Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

To jest Elfe? Myślałam, że jest bardziej żółta. :roll:
Pięknie Ci wyszło połączenie lilii z różami.
Wiem, że jak się przycina to bardziej się rozkrzewia, ale ile teraz będę musiała czekać na kwiaty. :roll:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Zielona - poległaś, ale na cały dzień :?: :shock: Budleja kupiona luty/marzec podpędzona. Jedna nie przezimowała, dwie dorosły do pół łydki i zjadają je irysy syberyjskie...

Andrzeju - no z kolorami w aparacie bywa różnie, wolałabym, żeby było różanie :wink: Swoją drogą, taki czuły facet na kolory, a pomarańczowej kurtki nie widział :;230 Pamiętliwa jestem, co :?:

Alinko - koniecznie, był pan z Kielc chyba - miał trochę róż historycznych i parę angielek niezgorszych...

Grażynko - zaraz zaserwuję kawałek lata ;:3

Goś - moje roślinki dobierają barwy do moich upodobań. A żółty, zwłaszcza u róży nie jest ulubiony... Co do połączeń, to zazwyczaj mam tak, że coś wymyślę a potem pora kwitnienia się rozejdzie, albo urośnie za mało lub za dużo :;230
Czekać na kwiaty będziesz tyle, ile sobie tego zażyczą :wink:

No to kawałek lata. Już chyba raczej na dzień dobry ;:170

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bo to często rośliny decydują jak i kiedy kwitnąć. Ja aż tak nie przywiązuję wagi do tych połączeń. Staram się tylko sadzić tak, żeby zawsze coś kwitło w danym miejscu.
Ja lubię wszystkie kolory, może dlatego, że w ubraniach instynktownie unikam kolorów. Zazwyczaj beże, brązy, czerń, dopuszczalny jeszcze szary.
Może dlatego ogród jest taki kolorowy.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

A ja przekornie w obronie żółtego, któty mnie zawsze dobrze nastraja. Pięknie wszystko kwitnie i suszy nie widać
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Niestety, upały dają mi popalić.
Z letniej odsłony wybieram zdjęcie pierwsze- obietnica cienia i chłodu.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izka, cudne są te Twoje róże :uszy W realu jeszcze piękniejsze ;:108 .
Dziękuję za spacer po ogródku, pyyyyyszny torcik i miło spędzone chwile ;:196 i oczywiście zapraszamy do nas ;:108
Pozdrowienia dla M, buziaki dla Ciebie i mizianie dla przesympatycznych czworonożnych przyjaciół , ależ one fajniste.
W ten upalny dzień suuuper było skryć się w cieniu drzew na Waszym tarasie.
Chciałam cyknąć fotki pogodowe po drodze, ale gdzie tam, do domu ;:14 a spotkałyśmy tęczę i piękne wielokolorowe chmury burzowe ;:136
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i jestem pierwsza, wszystkiego naj, naj, naj ;:196 jak mówiłam ;:109
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka biała hortensja na tle ostróżek...rewelacja,a co to za odmiana,arabella ,czy inna... :?:
Ostróżki sa tak piękne ,że najlepiej obsadziłabym nimi pół ogrodu...rzecz jasn a,część dla róż ,no i hortensje... :roll: marzę o Arabelli\...ale wyszła jakaś nowa odmiana w/w ,która dłużej zachowuje kwiaty i ma jeszcze większe kule...gdzie ja to zapisałam ... ;:14
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No, po nocnym spacerze. Nawet komary odpuściły - ledwo 15 stopni. Czy to aby nie nazbyt zimno...

Goś - zgadzam się, że w ubraniach najlepsze są kolory bez kolorów. No już na pewno nie różowe :wink:

Ewo - veni, vidi, vici ;:3 piękne żółte lilie. Pięknie w wyjątkach ... susza nadciąga.

Aniu Zielona - nie ma jak basen w upalny dzień :D

Joluś - aleś Ty dzielna! Dojechałaś, wypakowałaś, poimprezowałaś i jesteś na posterunku ;:180 Nawet nie wiesz - a może wiesz :D jak wielką przyjemność zrobiła mi Wasza decyzja o wstąpieniu ( nie powiem odwiedzinach...). Dzięki za wszystkie miłe słowa ;:167 Zaraz będzie torcik :wink: I małe różane wspomnienie.

Nelu - wróciłaś :tan. Zaraz zobaczę co zastałaś po powrocie i co przywiozłaś w wyprawy :P Moja hortensja to Arabella- wdzięczne z niej stworzenie, ale straszna pijaczyna. A jak nie wypije, to od razu źle wygląda. Wiem o jakiej nowej mówisz, ale nazwy nie pamiętam...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No ja taka dzielna jak Jola nie jestem :) , wczoraj jak wniosłam zakupy na III piętro wymiękłam i padłam...
Toteż dopiero teraz... Wszystkiego najlepszego, dużo radości ogrodniczej i wszelkiej innej, zdrowia i szczęścia! Powtórzę za torcikiem - Sto lat! ;:196 Na torcik się załapałyśmy, pyszny! Tylko zupełnie nie rozumiem, czemu to ja dostałam prezent... No broniłam się dzielnie, ale wobec łagodnej, co prawda, perswazji gospodarzy i niezwykłej urody prezentu :D :D uległam... No ów piękny Kardynał jest mój :heja Izuś, ja się odwdzięczę, dziękuję raz jeszcze! Zapraszamy do nas!
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Czyżby jakaś okazja? Więc i ja stu lat zielonych ci życzę ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

artam pisze:No ja taka dzielna jak Jola nie jestem :) , wczoraj jak wniosłam zakupy na III piętro wymiękłam i padłam...
Jesteś po stokroć dzielniejsza, niż Jola ;:180 Zastanawiałm się jak upchniesz w Cześka te wszystkie nabytki, a tu jeszcze wnieść na III piętro ;:111 i już na nogach. A ja wypakowałam tylko z samochodu do garażu.
Podziwiam :uszy
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Alebciu i mniam.......

Tort zjadam z ekranu i życzę NAJLEPSZEGO w życiu i ogrodzie ;:196
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

No, nie mogę wyjść z podziwu, że ofiarowałaś Kardynała! Trafił wprawdzie w dobre ręce, ale mnie nie byłoby chyba stać na taki gest, nawet wtedy, gdybym miała dwa krzewy :;230 Asystowałam przy sadzeniu, pięknie rozrośnięty, duży...powód do dumy!
Mam nadzieję, że w tym dniu szczególnym pogoda dopisała i komary nie dokuczały? Wszystkiego najlepszego :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za życzenia wszystkim pięknie dziękuję i robię wielkie cmok ;:196 Został ostatni kawałek torcika - może ktoś się skusi? Zgaszę na chwilę światło........ nie pomogło. Jak leżał, tak leży :wink:

Martuś - jako żywo nie wyobrażam sobie wynoszenia TAKICH zakupów na III piętro :;230 Ale miłość skrzydeł dodaje... A Ty uległaś nie byle komu, bo Kardynałowi :wink: I już się nie wdzięcz :D

Dorotko - okazja jedyna i nie powtarzalna jak mniemam. Kolejne urodziny ;:114 ;:73 I wiesz co - powiem, bo mi w święto wybaczysz. Nie będzie nasionek z bodziszka Spring Time. Długo je robił, dziś został obcięty i rozsadzony. Prześlę sadzonkę jak się zrobi chłodniej. Nie gniewasz się, prawda :)

Minismoku - smacznego, na pierwszy rzut oka zobaczyłam "najlepszego życia w ogrodzie". Też ładnie, prawda?

Wiktorio- Ale czy Marta jest dumna z Kardynała? Jeśli tak, to ja tym bardziej ( z niego,z siebie i.... z Marty, że uległa :;230 ). Co tam komary w takich dniach miłych niespodzianek i uroczych spotkań :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”