Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Jadziu rozetkowa róża Pilgrim piękna i Frezja też dodaje słonecznego kolorku do ożywienia wszelkich zakątków ogrodu...Ogród bez róż... ,przynajmniej dla nas ...niemożliwy... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Z tą maciejką to nie tylko u ciebie taki klops, wyczytałam u Gorzatki, że u nie też nie wzeszła. Pijemy kawę we wtorek :?: ;:224
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit JADZIU, tak miło było u Ciebie na kawce. Jestem pod wrażeniem ilości gatunków kwiatów u Ciebie! Ja mam tyle miejsca, a tak nie mam. Ale teraz się to zmieni.Wszystkie zakupione i od Ciebie pięknie się trzymają. W środę jadę po następne! A co!!! :heja Natępna tygrysówka mi kwitła, a jutro nastę :wit pna. Zajrzyj do mnie proszę! RÓża się rozwinęła!!!!! ;:138 :heja
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jadziu róże masz cudowne. Z tym czasem jest coraz gorzej. W weekend trochę popracowałam w ogrodzie i byłam u Zurka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAM wszystkich mile i serdecznie . Muszę się pochwalić ,że wczoraj dostałam od mojego brata [bez okazji] modrzewia pendulę :heja długo na niego chorowałam nawet teraz jak byliśmy w szkółkach to się do niego przymierzałam . Teraz go juz mam . :heja Oczywiście od rana prace porządkowe ,gdyż te co przekwitło trzeba to pościnac . Dzwonki brzoskwiniolistne chwyciła rdza i musiałam ściąc do zera . Nie wiem czy zrobić jakiś oprysk ,albo zostawić. Krąży dużo mączlików :twisted: te dranie będa atakować byle nie pomidory i ogórki ,bo przez te parę dni wszystko porosło w oczach tez dzięki pachnidełkom . Wsadziłam mój prezencik musiałam mu zrobić miejsce no i cóż mały Chopin powędrował pod siatkę od podwórka niech się aklimatyzuje między tujami . Wiem ,że trzeba było zaczekać do jesieni ,ale zobaczymy jak się będzie miał

AGNIESZKO na pewno kiedyś nadarzy się okazja to się spotkamy . Ciekawe ile u niego zostawiłaś kasy ;:224

TOSIU cieszę sie ,że Ci się u mnie podobało . Nie zmieniaj nic u siebie przecież masz ładnie . każdy ogródek jest inny i tak powinno być inaczej byłaby monotonia .

IWONKO mój M stwierdził ,że dziewczyny mają zawsze do mnie drzwi otwarte . Jakoś przeboleję to ,że sie gdzieś zawieruszyły nasionka ,albo zgniły . Co do kawy to nie ma sprawy lody tez są w zamrażarce :heja

NELU Pilgrim na razie nie za wiele go jeszcze jest ,ale jak wydorośleje to na pewno będę z niego zadowolona . Ogród bez róż traci swój urok masz rację . Bardzo lubię zółte kolory one zawsze ożywiają

ALUTKO lewkonie kupiłam już sadzonki . Kiedyś wysiałam ,ale nic z nich nie było ,więc odpuściłam sobie . Mam duzo czasu ,wiec trzeba go jakoś spożytkowac . W zimie będziemy znów siedzieć przed kompem .

DOMINIKO przecież nawet najmniejszy oprysk i tak spływa do ziemi. Wiem ,że trzeba dbac o zdrowie ,więc czym prysnąć ,żeby w przyszłym roku znowu nie było tego ;:180 za uświadomienie

MARZANKO ;:180 cieszę się .
U nas zaczął sobie deszczyk padać i juz koniec prac na dzien dzisiejszy chyba ,że się coś zmieni . Trochę dzisiejszych fotek i pędzę do Was . No to dziś dzień komputerowy :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Jadzia :wit ...bardzo ładnie i kolorowo u Ciebie.....różyczki sliczne,można pooglądać ale też i posmakować dobrych rzeczy....mniam :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Jadziu ale podlało co :wink: wracałem z Bytomia i całą drogę do rudy lało jak z cebra, nawet gałęzie połamało i tramwaj nie jechał dalej ;:223 a grzmot, jak raz pier...dykło to ludzie w busie aż skoczyli do góry :;230 jak wychodziłem to na ulicy wody do połowy łydek zdjąłem buty skarpety i biegłem na boso do domu nawet jedna pani z okna spytała czy chce czepek by przepłynąć przez plac kole familoków :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu jak kolorowo-a co to za biała różyczka na ostatnim zdjęciu?Abigail też ciekawie się prezentuje.A lilie ?No niemożliwie Ci zakwitły.Walzetraum jak moja First Lady - długo czekalam aż raczy wyjść z tej kuleczki.Piękny on ci jest,piękny.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU ta biała róża to Virgo . Teraz byłam zobaczyć w ogródku ile ślimorów nazbierało się po burzy ,to ma już prawie całkiem otwarty kwiat . Pięknie pachnie przy tym . Abigail w ubiegłym roku była 100 razy ładniejsza . W tym roku jej kwiaty nie umywają się do ubiegłorocznych [ta z avatarka]

ADRIANIE u nas aż tak ostro nie było a rozmawiałam z Basią to u nich tylko trochę popadało tak fajnie podlane

GRAŻYNKO teraz w lecie mamy mniej czasu na siedzenie na Forum . Teraz podziwiamy nasze kwiatki w realu i oby jaknajdłużej sie taka pogoda utrzymała
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ech... widzę, że cały deszczyk zachłannie zagarnęliście do siebie :evil:
U mnie tylko coś przelotem pokropiło :(
Tak, Jadziu... u mnie maciejka też w tym roku przepadła... smutno wieczorem bez jej zapachu... zawsze była... chyba jej ta mokra wiosna nie przypadła do gustu...
Widzę Citronellę... taką jak moja :lol:
A na lilię od Ciebie jeszcze czekam ;:196 chyba, że okazała się pomylona jak większość moich :;230 a ja o tym nie wiem...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GOSIU przykro mi moze jeszcze zakwitnie . Moje Landini już zdążyły przekwitnąć a były z tego samego żródła . Nie zgarnęłam całego deszczu u Adriana bardziej lało . Mnie się również wydaje ,że ta wiosna dała im popalić -maciejką . Brak tego zapachu nadrabiają na razie lilie . W przyszłym roku chyba dopiero w maju ją wysieję
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

U nas nadal bez deszczu, ale podobno jutro ma lać. Oby!

Jadziu, to prawda, ze oprysk spływa do ziemi, ale przy prawidłowym, drobnokroplowym oprysku to jest niewielka ilość - co innego jeśli wylejesz litr, czy nawet więcej preparatu pod roślinę.

Niestety nie pomogę w sprawie agrestu, bo nigdy się nie borykałam z mączniakiem na agreście. Był jednak wątek o tym, na pewno coś znajdziesz (nie wiem, czy teraz to nie po ptakach).
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu podziel się deszczem :;230 .
Lilie pięknie Ci już kwitną ;:224 ,za to mam zapach maciejki :heja .
Pięknie i gęsto wzeszła i kwitnie :uszy .
Moja Monica niebawem da po oczach swym pomarańczem,to jest dopiero żarówa :shock: :D
Urosła niesamowicie,a pąków ma ogrom :!:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Walzenrtraum i Abigail są śliczne... wpisuję w kajecik...
Jadziu, to jesteś zadowolona z deszczu... u mnie susza...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GABI abigail to ta z mojego avatarku ,ale w ubiegłym roku była ładniejsza za to Walzertraum jest w tym roku ładniejszy i wyższy . No trochę jestem zadowolona ,ale się obawiam o atak ślimorów na moje ogóki ,które dostały dopiero wąsów

HALINKO ta moja niby Monika to nie jest żadna tam żarówa . Może to te same imiona ,ale kwiaty inne . Bardzo mnie to ciekawi . Widziałam teraz u Ani -an-ka piękną różę i normalnie się na nią rozchorowałam

DOMINIKO będe musiała poczytac czym go zabezpieczyć na przyszły rok ,żeby nie było znów niespodzianek . Teraz na pewno już po ptokach chociaż może jeszcze coś by go powstrzymało
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”