."
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heh, Guciu - nic się nie martw: na szczęście teoria swoja, a praktyka swoje ;) Oto mój drugi grudnik - nie stał na dworze, był nawożony sporadycznie, nie przenosiłam go w żadne chłodne miejsca, ani nie zaciemniałam go na noc. I co? I szykują się kwiatuszki:

Stosowanie się do książkowych porad pewnie gwarantuje obfite kwitnienie, ale i bez tego można sie obejść

Stosowanie się do książkowych porad pewnie gwarantuje obfite kwitnienie, ale i bez tego można sie obejść

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Tak Kari
teoria swoje a praktyka swoje
Też nic ze swoim grudnikiem nie robiłam
nawet nie miałam zielonego pojęcia, że trzeba z nim robić takie kombinacje
Dostałam go w ub. roku kwitnącego, stał sobie grzecznie na parapecie przez cały czas, nawet czasami o nim zapomniałam
Pałeczki nawozowe włożyłam tylko raz ... Jak zobaczyłam pierwsze pąki, przeniosłam w inne miejsce i tak sobie teraz stoi
Też martwiłam się czy nie zrzuci pąków, bo najpierw przestawiłam a dopiero potem przeczytałam, że nie można go ruszać 8)
Teraz wygląda tak

A tak swoją drogą, to ciekawe dlaczego sprzedają w kwiaciarniach kwitnące grudniki skoro nie można ich przestawiać ani ruszać jak kwitnie ....
Dostajesz piękny kwiat a na drugi dzień masz gołe liście .... 8) 8)
zakwitnie ... zakwitnie
zobaczysz
Jak nie teraz to na drugi rok 

Też nic ze swoim grudnikiem nie robiłam

Teraz wygląda tak

A tak swoją drogą, to ciekawe dlaczego sprzedają w kwiaciarniach kwitnące grudniki skoro nie można ich przestawiać ani ruszać jak kwitnie ....

Dostajesz piękny kwiat a na drugi dzień masz gołe liście .... 8) 8)
GuciuO, rany! więcej takiego " cudaka" nie kupię, no, chyba, że ten jakimś cudem jeszcze zakwitnie."

- aanula
PrzemkuPrzemo pisze:Jak tam juki i dracena? nic nie piszesz.![]()
![]()

Oczywiście część już "poszła w ludzi"

Jak zobaczę choćby mały kawałeczek korzonka na pewno dam znać....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przemku, mam jeszcze pytanie do Ciebie ... zerknij proszę na mojego beniamina i poradź co z nim zrobić. Zrobił się łysy i brzydki

Stoi od początku w tym samym miejscu, światła ma wystarczająco, nie przelewam go, bo z zasady wolę przesuszyć niż przelać, temperatura w pokoju ok 20-22 stopnie ...

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anula, jak patrzę na Twojego grudnika, to aż dech zapiera.
A może też kupię takie pałeczki, tylko, czy nie za późno?
Ja swoją difenbachę też doglądam i chyba już coś się dzieje, mam na jednym pinku, takie jakby jaśniejsze brzuszki.
A może też kupię takie pałeczki, tylko, czy nie za późno?
Ja swoją difenbachę też doglądam i chyba już coś się dzieje, mam na jednym pinku, takie jakby jaśniejsze brzuszki.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
Guciu, myślę, że on ma teraz odpocząć 8) ale fachowcem nie jestem
Pewnie na Twoim miejscu, wsadziłabym też teraz pałeczką nawozu
bo przecież od jednej nic się złego nie stanie a pomóc może 8)
... takie babskie myślenie ...
Difenbachia chyba szybciej wypuszcza nowe przyrosty niż juka czy dracena ... jest mniej zdrewniała ...
ale to na pewno wie Przemo najlepiej 

Difenbachia chyba szybciej wypuszcza nowe przyrosty niż juka czy dracena ... jest mniej zdrewniała ...

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40