Ciągle ma tylko jeden pąk.
Ogródek AGNESS cz. 5
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Piwonie... bardzo je lubię, ale moje te majowe nie chcą kwitnąć.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jak nie stosowanie praktycznie żadnych zabiegów to maz naprawdę śliczniutki trawniczek. Ja cały czas walczę aby był coraz ładniejszy. W sobotę sypnęłam go nawozem zobaczymy jakie będą efekty. 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie leje od wczorajszego wieczora
Za to w weekend było naprawdę ładnie i ciepło. Niestety moje "majówki" wciąż w pąkach. U Ciebie już kwitną...Zaraz będziesz miała cudnie. Pamiętam z zeszłego roku tą piwoniową aleję u Ciebie - robi wrażenie. Czy te astry alpejskie mają bardziej różowy czy bardziej fioletowy kolor? Ja mam w kolorze zimnego fioletu i chętnie bym wymieniła kawałek na różowe lub białe.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gabi ja też bardzo lubię piwonie, mam praktycznie tylko majowe, i 2 krzaczki późniejszych, ale to maluszki, które rosną u mnie chyba wolą przetrwania, bo kiedyś, przy zmianie koncepcji ogrodowej wszystkie wykopałam i oddałam, okazało się, że musiał zostać jakiś korzonek i przez lata wychodzą delikatniusie łodyżki, które muszę przesadzić w moją alejkę piwoniowo- liliowcowo- trzmielinkową
Aga trawnik będzie pewnie ci rósł wspaniale, jak na razie pogoda pochmurna i deszczowa jest dla niego wspaniała. Trawa soczysta , zieloniutka, rośnie jak szalona
Izuś u mnie pogoda podobna, wczoraj piękne słoneczko, dziś od rana pochmurno i leje
Asterki mają piękny różowy kolorek idealnie taki jak na zdjęciu
mam też maluteńką kępeczkę takich jasno fioletowych ich fotka na poprzedniej stronie. Jeśli masz ochotę na te różowe, to jesienią dorzucę do irysków i wyślę.
Aga trawnik będzie pewnie ci rósł wspaniale, jak na razie pogoda pochmurna i deszczowa jest dla niego wspaniała. Trawa soczysta , zieloniutka, rośnie jak szalona
Izuś u mnie pogoda podobna, wczoraj piękne słoneczko, dziś od rana pochmurno i leje
Asterki mają piękny różowy kolorek idealnie taki jak na zdjęciu
-
x-d-a
Agnieszko, Twoje piwonie majowe wbrew pogodzie pięknie wyglądają
Moje zwiesiły smętnie główki, zmoczone deszczem
Asterki alpejskie i chabry też już cieszą wzrok w Twoim ogrodzie
Chabrów kiedyś było mnóstwo na polach i łąkach, podobnie jak maków, a teraz?
Miłego dnia życzę
Moje zwiesiły smętnie główki, zmoczone deszczem
Asterki alpejskie i chabry też już cieszą wzrok w Twoim ogrodzie
Miłego dnia życzę
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
U mnie też roślnie jak szalona 
u mnie piwonie w pąkach:(
w arboretum już przekwitnięte, a u Ciebie? cudne
w arboretum już przekwitnięte, a u Ciebie? cudne
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, pięknie i kolorowo u Ciebie
Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie!!
Na rh jestem szczególnie wyczulona, więc wszędzie wypatruję ciekawych odmian

Na rh jestem szczególnie wyczulona, więc wszędzie wypatruję ciekawych odmian
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
piwonie są piękne ten cudowny soczysty kolor z zielenią cudo, wpadam do Ciebie i widzę chabry przed chwilą widziałam je u Halinki /Hall1959 a ja swoje wyeksmitowałam za bardzo się rozrastały, teraz widzę jaka ze mnie zołza
wrócą na miejsce bo naprawdę widzę pięknie się komponują,
jestem zaskoczona, że u Ciebie kwitną już astry miły widok.
pozdrawiam i życzę
bo u mnie drugi dzień pada
wrócą na miejsce bo naprawdę widzę pięknie się komponują,
jestem zaskoczona, że u Ciebie kwitną już astry miły widok.
pozdrawiam i życzę
- AGNESS

Daluś piwonie faktycznie u mnie w pełni kwitnienia, jakoś mi w tym roku wydaje się wszystko wcześniej, chociaż to już czerwiec się zaczyna, ale wciąż jest tak zimno i deszczowo, że wcale nie czuje się tej pełni wiosny , pogoda jak na przedwiośniu, a tu zakwitają kwiaty majowe i czerwcowe i coś mi nie pasuje
Aga to dzięki deszczowej pogodzie, trawa jest wspaniale nawodniona to i szaleje ze wzrostem
Izuniu a u mnie akurat w pełni kwitnienia, ale jak u Ciebie zakwitną, to u mnie będzie już tylko wspomnienie po nich, a niestety nie mam innych, które kwitną później - same majówki.
Moniś dziękuję
teraz zdjęcia nie będą zbyt dobrej jakości, ale do niedzieli aparat na wycieczce razem z córcią i muszę sobie radzić cyfrówką, którą jakoś nie bardzo potrafię zrobić dobre, ostre zdjęcia , szczególnie ze zbliżeniami mam kłopot:roll: Mam nadzieję, że moje rh, które teraz zakwitły wytrzymają do przyszłego tygodnia, żebym mogła je ,,sfocić,,
Taruś chabry i kaczeńce to ukochane kwiaty mojej mamy i dlatego mam do nich szczególny sentyment
w związku z tym, że nie mam oczka wodnego, kaczeńce u mnie nie będą rosły, ale jako ich zastępstwo mam pełniki
a chabry są obowiązkowe 
Aga to dzięki deszczowej pogodzie, trawa jest wspaniale nawodniona to i szaleje ze wzrostem
Izuniu a u mnie akurat w pełni kwitnienia, ale jak u Ciebie zakwitną, to u mnie będzie już tylko wspomnienie po nich, a niestety nie mam innych, które kwitną później - same majówki.
Moniś dziękuję
Taruś chabry i kaczeńce to ukochane kwiaty mojej mamy i dlatego mam do nich szczególny sentyment
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
sentyment to prawda rzecz święta ja po latach wspominam mamy ogród bardzo delikatne nemezje, a kaczeńce i pełniki choć ich bardzo lubię mnie nie lubią.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, piwonie pięknie się prezentują
U mnie same późne ale ze starego ogrodu przywiozę majowe. Dziś musiałem je wiązać, choć jeszcze nie kwitną. Po burzy zaczęły się pokładać.
Muszę się przyjrzeć mojemu astrowi alpejskiemu, jaki ma kolor ale chyba fioletowy
Muszę się przyjrzeć mojemu astrowi alpejskiemu, jaki ma kolor ale chyba fioletowy
- AGNESS

Taruś tak to właśnie jest, że nie wszystkie kwiatuszki chcą u nas rosnąć. Moja koleżanka ma podobny problem z rododendronami, sadziła już ich mnóstwo, nie daje za wygraną, sadziła w różnych miejscach i w różny sposób, z torfem , z korą , z przekompostowanym igliwiem i liśćmi , no i w końcu w samej ziemi ogrodowej i zawsze jej chorują i padają. Nie daje jednak za wygraną, bo widzę, że znów kupiła 2 krzaczki i wsadziła do wielkich donic, z tym, że ten sposób nie sądze , że zda egzamin
Jacku to fakt, że kwiaty piwonii są ogromne i gałązki nie dają rady ich udźwignąć i wykładają się. Moje rosną w szpalerze wzdłuż podjazdu, i musiałam je podwiązać jak były jeszcze w pąkach, ponieważ kwiaty były niszczone autem.
Troszkę kolorku

Jacku to fakt, że kwiaty piwonii są ogromne i gałązki nie dają rady ich udźwignąć i wykładają się. Moje rosną w szpalerze wzdłuż podjazdu, i musiałam je podwiązać jak były jeszcze w pąkach, ponieważ kwiaty były niszczone autem.
Troszkę kolorku

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ten rh naprawdę ma taki ciemno fioletowy kolor ?
Wygląda niesamowicie.
Wygląda niesamowicie.
- AGNESS

Mariolu w rzeczywistości jest jeszcze trochę ciemniejszy niż na fotkach
Igorze część moich rh jeszcze w pąkach, inne jak widać na fotkach- kwitną, ale mają jeszcze wiele pąków
azalie japońskie już poprzekwitały, jeszcze mają jakieś pojedyncze kwiatuszki. Rh i azalii mam sporo, ale niestety wiele z nich jest podwójnych, muszę koniecznie dokupić sobie inne kolorki. Te też niby miały być inne, ale niestety, kupowanie niekwitnących krzewów, to jak kupowanie kota w worku, często można się rozczarować , bo trafiają się duble 
Igorze część moich rh jeszcze w pąkach, inne jak widać na fotkach- kwitną, ale mają jeszcze wiele pąków