Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Zaskoczyłaś mnie szarością, to się nazywa zdjęcie artystyczne :wink: aczkolwiek warzywka z kolorem to od razu je się oczami :D Pozostaje mi cieszyć się formą, podziwiać subtelny wzór na liściach groszku oraz cichy romans sałaty i nagietka :D

Róże jak zwykle ;:167
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Augusta pięknie rozkwitła ;:108 a te zdjęcia artystyczne są genialne, zwłaszcza, że na nich ujęte są warzywka.
Genialny pomysł :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zajumał? :lol: Nie znałam takiego określenia, muszę zakonotować ;)
Jezeli wklejasz zdjęcia przez Fotosika, to pewnie on zajumał :;230

Powojnik ładnie zaczyna, ale róże ... Izulku, nie wytrzymam! Będę sępić ... w sierpniu - patyczki ...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No jaki ten Fotosik mądry! Kolory warzyw zajumał, a róż nie! :;230 Warzywa jak wyglądają każdy wie...Podobnie jak koń, tu ukłon w stronę Benedykta Chmielowskiego :;230
Izuś, powinnaś być ze mnie dumna, działam błyskawicznie, dziś u Wiktorii obejrzałam tę Astrid...darujmy sobie resztę, zdobyłam informację, gdzie jest, jutro kupuję! Co powiesz na takie tempo? :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ech, te zdjęcia ze zgubionym kolorem to chyba proroctwo Fotosika co do dnia dzisiejszego. Jakiś taki długi był i szary...

Aniu Zielona- widzisz bo to nagietek ladaco. Romansując z pomidorem :shock: ( to rodzaj męski :shock: ) kolorów nabrał :;230 Ależ ziółko z tego nagietka. ..

Aniu Różana - Fotosik wykazał się inicjatywą własną, chyba poczuł się znudzony....

Czarodziejko - Konotacje zajumał są jednoznaczne, nieprawdaż? Wieszam karteczki "rezerwacja" na różach :wink: Co do powojnika, to trafne określenie, bo kwiaty są tuż nad ziemią, więc ładnie zaczyna :;230 Ale czemu zaczyna i kończy zarazem :!: Wiem, niecierpliwa jestem, czasu mu trzeba, prawda? Dopiero debiutuje.

Martuś - Fotosik wykazał się niesubordynacją, gdzie mu tam do mądrości... E, dajmy mu spokój... chyba, że bez opłaty nie będzie dawał kolorów :;230 Wygląda na to, że jesteś urodzonym łowcą :D Bardzo jestem z Ciebie bardzo, bardzo dumna. I mój M. też :uszy
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Fotki zielonego groszku, nawet z zajumanym kolorem, takie miłe wspomnienia przywołały.
Zielony groszek...najsmaczniejsze warzywo świata! A u mnie w tym roku go nie ma ;:223
Ciekawa jestem, gdzie Marta zamierza kupić Astrid? Czyżby w Końskowoli, do której nie miałyśmy jutro jechać???
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Izo wszystko piękne,ale nie wiem czy wiesz,ze stworzyłaś nową odmianę groszku :D GROSZEK SZARY wygląda bardzo subtelnie i podejrzewam,że gdyby taki był naprawdę,to byśmy go sadziły w donicach jako dodatek do kolorowych kwiatów :;230
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak....nawet szarość groszku nie przeszkodziła poczuć mi apetyt na jego schrupanie. :;230
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko - jeśli chodzi o schrupanie, to mam ochotę na czosnek niedźwiedzi... co go potrącę ( a tylko szukam pretekstu, żeby przejść i potrącić...) to pachnie... pysznie ;:138 Chyba nie wiesz, jaką mi zrobiłaś frajdę ;:196 Bodziszki przytuliły się do róż, rdest przysiadł przy oczku. Czyż życie nie jest piękne :?: ;:3

Ewo - z całą pewnością rozbijałybyśmy się o ten groszek.... Taki piękny dodatek do donic :;230

Wiktorio - nie robiłam autorakingu na najsmaczniejsze warzywo świata. Ale obstawiam pomidory. Uwielbiam.

Wiecie, zaczynają dojrzewać jeżyny. Już skosztowałam. I objadłam się zielonym agrestem. I poziomkami. Więc rachunek dnia dzisiejszego, mimo, że długi był, szary i trudny wychodzi na plus :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jeżyny.....????????
O tej porze to raczej maliny, chyba, ze twój klimat rzeczywiście inny.
Cieszę się, że czosnek niedżwiedzi przypadł Ci do gustu.
Tylko nie pozwól mu za bardzo się panoszyć, bo za kilka lat zarosnąć Ci może cały ogródek.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Witaj Izo,
widzę że f...sik tobie tez wyciął numer, może lepiej przejść do tinypic?
Ja tak zrobiłem i się cieszę - mam tam już ponad 700 zdjęć w kilku albumach i to za darmo! A jak ktoś nie ma programu do obróbki zdjęć - to też tam może je obrobić. ;:3
A róże cudne , aż sie nie mogę doczekać na swoje... ;:138
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś, myślę i myślę z tym GF i chyba go przesadzę na to przejście za miast Alohy, bo podobno ona jest bardzo rozrośnięta.
A mnie te szarości w warzywniku wcale nie w smak :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chyba idzie zmiana pogody, bo czuję się jakby mnie czołg przejechał. No i gadatliwa nie bardzo jestem ani dziś, ani wczoraj... Znowu się zrobiło po północy...

Grażynko - bo ta jeżyna to może malino-jeżyna... Ale malinek dziś było znowu parę :D Postaram się panować nad czosnkiem, bo czytałam, że jak przeżyje, to staje się ekspansywny :;230

Andrzeju - fotosik wycina, ale z tego co czytam to i tinypic też potrafi strajkować. Ale jak stanę się bogatsza w czas, to się do Ciebie uśmiechnę o instrukcję obsługi. Bo ja 100% blondynka jestem.

Goś- i bardzo rozsądnie. Kto by to szare zajadał... Aloha bardziej się "napuszy". Ale wydawało mi się, że właśnie tam GdF planowałaś... Myśl, jeszcze trochę czasu jest. Bo radziłabym do jesieni poczekać :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Izka, zmiana pogody, znaczy ;:3 i upalnie ;:108
Dzięki wróżko forumowa ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza, ja za bardzo niecierpliwa jestem, żeby do jesieni czekać. Moje jeszcze mają tylko kilka gałązek lichych. To straszne maluchy. Chyba nie wytrzymam i jak nie będzie upałów i jakaś deszczowa pogoda to przesadzę. Już tak przesadzałam Augustę w największy upał i trzyma się.
W tym przejściu planowałam i GF i Alohę. Ale mam tylko jedną kratkę. Więc GF posadziłam już wcześniej na innym miejscu na płocie. Teraz tak sobie myślę, że chyba je zamienię. Na tym płocie to będę przywiązywać gałązki w poziomie. Podobno pnące to lubią, więc powinno jej się spodobać.
Natomiast GF jak jest taki bardziej niemrawy to pójdzie na przejście.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”