_oleander_, zieleni coraz więcej, co bardzo cieszy, bo nie lubię widoków płaskich trawników. Noo, chyba, że ktoś się decyduje na ogród typowo trawnikowo iglakowy to OK. Ja stopniowo likwiduję trawnik na rzecz rabatek, klombików i kącików wypoczynkowych. Wciąż mi się go wydaje za dużo. Mam duzo przestrzeni, dlatego oddzielam ją kurtynkami z żywopłotów, aby ogrodu nie dało się ogarnąć wzrokiem od początku do końca -taki mam plan. Plany jednak są dość ambitne, pracochłonne i ... kosztowne, niestety, dlatego wszystko dzieje się tak powoli i nie pokazywałam dotychczas zbyt wiele, bo jeszcze nie ma się czym chwalić. Może za 2-3 lata będzie co oglądać i można będzie porównać z tymi zdjęciami, które Wam wczoraj wrzuciłam
Dominisiu- gdyby nie te kamienie, to miałabym więcej ogrodu zagospodarowanego - nie wydawałabym tyle kasy na ziemię ogrodniczą, którą wsypuję w miejsce wyjmowanych kamieni
Krysiu - te kulki to nie bukszpany, a tuje Danica - mam ich sporo w ogrodzie na obrzeżach rabat, bo są b.ozdobne, mają ładną, ciemną zieleń i są idealnie kuliste, a przy tym wolno rosną - same pozytywy

Na szczęście ma ładne tegoroczne przyrosty i nowe pędy, więc liczę na to, że w końcu wszystkie drzewka i krzewy będą pokaźniejsze i dadzą cień, na który tak czekają roślinki na rabacie, zwłaszcza hosty, które już są w tym roku poparzone od słońca