Zachęcona przez co po niektóre osoby postanowiłam założyć własny wątek
 . Niestety mało tu ciekawie czy okazale, nawet ilościowo niepowalająco... Ręki do roślin to ja nie mam...
 . Niestety mało tu ciekawie czy okazale, nawet ilościowo niepowalająco... Ręki do roślin to ja nie mam... Kaktusy (część z nich ma po paręnaście lat, ale ledwo żyją - zabiedzone i mizerne przez lata były traktowane jak normalne rośliny!! Należą im się pokłony i brawa, że w ogóle są - tfu tfu...):
1.

2.

3.
 - mizerny, czerwony Epi co próbuje z całych sił się ukorzenić...
 - mizerny, czerwony Epi co próbuje z całych sił się ukorzenić...4.
 - czerwony Kaktus Wielkanocny
 - czerwony Kaktus Wielkanocny5.
 - biały Kaktus Bożonarodzeniowy - z całych sił usiłuje odbudować stracone korzonki...
- biały Kaktus Bożonarodzeniowy - z całych sił usiłuje odbudować stracone korzonki...6.
 - Kaktus Bożonarodzeniowy
 - Kaktus Bożonarodzeniowy 7.

8.

9.
 - Oreocereus trolli
 - Oreocereus trolli10.
 - ile Euphorbie spaliło to ten się wyciągnął... (właściwie dziwne, że żyje bo zaczął się zapadać po zimowaniu i spisałam go na straty, ale odpukać jeszcze zipie)
 - ile Euphorbie spaliło to ten się wyciągnął... (właściwie dziwne, że żyje bo zaczął się zapadać po zimowaniu i spisałam go na straty, ale odpukać jeszcze zipie)11.
 - Ferocactus (chyba)
 - Ferocactus (chyba)12.

13.
 - jedna nogą w grobie, jak nie dwiema...
 - jedna nogą w grobie, jak nie dwiema...14.
 - jasnoróżowy, nie chciało złapać ostrości...
 - jasnoróżowy, nie chciało złapać ostrości...15.
 - Gymnolek czerwony
 - Gymnolek czerwony16.
 - żółty Notocactus submammulosus
 - żółty Notocactus submammulosus17.
 - Stetsonia coryne
 - Stetsonia coryne18.

Kaktusiki 14, 15 i 16 - tak wiem - zła ziemia - jeszcze ich nie przesadzałam bo miały pączki sklepowe i chciałam by najpierw się ładnie wykwitły (szkoda, że to zrobiły wtedy kiedy akurat mnie w domu nie było
 ).
 ).Sukulenciaki:
19.
 - Aloes
 - Aloes20.
 - Aeonium
 - Aeonium 21.
 - Żyworódka w kilku wydaniach
 - Żyworódka w kilku wydaniach22.
 - Euphorbia
 - Euphorbia23.
 - Euphorbia spalona słońcem zeszłego lata
 - Euphorbia spalona słońcem zeszłego lata24. Mamusia:

i córeczka:
 - Grubosz.
 - Grubosz.No to tyle... Nie ma co podziwiać, ale wątek już jest - trudno!

Kobieto, masz przecie dorosłe osobniki, fakt, może przydałaby się co niektórym mała 'renowacja' np. Gruboszowi ciecie czy Grudnikowi - terapia przywracająca witalność.
 Kobieto, masz przecie dorosłe osobniki, fakt, może przydałaby się co niektórym mała 'renowacja' np. Gruboszowi ciecie czy Grudnikowi - terapia przywracająca witalność.  U mnie jest to jeden z niewielu kaktusów, których kwiatów się nie doczekam ale nadrabia to swoim wyglądem (niektórzy mówią, że wygląda jakby zapleśniał
 U mnie jest to jeden z niewielu kaktusów, których kwiatów się nie doczekam ale nadrabia to swoim wyglądem (niektórzy mówią, że wygląda jakby zapleśniał  Mam nadzieje, że się nie gniewasz
 Mam nadzieje, że się nie gniewasz 

Niektóre rośliny masz już konkretnych rozmiarów
 Niektóre rośliny masz już konkretnych rozmiarów  )
 ) wiem że niby się nie powinno, ale  w ziemi nie chciał i marniał. Trzymam kciuki za grudnika i jego korzonki.
 wiem że niby się nie powinno, ale  w ziemi nie chciał i marniał. Trzymam kciuki za grudnika i jego korzonki.