Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

bardzo ładne fotki od razu widać, że fotograf i aparat dobrej klasy :)
Obiekty też bardzo wdzięczne - mówicie mikołajek, też chyba mam i nie wiedziałam co :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu pomalutku się zdecydujesz , jest w czym wybierać :D

Danusiu, na pewno dłużej będziesz cieszyła się urodą lilii, to cudowne, że one kwitną w różnym czasie, dzięki temu możemy je podziwiać dłużej :D

Grażynko dziękuję ;:196 :D

Aneczko uwielbiam kwiaty w kształcie dzwonków, szczególnie wszelkie drobinki :D

Izuniu mój rejon jest piękny, obfity we wspaniałe lasy , łąki i jeziora, jest mnóstwo ośrodków wypoczynkowych i gospodarstw agroturystycznych, piękne miejsce na wczasy 8-) :lol:
Większe widoczki wstawię, jak wróci córcia z wyjazdu , i cyknie kilka fotek, w poniedziałek, bo ja niestety jeszcze kaleczniak, po operacji :roll: Jeszcze kilka dni i będę śmigać, jak górska kozica, ale jeszcze muszę się troszkę pobyczyć, bo to dopiero tydzień po 8-)

Irenko dziękuję ;:196 Tawułki już pięknie kwitną, różniste kolorki, nie zdążyłam jeszcze ich sfocić, czekam na przyjazd córy z wycieczki :D

Moniś dziękuję, w tej chwili w ogrodzie faktycznie szaleństwo kolorów dzięki różom, liliom, tawułkom i innym drobniejszym kwiatuszkom. Aż przykro, że jeszcze trochę i się bardziej zazieleni :roll:

Danusiu, faktycznie deszczu już dawno nie było, jest szaro i pochmurno, bez słoneczka, ale i niestety bez deszczu. Ziemia sucha jak popiół, trzeba podlewać, bo roślinki aż zwijają listeczki.

Grażynko dziękuję ;:196 Fotograf ze mnie taki sobie, całą pracę wykonuje aparat, ja tylko przycisk naciskam :wink: :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, pokaz lilii imponujący :shock: Ten dzwonek na przedostaniej fotce to Poszarskiego :?:
I głowienka śliczna. Nawet nie wiedziałem, że jest w tylu kolorach (Irenka pisze o czerwonej, a u mnie rośnie różowa i biała) :idea:
Zdrówka życzę ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku dziękuję ;:196
Masz rację co do dzwoneczka, to Poszarskiego, jeszcze młodziutka kępka więc zwarta, jeszcze się nie płoży, ale mam nadzieję, że niedługo zwiększy swoją rozpiętość.
Głowienkę mam w 2 odcieniach fioletu, jaśniejszą i ciemniejszą, ja też nie wiedziałam, że występuje w tylu różnych barwach :D ona też jest bardzo wdzięczną i dekoracyjną roślinką, pięknie się rozrasta, jeśli masz ochotę na takie kolorki jak moje to dopiszę do jesiennej listy :D
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

Jakież tu piękności ;:154 ;:31 dawno byłam chyba, bo tyle się tu dzieje, ślicznotki te Twoje kwiatuszki Agnieś :;230 ja mikołajka wysiewałam w tym roku ale ani jedno nasionko mi nie wyszło :evil: a zawilce tez zostawiam po przekwitnięciu, bo są śliczne te "bombki" :;230 czy ten mikołajek będzie niebieski :?:
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Piękne są te niskie dzwoneczki, naoglądałam się i chyba zacznę ich poszukiwać w szkółkach. W takich rozrośniętych kępkach są wyjątkowo ozdobne.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dojrzałam na twoich fotkach mikołajka.
Jako, że nigdy nie widziałam go na żywo, chciałam zapytać czy on mocno kłujący jest.
Przymierzam się ostrożnie do niego i ciągle się waham.
Czy okrywasz go na zimę ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko szkoda,że nie interesują Cię pnące.zobacz-Bantry Bay ja oszalałam chyba -znowu kupiłam.Ale wiesz -mam 77 to głupia cyfra-80 brzmi dobrze.

Obrazek

Kurcze pomyliłam Agnieszki-to Empuza już nie chce pnących.Czy mogę Ci ją zostawić? ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

to ja tez ciekawa wieści o mikołajku,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju mój mikołajek jest taki srebrno-zielony z jaśniutkimi żyłkami. Wygląda ślicznie :D

Ewuś , faktycznie rozrośnięte kępki dzwoneczków wyglądają uroczo, tym bardziej, że są dosłownie obsypane kwiatami, że nie widać liści :D

Grażynko, Taruś nie okrywałam go wcale pięknie przezimował, to młodziutka roślinka, jeszcze niezbyt rozrośnięta. Czy kuje staram się nie sprawdzać, ale wygląda, że tak :wink: :lol:

Anuś, pomyłka nie pomyłka, dziękuję za różyczkę, kocham pnące i chętnie popatrzę na taką pięknotę . Dziękuję :D A 80 faktycznie brzmi dobrze 8-) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widok z okna :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Całe szczęście,że mnie nie przepędziłaś :D Widoki z okna(ien) bardzo ładne,widać jak pięknie wszystko komponujesz.
I tyle lilii już kwitnie U mnie po żółtej,która kwitła prawie miesiąc ,zakwitła jeszcze jedna ,nie pamiętam nazwy-bardzo ciemna.
No i czekam na następne.Pozdrawiam,u nas nareszcie piękna pogoda.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, podziwiam piękne widoki z okna tak kolorowo i bajecznie w ogrodzie aż nie chce się wychodzić ;:138
Lilie sprawiają niesamowite wrażenie, i na portretach i na grupowych zdjęciach. Prześliczne wprost ;:138
Uściski ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne widoki z okna - taki festiwal barw no...no..
Fajne takie ujęcia.
Czy u ciebie dzwonek dalmatyński rośnie w gruncie? - zostaje na zimę i daje radę?
Pytam, bo ja swój zimowałam w spiżarce, ale sie zastanawiam, czy z nim jdnak niepoeksperymentować.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś wszystko pięknie kwitnie u Ciebie.Widok z okna przepiękny. U mnie wszystko opóżnione przez nadmiar cienia.
;:196 Kaśka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”