Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Twój Torcik wygląda prawie jak nasz sierściuch :shock: rozmiarami, kolorami i płcią.

Foty mistrzowskie - szacun, jak to mówi kolejne pokolenie :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam nowego gościa :wit
Esmeraldo, a czy Wasz sierściuch też rzuca się z przytulaniem na ludzką twarz? Bo Torcik tak robi :;230 Taki z niego dusiciel.
Dziękuję za komplement :oops: :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu zawsze jak zaglądam tu to oczka mi świecą, pięknie prezentujesz swój piękny ogród ;:180 ;:3
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Twój ogród jest piękny ;:138 i masz talent i dobry sprzęt do robienia zdjęć makro ;:63 . Myślę, że powinnaś je wystawiać do jakichś konkursów, bo są przepiękne :D . A co do Twojego pytania, to te niebieskie to prawdopodobnie przetacznik kłosowy, kępa bardzo się rozrosła od zeszłego roku, a ich kolor jest prawdziwie niebieski.
Jeśli chodzi o koty to widzę, że z Ciebie hodowca (dorobiłaś się już pokaźnego stadka), czy wszystkie z własnego chowu?
Ja mam dwie kotki i wszędzie ich pełno, jak siadam to zaraz jedna wskakuje z jednej strony, druga z drugiej i każą się głaskać :D.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Aniu, Ty chyba czarujesz te owady. Dzisiaj próbowałam zrobić fotkę pszczółce, ale nie chciała pozować. Jak aparat złapał ostrość, to pszczoła już była w innym miejscu :evil:
Twoje fotki są mistrzowskie. cykaj ile wlezie. Masz talent dziewczyno ;:108
A czy kotek o wdzięcznym imieniu Mysza ,zaakceptował je bez oporów :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

:shock: :shock: :shock: jaaakie foty. Super. Motyl to ma klawe życie.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Świetne zdjęcia. Trochę takie jak z innej planety. :wink:
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Witaj Aneczko, po krótkiej przerwie, a tu u Ciebie tyle się dzieje. Zdjęcia cudne, przy takich człowiek by się czasem chciał zamienić w owada... ;:180 ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Jak patrzę na te zdjęcia, to myślę jaki piękny ten świat. A to zdjęcie torcika- niesamowite. Mój aparat muszę wymienić. ;:223 Wy mnie zarażacie jeszcze jedną pasją.

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witam dawno nie zaglądałam - ile straciłam :x
Śliczne zdjęcia ;:196
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Zielona_Ania pisze:Witam nowego gościa :wit
Esmeraldo, a czy Wasz sierściuch też rzuca się z przytulaniem na ludzką twarz? Bo Torcik tak robi :;230 Taki z niego dusiciel.
Dziękuję za komplement :oops: :)
Sierściuch ma w pogardzie wszystko i wszystkich - całe życie śpi, je i wygrzewa się na słońcu, czasem nawet odwraca się tyłem do jedzenia, dziwny, jak na kota :?

Kurki faktycznie biednie wyglądają, przykre, gdy hodowca tak dba o to, co mu zysk przynosi :( Ale trafiły do Ankowego raju, więc szybko dojdą do siebie, a jak dostaną koguta, to może i przychówku się doczekasz? ;)
Nasz ojciec-dyrektor=kogut wodzi na pokuszenie swoją trzódkę=kurki, szukając jakiejkolwiek dziury w ogrodzeniu i wyprowadzając je w pole, wiadomo przecież, że co za płotem, to lepsze... Oj, jest z nim ubaw czasem... mały i jurny ;)
Polecam obejrzenie "Uciekających kurczaków" - znakomita bajka!

Zachwyca mnie Twój sposób wykorzystywania wszelkiej zieleniny - ukłon za uświadomienie, że istnieje "Wielka księga ziół" - oj, trzeba się dokształcać...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Aniu, zdjęcia mnie zniewoliły. Przepiękny kawałek świata nam podałaś jak na tacy. Bliski i odległy, na wyciągnięcie ręki i niedościgniony... Dzięki ;:196
Poleniuchowałaś troszkę? I bardzo dobrze! Ja dziś gości podejmowałam, więc trzeba było dom odgruzować, sztuki kuchenne uskutecznić :D Ale sobie pozaglądałam w różne kątki ogródka. I te nieznośne myśli o tym, żeby "to" przenieść "tam", "tamto" "tu"... :;230
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne zdjęcia. Podoba mi się zwłaszcza to z trawą.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Wczoraj się relaksowałam przy Alicji w krainie czarów- no i najbardziej mnie interesowały ogrody tam pokazane :D To już zboczenie jakieś

Arletko, bardzo mi miło, dziękuję ;:196

Jolu, bardzo Ci dziękuję. Jednak do konkursów mi daleko, bo sprzęt amatorski, widać ziarno, ostrość nie najwyższych lotów. Niemniej jednak bardzo mi miło jeśli zdjęcia się podobają.
Ten przetacznik wygląda niesamowicie - niezwykle intensywny kolor.
Koty 3 starsze, a 5 z zeszłorocznych miotów. Teraz kotki są pod kontrolą, bo inaczej to by była fabryka kotów. Cieszę się że i u Ciebie kocie mruczenie jest na porządku dziennym ;:196

Olu-nieraz trzeba zrobić kilkanaście powtórek i może się jakieś jedno udane zdjęcie owada trafi. Tak że najchętniej pozują takie bardzo zajęte jedzeniem - można podstawić obiektyw pod sam owadzi nos.
Bardzo dziękuję za komplement :oops:
A Mysza to bardzo bojowa kotka, niezależna. Protestów jednak nie zgłaszała :;230

Asiu-dziękuję ;:196

Lucy- witam Cię i dziękuję bardzo :D

Aniu- witaj, dobrze że znowu działasz ogródkowo-forumowo. Dziękuję Ci bardzo ;:196 Owadem być - ale tylko w ogrodzie ekologicznym, bo nie chciałabym dostać strzała Decisem albo Karate.

Renatko- dzięki wielkie, Torcik to dzieło siostry, ucieszy się z Twojej opinii. :D

Marylko-nic nie straciłaś, przecież zdjęcia cały czas tu są, a działki ważniejsze niż forum ;:196
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Esmeraldo- widać trafił Wam się jakiś wyjątkowy indywidualista. My mamy koty z grupy molestów -
byle na kolana wejść. Zaciekawiłaś mnie tym kogutem -wędrownikiem. Trzeba będzie posprawdzać ogrodzenie przed nabyciem :D
Co do stosowania różnych zielenin, to eksperymentuję od niedawna. Jest to duża frajda, ale i świadomość ile marnujemy dóbr wokół siebie, nie zdając sobie sprawy że można coś wykorzystać.

Izuś - dzięki ;:196 Poleniuchowałam, ale dzisiaj znowu pada i drugi dzień lenistwa z rzędu to już za wiele. Ach te myśli o modelowaniu ogródka :D , co chwila nachodzą. Czemu my tak lubimy sobie dodawać zajęć ;:14

Izo , bardzo dziękuję :D , z trawą siostry autorstwo, na pewno przeczyta i się ucieszy :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”