Gnojówka,zapach,robale,termin przydatności itp. - dyskusje ogólne
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pokrzywa - jak ją uprawiać?
Ja dokładnie taką samą mam ofertę jak kolega wyżej 

...hehe...no to biore cysternę i jadę....

- GrzegorzR
- 200p 
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrzucę się na paliwo  

Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!

Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Ja całkiem poważnie: koniecznie musisz uprawiać pokrzywę? Nie może to być coś, co rosłoby bez problemów w warunkach glebowo-klimatycznych, jakie masz?
Ja mam parę smutnych doświadczeń tego typu.
Aronia. Na działce w sąsiednim miasteczku rosną olbrzymie krzaki aronii, jagódki duże,aż mój syn się skusił na spróbowanie , a u mnie co? u sąsiadów? Powegotowały krzaczki parę lat i wyrzuciliśmy, szkoda miejsca na taką lichotę i przykro było na to patrzeć.
 , a u mnie co? u sąsiadów? Powegotowały krzaczki parę lat i wyrzuciliśmy, szkoda miejsca na taką lichotę i przykro było na to patrzeć.

Ja mam parę smutnych doświadczeń tego typu.
Aronia. Na działce w sąsiednim miasteczku rosną olbrzymie krzaki aronii, jagódki duże,aż mój syn się skusił na spróbowanie
 , a u mnie co? u sąsiadów? Powegotowały krzaczki parę lat i wyrzuciliśmy, szkoda miejsca na taką lichotę i przykro było na to patrzeć.
 , a u mnie co? u sąsiadów? Powegotowały krzaczki parę lat i wyrzuciliśmy, szkoda miejsca na taką lichotę i przykro było na to patrzeć.Waleria

no....właśnie musi byc pokrzywa...ze względu na jej zastosowanie uniwersalne od zdrowotnego porzez opryskowo warzywne  na paszowym dla podopiecznych kończąc
  na paszowym dla podopiecznych kończąc

na paszowym dla podopiecznych kończąc
  na paszowym dla podopiecznych kończąc- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu http://www.kpodr.pl/roslinna/ziola/pokr ... czajna.php  masz troche o uprawie pokrzywy

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi  -  viewtopic.php?t=127991 
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Ja mam podobne doświadczenia z aronią.Trochę trwało (wtedy byłam jeszcze 'zielona' w temacie ogrodnictwa) zanim doszłam dlaczego ledwo wegetuje na mojej zwięzłej, a u szwagierki na lekkiej, przepuszczalnej 'szaleje'.Gdy gleba nie jest odpowiednia dla danej rośliny na nic wysiłkiWaleria pisze: Aronia. Na działce w sąsiednim miasteczku rosną olbrzymie krzaki aronii, jagódki duże,aż mój syn się skusił na spróbowanie, a u mnie co? u sąsiadów? Powegotowały krzaczki parę lat i wyrzuciliśmy, szkoda miejsca na taką lichotę i przykro było na to patrzeć.

- 
				Swagman
- Od: 11 sty 2009, o 23:58
To gdzieś jest okolica gdzie nie ma pokrzyw   u mnie są wszędzie 2 metrowe czasem rosną
  u mnie są wszędzie 2 metrowe czasem rosną   

Gnojówka,zapach,robale,termin przydatności itp. - dyskusje ogólne
Zrobiłam gnojówkę z pokrzyw, jest już gotowa. Chciałam ją dziś użyć, ale zobaczyłam w niej białe, grube robale - larwy? co to jest, skąd się biorą i co mam z nimi zrobić? Bardzo to obrzydliwe.

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: gnojówka z pokrzywy z robalami
Może to larwy much? Jeśli łęty wystawały ponad wodę, to mogły się tam zalęgnąć? Nie topią się?  

Nie topią się, są całe w wodzie. Nie wiem, jak wyglądają larwy much, ale te robale są spore. Takie białe, z ogonem. co to może być? co robić, by ich nie było w kolejnej gnojówce?

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Nie mam pojęcia co to może być - może zrób fotkę   

A co do podlewania, to ja bym się robalami nie przejmowała. Jeśli to są jakieś wodne stwory, to po podlaniu zdechną.

A co do podlewania, to ja bym się robalami nie przejmowała. Jeśli to są jakieś wodne stwory, to po podlaniu zdechną.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz

Mój czasopożeracz
Dziękuję   . Teraz już wiem, że to mucha gnojka. Zacznę przykrywać nową porcję gnojówki, bo nie chcę już "gości".
 . Teraz już wiem, że to mucha gnojka. Zacznę przykrywać nową porcję gnojówki, bo nie chcę już "gości".

. Teraz już wiem, że to mucha gnojka. Zacznę przykrywać nową porcję gnojówki, bo nie chcę już "gości".
 . Teraz już wiem, że to mucha gnojka. Zacznę przykrywać nową porcję gnojówki, bo nie chcę już "gości".- marcyjanna
- 200p 
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
U mnie też są. brrr to wyjątkowe obrzydlistwa i mam odruch wymiotny, gdy na nie patrzę  Stoją wiadra dojrzałej gnojówki, a ja nie jestem w stanie do nich podejść.
  Stoją wiadra dojrzałej gnojówki, a ja nie jestem w stanie do nich podejść.