Moja familokowa oaza spokoju cz.5
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Jadzia, popatrz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam miłych gości . Dzisiaj byłyśmy z dziewczynami czyli z Basią i Iwonką na zakupach w szkółkach a potem siedziałyśmy u Basi w ogródku przy kawce i znajdowaniu miejsca na nowe zakupy i podziwianiu róż . Była piękna pogoda wiec nawet nie chciało się wychodzić z ogródka . Kupiłam wierzbę Hakuro ,powojnika Purpurea Plena Elegans,Kalmię wąskolistną i piękną szałwię o niespotykanym szaro -srebrnym kolorze ,ale nazwy teraz nie pamiętam to jutro
BASIU już widziałam ten nasz powojnik tam jest fajnie się prezentuje Purpurea Plena Elegans . Dzięki za mile spędzone popołudnie Twoja zółta piękna ,ale jak nie chcesz się zamienić to Pilgrima też NIET
ANIU nie mogą wszyscy mieć tych samych róż wtedy byłoby to monotonne a tak zawsze mamy jakies zachcianki
. Nie robiłam jeszcze ,ale tyle co Ty masz to ja chyba połowę z tego a może nawet nie
PRZEMKU Landini nie prezentuje sie tak jak myślałam . Poszukam chyba wczoraj robiłam tam zdjęcie
HALINKO oglądałam dzisiaj w katalogu Monikę i coś mi się wydaje ,że ją mam chcociaż nie wygląda podobnie jak u Ewy
EWUNIU w paku wyglądają podobnie łodyżki równiez nawet zwróciłam uwagę na wielkie kolce ,ale w pełnym rozkwicie jeszcze u mnie jej nie widziałam ,więc nie mogę potwierdzić
Dzisiejsze zdjęcia z wycieczki w szkółce pana Żurka i róże Basi
tu Iwonka szuka miejsca na nowy nabytek Basi piękną brzozę
podziwiamy R U
róża Basi
to moja niby Monika
Przemku tu jest Landini 
BASIU już widziałam ten nasz powojnik tam jest fajnie się prezentuje Purpurea Plena Elegans . Dzięki za mile spędzone popołudnie Twoja zółta piękna ,ale jak nie chcesz się zamienić to Pilgrima też NIET
ANIU nie mogą wszyscy mieć tych samych róż wtedy byłoby to monotonne a tak zawsze mamy jakies zachcianki
PRZEMKU Landini nie prezentuje sie tak jak myślałam . Poszukam chyba wczoraj robiłam tam zdjęcie
HALINKO oglądałam dzisiaj w katalogu Monikę i coś mi się wydaje ,że ją mam chcociaż nie wygląda podobnie jak u Ewy
EWUNIU w paku wyglądają podobnie łodyżki równiez nawet zwróciłam uwagę na wielkie kolce ,ale w pełnym rozkwicie jeszcze u mnie jej nie widziałam ,więc nie mogę potwierdzić
Dzisiejsze zdjęcia z wycieczki w szkółce pana Żurka i róże Basi
tu Iwonka szuka miejsca na nowy nabytek Basi piękną brzozę
podziwiamy R U
róża Basi
to moja niby Monika
Przemku tu jest Landini 
Iwona za to pierwsze zdjęcie już nigdy nie zabierze Cię na wycieczkę
Albo przynajmniej aparat skonfiskuje
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu a powiedz mi gdzie wy jeździcie do szkółek na zakupy??
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Przecież wygląda jak prawdziwy ogrodnik w chwili uniesieniagorzata76 pisze:Iwona za to pierwsze zdjęcie już nigdy nie zabierze Cię na wycieczkę![]()
- JAKUCH

- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Jadziu u Ciebie jak zawsze róże piękne.Dużo też Ci już kwitnie lilii.U mnie dopiero zaczynają
Jadziu, gratuluję udanych zakupów. Wierzba Hakuro jest świetna! Miałam już całkiem sporą, ale jakiś zwierz podgryzł jej korzenie i poszła do spalenia. Mam nadzieję, że Twoja będzie rosła w spokoju. ;-)
U Żurka dobre rośliny, ale niestety drogie. :\
U Żurka dobre rośliny, ale niestety drogie. :\
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Zdjęcie super to z Iwonką
.A pan Zurek to ten tu zaraz na poczatku tuż za Piekarami czy ten co ma ogrodnictwo za Świerklańcem .Bo ja i tu i tam bywam 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale wyglądam jakbym kogoś chciała udusićAniaDS pisze:Przecież wygląda jak prawdziwy ogrodnik w chwili uniesieniagorzata76 pisze:Iwona za to pierwsze zdjęcie już nigdy nie zabierze Cię na wycieczkę![]()
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

HALINKO wcale się nie upieram ,że to ona oglądałam ja w pąku u Ewkapaw i wydawało mi się ,że wyglądają identycznie . Skoro to nie ona w takim razie NN . Niech tam sobie będzie ,ale i tak mi się podoba taki wielgachny kwiat .
TOSIU też tak mówię oprócz innych róż . Dzięki za propozycję ,ale chyba bym do drobnych wskoczyła przy ciągłych zakupach .
MARZANKO masz rację chociaż ceny są trochę z kosmosu ,ale i roślinki fajne byiśmy tez u pani Alinki jak tam właśnie kupiłam wierzbę
AGUŚ zaraz będę tylko skończę pisać
HANIU dużo bezimiennych i niektóre w ogóle mi sie nie podobają a mały być ładniejsze . No cóż przyjdzie czas na wymianę na ładniejsze . Tak myślę ,że za 2 dni już prawie 70% zakwitnie . Bardzo podoba mi się ta różowa róża jak tylko pokazała 1 kwiat tak on jest już blisko 1,5 tygodnia chociaż już nie wygląda za świezo ,ale jednak się trzyma ładnie na łodyżce . Ciekawe kim ona jest
IWONKO no to chyba mnie za to zdjęcie
,ale przecież szukałaś dla brzozy pięknego wyexponowanego miejsca gdzie byłoby widać jej piękne niespotykane listki
kalmia wąskolistna

TOSIU też tak mówię oprócz innych róż . Dzięki za propozycję ,ale chyba bym do drobnych wskoczyła przy ciągłych zakupach .
MARZANKO masz rację chociaż ceny są trochę z kosmosu ,ale i roślinki fajne byiśmy tez u pani Alinki jak tam właśnie kupiłam wierzbę
AGUŚ zaraz będę tylko skończę pisać
HANIU dużo bezimiennych i niektóre w ogóle mi sie nie podobają a mały być ładniejsze . No cóż przyjdzie czas na wymianę na ładniejsze . Tak myślę ,że za 2 dni już prawie 70% zakwitnie . Bardzo podoba mi się ta różowa róża jak tylko pokazała 1 kwiat tak on jest już blisko 1,5 tygodnia chociaż już nie wygląda za świezo ,ale jednak się trzyma ładnie na łodyżce . Ciekawe kim ona jest
IWONKO no to chyba mnie za to zdjęcie
kalmia wąskolistna