Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Jadziu zazdroszczę kwitnących róż ,masz je piękne :!:
U mnie niestety nie zakwitnie ,ani jedna .Wszystko padło po zimie ,nie całkiem ...wylazły jakieś dziczki tylko :evil:
Taki mały ten ogródek ,a tyle pomieści :shock: jak ty to robisz :?: ...nie mam pojęcia ..
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu. Jak ciężko nam dogodzić - też już bym chciała deszczu, a Monia narzeka, że u niej pada. U nas już ponad dwa tygodnie nie spadła ani kropla. Wczoraj zrobiłam nawożenie wszystkim roślinkom, to ponad 50 konewek wody przy okazji wytargałam. Dziś już odpoczywam w domciu. A jutro trzeba będzie jechać i znów podlewać, ale tym razem już wyciągnę wąż. To zdjęcie Abigail-Duet, które cytowała Cyntia, to zupełnie moja róża. Zastanawiałam się w pierwszym momencie skąd ono tu. :;230
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

No i wszystko jasne :;230
Już zapisuję jej imię w kajeciku :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, mnie nie przeszkadzają róże kwitnące tylko raz, zwłaszcza, jak intensywnie pachną. zawsze się dla nich jakiś kąt znajdzie. U mnie widziałaś, przykrywa przybytek z serduszkiem.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu piękne róże u ciebie kwitną i liliowiec płatki rozchylił, mogę tylko podziwiać i zazdrościć, że masz tak kolorowo, u mnie to jeszcze ho, ho daleko.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM ZNÓW WIECZOROWO . Jak piszę najpierw u mnie nie nadążam do Was i tak w kółko . Byłam rano w ogródku zrobiłam parę zdjęć ,ale dopiero teraz je wklikam .W tej chwili sobie padzy a na ogródku tak mokro jutro znowu będzie ślimaczejąca sie uczta dla oka :twisted: . Biedne róże dostaną znowu plam i koło się zamyka ,żeby chociaż 1 mogła w normalnych warunkach zakwitnąć i przekwitnąć ,ale nie zawsze coś . Byłam dziś u brata na działce ,ale szkoda ,że nie wzięłam aparatu ze soba . Przywlokłam znowu 2 patyczki chyba Falstaff a druga oranż zmieniający się w róż a płatki ma powygryzane ślicznie wygląda ta róża . Niestety nie wie kim one sa :twisted: .

IRENKO tyle liliowców i lilii jeszcze nie zakwitło to dopiero początek . Nie narzekaj u Ciebie zawsze pięknie i kolorowo ;:108

BASIA ,ale u mnie nie ma takiego przybytku :;230 jedną intensywnie pachnąca i kwitnąca tylko 1 zostawię i posadzę na honorowym miejscu ,ale ta wyjątkowo mi nie pasi gdyby była bardziej intensywna w kolorze to może . Klamka zapadła

BASIU teraz wszystko już wiesz o kogo chodzi . To jest ta moja z avatarka

KRYSIU a u mnie znów leje i szlag mnie trafia jak zasilisz roślinki to znowu deszcze to wypłukają i tak w kółko . Nie można nawet porządnie pohakac ,bo cała ziemia z deszczem popłynie

IDUŚ mały ,ale ho ho :;230 wiesz jak to mówia ,że ogrody są gumowe . Mnie 5 róż padło po zimie

HALINKO poślę Ci deszcz ,a Ty wyslij nam słonko . Po południu zrobiło się tak zimno to nie lato tylko jesien a teraz znowu leje . Jestem wściekła nawet pomidory i ogóki nie wyrosną a potem słonce wszystko sparzy i będzie finito

HANIU beznadzieja i zimnica dobrze ,że chociaż rano zdążyłam zrobić parę zdjęć gdyż było piękne słonko

MONIU własnie u mnie to samo płakać się chce i kiedy mam posiedziec na tarasie jak bez przerwy brzydka pogoda .

BASIU nareszcie się pokazałaś . Z propozycji już się ciesze i zapraszam . Niestety u mnie non stop trwa walka z nimi

ANIU do jesieni jeszcze daleko
A teraz obiecane fotki i spadam w objęcia Morfeusza ;:19

Obrazek to mój strażnik Obrazek a to jego kompani Obrazek Obrazek Obrazek piękna Gloria Obrazek moja wychodowana Obrazek piękne bratki Rococo Obrazek żylistek nie chce pokazać swoich kwiatów Obrazek generał de Gaule Obrazek wiesiołki Obrazek na razie NN Obrazek i w pełnym rozkwicie Kristalperle
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu te bratki są piękne, jak dobrze pamiętam czeskie a miałam ich w łapie w Tesco i zapomniałam.

Strażnika to masz srogiego, teraz wiem dlaczego wszystko tak pięknie kwitnie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Moje bratki też miały byc rococo a wyszły normale :;230 Dopiero tu widzę ,że tam to była ostróżka ;:224 .Ślimak ,ślimak pokaż rogi...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

JAdziu :wit
Wkońcu dotarłam do twojego ogrodu. Pięknie u Ciebie kwitną róże. Bajka :D
Będę zaglądać do ciebie częściej :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM W TEN POCHMURNY DZIEŃ . Słonka nawet na lekarstwo ale za to ślimory sie panoszą . Byłam tylko posprawdzac czy wszystko jest OK zeżarły mi jednego kosmosa cały czubek obgryzły te wielkie oślizgłe bestie :evil: Róże nie chcą rozkwitać to samo z liliami wszystko powolutku rośnie . Może i dobrze ,ale ta niecierpliwość

AAGE cieszę się ,ze udało Ci się trafić do mojej oazy . O ile Ci się podoba to zapraszam częściej

MARZANKO te nrmalne też są ładne a te Rococo to z tych mniejszych chyba ,że jeszcze podrosną

PATI zylistek ładny tylko nie chce pokazać swoich kwiatów w pełni otwartych . Lubię tawułki chociaż zajmują sporo miejsca

ANIU no cóż te prawdziwe się ich nie boją a powinny :lol:
Zrobiłam parę fotek szczególnie generałowi de Gaule gdyż jest bardzo fotogeniczny i uwielbiam jego kolor taki jak w realu Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu przeczytałam że wyzbywasz się Veilchenblau ja kupiłam ją na jesień ale gdy poczytałam że kwitnie tylko raz na sezon przesadziłam ją bo mówiąc szczerze nie lubię róż które nie powtarzają kwitnienie nawet gdyby były bajecznie piękne.Mnie osobiście zachwycają róże które powtarzają kwitnienie nie są za wysokie i najważniejsze, gdy pachną.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danusiu-popieram,zwłazszcza jak się mam mały ogródek .
Jadziu generał kolorem podobny do mojej Idnigoletty.Ostróżka pewnie taka sama jak ja mam-ciemnoniebieska z białym środkiem-prześliczna i mocno rośnie w górę.U Ciebie pochmurno a u nas cały czas pada.
Zamieściłam u siebie pąki Westerlanda a tutaj tylko jeden.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu a u nas w końcu ciepło , ;:3 i bezdeszczowo . Na działce strasznie sucho i trzeba dobrze podlewać , żeby kwiaty nie powiędły . Róże też wczoraj miały lekko zwieszone pączki , ale dostały wody i jest dobrze . Przy tej temperaturze jaką zapowiadają róże szybko się rozwiną , ale i przekwitną .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A ja mam Saharę :!:
Ale od poniedziałku przychodzą murarze więc niech jeszcze nie pada.
Przecież mam wąż :!: :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU wolałabym mieć Saharę niż tak zimno i mokro . Po co mi altanka jak nie mogę w niej posiedzieć . Jutro zrobię Ci szczepkę

EWUNIU i tak żle i tak niedobrze ,ale wolę trochę ciepła, gdyż ta pogoda przypomina raczej jesień niż lato

ANIU dlatego prosiłam Cię o pąk Weterlanda ,żeby porównac z jedną moją różą ,która w ubiegłym roku kupiłam a dziewczyny mówiły ,ze to właśnie on . Dziś właśnie ten pak chcialam porównać ,ale na 1 rzut oka to raczej nie jest on zresztą sama zobacz. Ta niebieska ostróżka jest z ubiegłorocznego siewu ,więc dopiero 1 raz zakwitła .

DANUSIU u mnie takie róże ,które kwitną tylko raz raczej nie zagrzeją miejsca chociaż jest 1 wyjątek Constance ,ale w tym roku mi zastrajkowała gdyż mocno przemarzła i dopiero wypuszcza młode pędy ,więc zakwitnie w przyszłym roku . Ta jest angielką i mam zamiar ją wsadzic w miejsce Veilchenki . Ja znowu uwielbiam wysokie krzaczory róż ,ale jeden warunek muszą kwitnąć do jesieni

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”