HVX - doświadczenia i dyskusje użytkowników
Re: HVX - doświadczenie i dyskusje użytkowników
... za grosze i od razu z efektem, nie ma co żałować. Ta sadzonka z HVX mała jak diabli,a Christmas nie jest zbyt szybka.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja już spalona!
Szykuj swoją!

Tysz do spopielenia?muchazezlotym pisze:Moja już spalona!![]()
Szykuj swoją!
![]()

Nie ma problema, a niech potem robi z nią co kce 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Toć Tomasz obiecuje bez HVX -a !Pola42 pisze:Tysz do spopielenia?

Moja ma 10 lat, nie było HVX-a w Europie, poza tym przebadałem na wszelki wypadek. I Twilight tez, choć też 10 latka, ale po tym bumie z rzutu ożarowskiego 2008 tom już sam nie miał pewności.
Moja Night Before Christmas z 2007 r w ubiegłym podejrzana, traktowana jak zepsute jajo, w tym pokazała wyraźnego wirusa i poszła do śmietnika, a była już taka duża wyrośnięta. Podobnie Streaptease. Tomek w ubiegłym roku dostrzegł wirusa na podstawie wybarwienia, zmian innych nie było. W tym wyszła już cała porażona i też poszła do śmietnika. Ostatnie tegoroczne straty to pospolita Undulata Aureomarginata. Wcześniej były m.in. Blue Cadet, Lady Guinevere, jedna z Wide Brimów. Mam nadziję, że na ten rok limit się wyczerpał.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Wydałem tyle kasy...ale nie powiedziałbym,że wszystko mam z głowy
Coś mi Toy Soldier ostatnio nie pasuje...

Czy wirus przenosi się przez nasiona?
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Japonczycy robili doświadczenia w tym temacie i....jednak tak przenosi się (choć nie w 100%)
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Mam kilka sadzonek z podziału dużej hosty. Podobno bez HVX z pewnego źródła na 99%.
NBC i Patriot. Mogę się wymienić na inne. Jeśli ktoś chce oczywiście. Jak mi coś zostanie to wystawię na allegro

NBC i Patriot. Mogę się wymienić na inne. Jeśli ktoś chce oczywiście. Jak mi coś zostanie to wystawię na allegro

Pozdrawiam Artur 

Czy to jest to czego się tak obawiam?

przedwczoraj tych zmian jeszcze nie było
Niestety to już była by 6 Hosta 30 zakupionych na allegro - ten egzemplarz wiosna zeszłego roku. Rósł najlepiej ze wszystkich. W moim przypadku jak do tej pory 20% Host z all było z wirusem. Aż strach pomyśleć co to się będzie działo - ci u których kupowałem sprzedają takich Host setkami i ludzie to biorą
tak jak ja niestety. 
pozdrawiam

przedwczoraj tych zmian jeszcze nie było

Niestety to już była by 6 Hosta 30 zakupionych na allegro - ten egzemplarz wiosna zeszłego roku. Rósł najlepiej ze wszystkich. W moim przypadku jak do tej pory 20% Host z all było z wirusem. Aż strach pomyśleć co to się będzie działo - ci u których kupowałem sprzedają takich Host setkami i ludzie to biorą

pozdrawiam
Dolny liść budzi podejrzenia, zwłaszcza te niebieskawe, drobne, skumulowane przebarwienia. Na razie jednak obserwuj.
Nie mam wciąż pewności, z HVX tak już jest- ze często w ogóle go nie widać...
Gogi, jeśli młodsze liście nie maja takiego czegoś to mamy tu do czynienia z klasycznym podmarznięciem wiosną.
Halcyon jest jednak od kilku lat w WIELKIEJ grupie ryzyka HVX.
Gogi, jeśli młodsze liście nie maja takiego czegoś to mamy tu do czynienia z klasycznym podmarznięciem wiosną.
Halcyon jest jednak od kilku lat w WIELKIEJ grupie ryzyka HVX.