Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

A ja mogłam kupić na poznańskiej Gardenii landinii i nie kupiłam ;:223
Co słychać u mojej pupilki :?: Tobie deszczyk podlewa a ja w czwartek 3 godziny z wężem chodziłam.
Wczoraj znów wszystko suche :( . Ostre słońce i do tego wiatr robią swoje.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety całą noc podlewał i rano również . Wieczorem było oberwanie chmury a woda tak lała przez podwórko ,i myślałam ,że piwnice znów będą zalane

OLU landini nie prezentuje się zbyt ładnie może to wszystko przez deszcze . Ciekawe w jakim stanie będą cebulki . Ulubienica powolutku rozchyla płatki .

MARYSIU to dopiero 1 inne w powijakach . Jak tak będą deszcze to niewiadomo kiedy zakwitną a kwiaty to na pewno się długo nie utrzymają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu mnie podlewanie z węża.Dzisiaj chłodny wiatr,więc raczej w domu jestem,ale za to sałatka z tuńczyka zrobiona,
ciasto ze śliwkami upieczone i pomidorówka ,bo dawno za mną chodziła :lol: .
Ileż to naraz można zrobić jak się nie pójdzie do ogrodu,bo jak wyjdę to już ciężko wrócić do domu i cokolwiek jeszcze robić :roll: :D .U Ciebie leje,za to chyba cieplej,bo u nas w nocy zimno,więc jak coś ma kwitnąć :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO deszcz przypieczętował ,że musiałam ściąć kwiat Josephine . Tydzien to i tak sukces wydaje mi się . Na dodatek miała dziury w płatkach to efekt takich brązowych owadów ,które wygryzają dziury . Często je widuje na Fresji . Masz rację w czasie niepogody ganiamy po domu gdyż potem wiadomo nie ma czasu ,gdyż najpierw ogródek

IGORZE jakoś dawno się nie widzieliśmy . Mnie również zaciekawił ogórecznik swoimi kwiatuszkami . Jak zakwitną to będziesz się cieszył tak samo jak my wszyscy :wit
Tera zidę do ogrodka a rano nazbierałam chyba z 2 kg slimorów różnej masci i wielkości . Fajny połów
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kule bele a jo szukom i szukom kaj tyn wątek a tu już nowy :;230 fajnie że już lilia zakwitła :shock:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Jadziu-donoszę,że po zwalczeniu mrówek druga piwonia migiem rozwinęła swój jedyny pąk i jest jasno rózowa,nie z tych najjaśniejszych,ładna.Różyczka ruszyła delikatnie w górę.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

No to znowu powiększyła mi się lista -ogórecznik zapisany ,tylko gdzie ja to wszystko posadzę ;:224
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jadziu, a jak ogórki?
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witaj Jadziu,

Przedreprałam zaległe strony poprzedniego wątku. Tak się zmeczyłam, ale jestem zachwycona Twoimi różyczkami. Poprzestanę na na wyrażeniu zachwytu OCH... Po prostu brak słów aby je opisać w kilku zdaniach .
Odmeldowuję się w nowym wątku aby nie umknął. Dużo słoneczka życzę na jutro,choć prognozy dla śląska niespecjalne. Oby się nie sprawdziły.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU wiem ,że prognozy na przyszły tydzień są beznadziejne ,ale mogą się mylić i na to liczę

Pisałam Wam przed Bożym Ciałem ,że wyrzuciłam z ogródka Yukę i posadziłam ją przed domem ,gdyż mi nie kwitła . Jakie było dzisiaj moje zdziwienie jak zobaczyłam ,że ona ma 10 pędów kwiatowych . Myślałam ,że mnie zczyści . Tak o nią dbałam a ona teraz na lichej ziemi po zachodniej stronie 0 słonka i tyle pędów kwiatowych . Niestety nasuwa mi się takie stwierdzenie ,że należy olać wtedy wszystko lepiej rośnie . Nie warto dmuchać i chuchać .

DOMINIKO jak na razie odpukać . Mam je nakryte szybami ,oknami ,czym się da ,żeby im tylko było dobrze . Widzę ,że im ta troska odpowiada . Wysiałam 2 paczki a sdzonek nie mam za wiele . Chyba mrówki mi je wynoszą ,gdyż jak hakałam to natrafiałam na puste nasionka ,albo kto inny się nimi żywi

MARZANKO mam go dopiero 1 raz ,ale oglądałam go już na forum dlatego kupiłam jego nasionka i wysiałam . Mam tam jeszcze 1 roślinkę podobną do ogórecznika ,ale nie ma takich kwiatów i nie wiem co to jest . Może w paczce było jakieś inne zaplątane nasionko

EWUNIU bardzo się cieszę ,że wszystko u Ciebie zakwitło . Jak zakwitnie ta pnąca róża to ją pokaze ma dużo pąków . Ciekawe ,czy ta żółta Ci się utrzymała gdyż sadzonka nie była za duża

ADRIANIE no widzisz za często nie bywosz na Forum a potem zaczyno sie szukanie :;230 ,ale dobrze ,że udało Ci sie trefić Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Jadziu
Już wiem dlaczego nie miałam od Ciebie powiadomień.Ale już Cię znalazłam.Róże piękne-wszystkie inne niż ja mam.Z tych co pokazałaś mam Glorię Dei.
Jadziu mam NN podobną do Twojej Kristalperle-proszę zrób jej kilka zdjęć-może wreszcie nazw swoją NN.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadziu co wchodzę do ogródków to nowe części,a zazwyczaj jestem spóźniona z wpisem... :oops: ;:196
Nadrabiam z nawiązką...kolejny wątek rozpoczęty w iście pięknym stylu ,kwiaty jakie pokazujesz są kwint esencją naszej radości ,której tak niewiele wokół,niech kwitną jak najdłużej i najpiękniej. :D
Róże zaczynają swój festiwal,a i widzę ogórecznika,on nigdy nie zawodzi jak już raz posadzony ,to juz nie ma szans na pozbycie się go...ale po co ... :?: on ma taki piękny kolor kwiatów ...istny lazur...Tylko trochę dużo miejsca zajmuje i to największy szkopuł :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu mam nadzieje że ta twoja Josephine jest w realu dużo ciemniejsza, bo moja w pączku jest prawie czarna a później się rozjaśnia ale i tak jest ciemna.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jadziu czyżbym ja u Ciebie jeszcze nie była. Po kolei odwiedzam wszystkich ;:65 ;:65 .Jestem tu od niedawna, mam kawałek ogródka pod oknem, ale planuje większy gdzieś kupić. U ciebie jest tak pięknie :heja , tyle róż .Ta ostatnia historia o juce ogrodowej potwierdza, ze kwiatom tez trzeba dać trochę luzu.Nadopiekuńczość wszystkim szkodzi. Ale czasem trzeba pomóc tym maluczkim, bo ci duzi dadzą sobie rade.Pozdrawiam z ŁODZI
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Melduję się :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”