Pozdrawiam serdecznie

O ile pamiętam, to przepisy dość precyzyjnie okreslają, w jakiej odległości od granicy działki możesz sadzić drzewa owocowe. Dla dużych drzew typu np. orzech, czereśnie- odległość wynosi 6 (albo 4) metry. Sprawdź to sobie, zanim zasadzisz cokolwiek.Lex pisze:Przepisy nie określają w sumie jak daleko od granicy działki mogą rosnąc drzewa. (...)
Nalewka pisze:Dzika jabłonka i grusza, głóg, ałycza, dereń, czarny bez, tarnina, róże "owocowe", pigwowiec, świdośliwa, aronia, czarna porzeczka, lipa i różne jarząby.
No i trzeba było prawie dwu stron, abyś to wreszcie wyartykułowałLex pisze:Powiedziałem już, ze droga jest moja i będzie przejeżdżał po niej jedynie 1 samochód na dzień, nie żadne tiry czy coś innego. Działka ma 3 ha wliczając 0.7 ha staw na niej, reszta jest na razie obsiana zbożem. Zresztą jestem również właścicielem tego pola po obu stronach drogi. Jakieś sugestie odnośnie drzew owocowych? Co można by posadzić?
Pozdrawiam serdecznie
..nie widzę więc żadnego problemuLex pisze:...Zresztą jestem również właścicielem tego pola po obu stronach drogi...