Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

No ja liczę, że następca się odnajdzie i że zahaczysz nie tylko o Końskowolę. :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Brodia u mnie też zakwitła, zauważyłam że kwiaty pojawiają się co drogi rok. Nasturcję popodziwiam, zanim się doczekam mojego "afrykańskiego klejnotu" (na razie ma po trzy liście :lol: ). Ekomis mikrusek :)
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Izka

Kto rano wstaje temu ......skórwronek śpiewa ;:224
To tak a propos wychodzenia ze skóry.......chyba :?

Zastanawia smoki ten kwiat dzwonka karpackiego na różnych liściach hmmm, nazwy mam wszystkie w jednym palcu,tzn podchodzę do roślinki i pokazuję palcem TO To! :;230 I tak właśnie nabyłam w CO rozwar.....
Piękne masz różyce ;:63 i 1 na Forum dalię :D

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No i już jest dziś, a ja nie powiedziałam wczoraj dobranoc.

Goś - staramy się z całej mocy, bo bez koni mechanicznych i końska wola nie pomoże zawitać do Końskowoli i nie tylko :D

Aniu Zielona - brodia kwitła w tamtym roku i teraz też. A z mądrości pisanych powinna przemarznąć... Mikrusek, ale obecny :D

Minismoku - oj śpiewał skórwornek i będzie śpiewał znowu :;230 Całusy z pustyni :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Taką różyczkę daje na dobranoc i jak tu zasnąć ,kiedy człowiek musi się biedzić nad nazwą... :;230
Eukomis mój już trzeci rok drażni mój zmysł powonienia...fiołki to to nie są... :wink: Ale pokrój ma taki ananasowaty,i rosnie bez problemu,nawet nie podlany przez całą zimę ...,na wiosnę pcha się na świat ,nie ma szans na unicestwienie :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Witaj Izo :wit
Dawno mnie nie było, ale sie poprawię albo naprawię ... :;230
Masz rację - na kolorki dość wrażliwy jestem zwłaszcza pomarańczowy, ale jak się wybieraliśmy na targi to jakoś posta Twojego nie doczytałem - chyba na forum nie wszedłem czy coś... i o pomarańczowym nie wiedziałem, dopiero jak Anie Zieloną spotkałem , też raczej intuicyjnie niż po zielonym się poznaliśmy - bo dłużej te ileś kroków w miejscu zabawiliśmy... :;230
A róże "strażackie" ładnie uchwyciłaś - widać że kolor można wyregulować jak się chce , bez względu na rodzaj aparatu. :uszy
Błękitne dodatki do róż - świetne! ;:138
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

To na pustyni takie róże rosną? :wink:
Brodie mam od kilku lat, liście się zawsze pojawiają, pewnie nie wiedziały że miały przemarznąć :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A starajcie się, starajcie :uszy bo warto. Może do tych pór upały takie wielkie ustąpią, bo dzisiaj była Sahara ;:3
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pogrzmiało, pohuczało i bokiem poszło... Ani kropelki deszczu. I tak całe popołudnie spędziłam na podlewaniu, ale miałam nadzieję na pomoc z nieba.

Nelu - przepraszam za brak nazwy, przysypiałam chyba :;230 Ta różyczka to Cornelia (serbka)- była najmarniejsza z wszystkich sadzonek, ma tak ze trzydzieści centymetrów wzrostu :;230 . Marne były te różyczki od Petrovica, ale okazały się żywotne, dostawa zgodna odmianowo ( jak na razie)- więc złego słowa na Petrovica nie powiem :D
A z eukomisem dopiero romans zaczynam, więc cieszę się, że niezniszczalny. Zapachu nie poczułam żadnego.

Andrzeju
- chyba nikt o tej porze roku nie narzeka na nadmiar wolnego czasu... Dzień taki długi a i tak go brakuje. A spotkanie jesienią na targach możemy powtórzyć. Ta w pomarańczowej kurtce, to ja... I Ania już mnie pozna... Dziękuję za pochwałę strażackich, bo na prawdę się starałam. Błękit do róż doceniasz- świetny z Ciebie facet :D

Aniu Zielona - no rosną róże na pustyni, ale właściwie nie robię nic innego tylko podlewam. NO i wychodzi na to, że brodie mamy nie wykształcone... nie wyczytały, że powinny zmarznąć...

JOluś - staramy się i w sobotę powinien przyjechać. Trzeba będzie "tylko" załatwić masę dokumentów i w nagrodę będziemy mogli wyjechać na wakacje. Chyba :;230 Co do Sahary, to zgadzam się z określeniem. Parę tygodni temu posadziłam czerwonego berberysika. Spaliło go na szeleszcząco :shock:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A te wakacje to i gościnna Lubelszczyzna, rozumiem? :D Izuś, zajrzyj do mnie, dziś do mnie róża przemówiła, tylko się nie przedstawiła :;230 Może Ty ją znasz?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem zauroczona Cornelia. Piękne różowiutkie płatki. No i ciekawe jak będzie prezentowała się w przyszłym roku jak się rozrośnie.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś - pewnie, że tak. Szczegóły i terminy niebawem można będzie uściślać. Ciekawe, co też ona, ta róża do Ciebie powiedziała :?: Z tego co widzę, to "Weź mnie" :D Już wiem, jakie róże lubisz... możecie sobie z moim M ręce podać :wink:

Goś
- no.... ładna, taka różowiutka, pręciki żóciutkie, listki jak nabłyszczane. Tu na cmentarzu w Sacramento ... http://www.justourpictures.com/roses/im ... rnelia.jpg Sakramencko piękna :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

U mnie też przez dzień spaliło berberysa :? podlałam, ale chyba nici z niego.
Dzisiaj ,jak wiesz, nie miałam czasu, ale jutro bedę szacować straty :(
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka rogal sam mi się stworzył na facjacie ,gdy przeczytałam ...Cornelia...też ją mam od Petrovica i równie marna była...i to za mało powiedziane... :roll: Moja tez będzie miała kwiatki ,ale chyba wielkości groszku ...bo tak małe pąki... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ cudo. Nawet nie wiedziałam, że to pnąca. Szkoda, bo u mnie na razie miejsca brak na pnące.
Dzisiaj robotnicy przyłączający gaz połamali mi mojego GF. Kolejny raz bidula będzie musiała dźwigać się z popiołów :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”