Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Post »

Artur no nareszcie ;:196 Ale sobie oczka pocieszyłam tymi Twoimi pięknymi widokami ;:224 :tan Wiem, że ogródek i szkoła ale daj nam czasem popatrzeć na te cudeńka. ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

~~ Witajcie ~~

Dopiero teraz jestem wolny.. , wprawdzie miałem dzisiaj jako pracownik ( praktykant ) kuchni w przedszkolu urlop za 1 maja i troche wolnego czasu :lol: , jutro niestety musze isć.. . Niestety nie obijałem się i nie leniuchowałem... . Sadziłem dzisiaj w ogrodzie swoje wczorajsze łupy z rynku , troche mi przy tym zesżło :lol: . Potem skosiłem trawkę , wyplewiłem rabatkę , sprzątałem w domu i jeszcze myłem siding przy wejściu , później znowu byłem na działce z tatą , na tej budowlanej i u ciotki , padam.. ;:60 .

W ogródkowym muszę wkleić tyle zdjeć .. , a jak znajduję wolny czas to kusi poleniuchować i na komputer czasu mało :lol: :oops: . A nie mam juz przez co fotek wstawiać.. :roll:
http://tinypic.com/
Tutaj jest teraz , że jeśli che kod do obrazka to musze przepisać 2 wyrazy :evil: , ile to czasu zajmuje.. :roll: , ciekawe czy jak sie załozy kąto to tego nie ma ? :roll: .

-------------------------------------------------------------------------------------------

Lexie - Witaj u mnie 1 raz :D . Dziękuje za miłe słowa , ale czy ja wiem czy mam rękę do storczyków ?.. :roll: . Nie jestem wystarczajaco zadowolony z kwitnień , bo przecież to tylko hybrydy phalaenopsis , a z 30 kwitnie nieraz np. tylko 7 :roll: , no ale przynajmniej cały czas cos wkwitnie . na pewno wkródce mnie prześcigniesz w liczbie storczyków , hehe..

-------------------------------------------------------------------------------------------

Henrykbb / Henryku - Bardzo miło mi słyszeć tyle miłych słów , aż humor sie poprawia , ale nie przesadzajmy , mi u siebie aż tak sie niepodoba.. , wystarczy popatrzeć np. na ogrody innych forumków.. , ale kiedys jeszcze będę miał bajkowy ogród , mam nadzieje..

Islava- Bardzo dziękuję , koniecznie Zamontuj , są bardzo takie półeczki przydatne i miejsca więcej , heheh...

Orange 30 / Halinko - Ja cały czas o Was pamiętam ;:167 , tylko ten czas.. , ech...
Dzięki .

Storczykowa / Dusiu - Dzięki , moja vanda jak na razie wypószcz 2 listek , o pędzie pewnie moge pomarzyc , z korzeniami też nic sie nie dzieje . Nazbierałem.. , pf.. , jednego mam więcej od ostatnich czasów.. Ale miejsca juz tak nie ma dużo w domu teraz.. Bo jako tako jest ale storczykom nie będzie odpowiadać..

justus27 / Justynko - Dziękuję bardzo , jeszcze Wam zbrzydnie moje okno i Będziecie mówić , ile on tymi paroma badylami sie będzie chwalić :;230 . No może i jestem jakimś nadzwyczajnym przypadkiem.. i to w moim wieku... , że bez kwiatów bym chyba oszalał... Ale ja jestem z tego zadowolony .

Sylki3 / Sylwio - Dziękuję , a co tam nowego w kwiaciarni w Krośnie ?

AnnaL / Aniu - Dzięjuę , ale u Ciebie to można dopiero oczka pocieszyc cudami... , a u mnie przez zakupy ogrodowe tylo 1 sz. zwykłej hybrydy przybyło...
Oczywiscie bedę sie starał jak tylko mogę , żeby więcej z Wami spędzać czasu na forum...

~~ Pozdrawiam serdecznie ~~
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Będą ... , będą , wieczorem , juto mam już wielką kartkę na biurku z napisem " Wkleić fotki na forum !!! " :oops:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jak nie dziś, to jutro choć parę foteczek portrecików Twoich kwitnących. I nadal nie mogę wyjść z podziwu...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit

No nareszcie weekend :) .

Justynko - Z tymi fotkami to chodziło mi dzisiaj bardziej o wątek ogrodowy , ale może będą jeszcze storczykowe fotki :wink: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa / Dusiu - Dzięki , moja vanda jak na razie wypószcz 2 listek , o pędzie pewnie moge pomarzyc , z korzeniami też nic sie nie dzieje . Nazbierałem.. , pf.. , jednego mam więcej od ostatnich czasów.. Ale miejsca już tak nie ma dużo w domu teraz.. Bo jako tako jest ale storczykom nie będzie odpowiadać..
To dobrze, że Vanda wypuszcza listek :). Na pędzik też przyjdzie czas, może wiosną? U mnie teraz 2 kwitną i jedna ma pęd. Co do wklejania fotek na tinypic, ja tam ostatnio założyłam konto i normalni wstawiam zdjęcia, po 5 naraz. Wiadomo, że fotosik najlepszy, ale można tylko 100 zdjęć wkleić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No juz chyba z pół godziny próbuje się zarejestrować na tinypic i cały czas odrzuca mi.. , a wszytsko dobrze wpisuje :evil: , no i wyczerpałem na dzisiaj limit prób , och... :roll: . Nici z zdjęć.. Szukam innej strony... :evil:

Dusiu - Mam nadzieję , że uda mi się ją doprowadzić kiedyś do kwitnienia... :roll: :wink: :lol: .

Głowie się dalej jak wklejać foty :roll: .
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Ja dodaję przez NIEDOZWOLONY-HOSTING, nie trzeba się rejestrować
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipan998 pisze:No już chyba z pół godziny próbuje się zarejestrować na tinypic i cały czas odrzuca mi.. , a wszytsko dobrze wpisuje :evil: , no i wyczerpałem na dzisiaj limit prób , och... :roll: . Nici z zdjęć.. Szukam innej strony... :evil:

Dusiu - Mam nadzieję , że uda mi się ją doprowadzić kiedyś do kwitnienia... :roll: :wink: :lol: .

Głowie się dalej jak wklejać foty :roll: .
Można jeszcze przez iv.pl , ale tam można tylko po 2 zdjęcia i też się trzeba rejestrować.
A Vanda pewnie ci zakwitnie, bo one nie są az tak trudne, jak np. Miltonie czy Cambrie. Na tworzenie pędzików jest dobrze, jak w nocy jest chodniej niż w dzień. Najwięcej pędów pojawia się wiosną, ale zdarzają się i jesienią, tak jak u Phal.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Arturkuserdecznie gratuluję ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Arturze, wpadłam, by złożyć Ci gratulacje! ;:167 Takie wyróżnienie ogromnie cieszy! ;:138
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam szanowne grono storczykomaniaków po dość długiej mojej nieobecności

Dla przypomnienia jak wyglądam...... :

Obrazek

Ostatnio mialem dużo gości na wakacjach , była budowa domu , ciągle coś do roboty.... No i troche leniuchowania , ogniska , grille , trzeba korzystać... Dlategoź to nie , ale zatęskiłem za Wami..

Dziękuję za gratulacje w związku z serduszkiem , to wyróźnienie bardzo cieszy .

Na dzień dzisiejszy moja skromna kolekcyjka liczy 41 storczyków
Jeszcze wczoraj bylo 32 , bo przez ostatnie remonty , inwazję wełnowców , którą na szczęście zwalczyłem wkońcu skutecznie straciłem chyba 5 storczyków i jedno keiki... , no ale trudno :wink: .
No i dzisiaj sobie postanowiłem poprawić humor i kupiłem 9 storczyków :;230 .
Moja vanda też straciła z niewiadomych przyczyn 2 środkowe liście , na pewno nie dostała się tam woda... :( , ale wypóściła nowe trzy .

Mam więc :
- 1 dorosłą vandę i 2 sadzonki ,
- 7 dendrobii ,
- 4 cambrie ,
Promeneę
oncidium ,
i chyba 25 phal z czego 2 niedobitki :? .

Dzisiejszy wypad na rynek po róże na kiju - relacja , hahaha... .

Odrazu kiedy tylko wlazłem na jarmak poszedłem w kierunku stoiska Pana , który sprzedaje róże na kiju i kupiłem , no bo taka piękna... " Papageno " pniu . No ale co to wrzosy obok :shock: , no to co tam buch do wora 2 sztuki... , no bo miałem kupić jeszcze storczyki , a miejsca nie mam..w ogródku.. . No to dalej.. , przypomniałem sobie o tulipanach że miałem sobie 10 bordowych dokupić , podchodzę pod stoisko , Pani pyta ile dać , a ja dzie... , znaczy dwadzieścia :;230 , tak dwadzieścia może być... :;230 . No to 45 zł nie ma ;:14 .

Teraz najlepsze...

Za rogiem stoisko ze storczykami , przyciąganie.. , magnes....
Nawet nie wiem kiedy a znalazłem się w tym buszu...
Dżyzys... oncidium , dendrobia :shock: , jaki phal. fajny...
Dobra.. , jedziem z śledziem... :;230 , poproszę oncidium , to dendrobium , to jeszcze i jeszcze trzecie , tego falka i tego bo ten tak biedny sam siedzi...
Idę z torbami po rower do znajomej.. , ale kurcze tam jeszcze taka fajna cambria stoi.. , no to się wrócę.. , po wszytskim... , uf... jade do domu ;:138 . Rozpakowałem poustawiałem.. , no ale jak już tak kupuje to..... , sekunda i jestem z powrotem na rynku , 4 dendroium i cambria... , ledwo zdążyłem bo już do auta pakowali... :;230

Może to nie są jakieś okazy.. , nie które przekwitające , przekwitnięte i jeszcze kwitnące z pakami.. , ale cieszą bardzo...

Jak to u storczykomaniaków bywa , czasem są wzlotyi czasem upadki , ja juz nie bawię się zbytnio w reanimowanie , czasem jak mi jeszcze szkoda , jeśli jest juz potrzeba to wyrzucam.. , nie mam nerwów..

Foterien.. :

Obrazek

Dendrobium białe z różowym środkiem , niestety ostatni kwiatek odpadł :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nan nowe okno i szerszy parapet w pokoju i cieplejszy kolorek , ten straszny grzejnikn omalowany na kremowo :P .

Obrazek

Początki 2 wąższego parapetu , tutaj jeszcze trzeba grzejnik pomalować.... :

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i jeśli tylko pogoda dopisze ( a ma nie dopisać... , oby tylko się mylili :cry: ) to i ja się meldować będę na 3 zjeździe storczykomaniaków w Lańcuckiej storczykarni ;:3 .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Artur po takiej przerwie wejście godne SMOKA ;:138 Zakupy storczykowe no normalnie BOMBA :!: :!: :!: Same pięknoty kupiłeś. A okna piękne :tan Oj chciałabym pochadzać obok . moze przez okno w wyniku przeciągu by coś wypadło :;230 ;:224 Tylko mała ciekawość mnie zżera - jak Ty to wszystko przywiozłeś do domu :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu ;:196

Dzięki wielkie :D , czuję jednak niedosyt że nie dokupiłem 10 sztuki.... :;230 :;230 :;230 .
Mam znowu kuzyna na wakacjach i mówie mu , że może sobie dokupię za tydzień tego 10 , albo dwa ;:224 , a on mówi że najlepiej trzy to może trzeba posłuchać.. ? :;230 .

Wszystko taszczyłem w torbach na rowerze , ludzie patrzali że hoho :lol: .

Tak się poczulem źle że pojadę na spotkanie a tu taki ze mnie storczykomaniak i ma tylko tyle storczyków a jeszcze kilka zamordował , ale to naprawdę z niewiadomych przyczyn , straciłem między innymi Mini Marka.. :( , ale trudno . Poprawiłem sobie humor , storczyki nie były drogie :wink: . Gdyby nie moje ogrodnicze szaleńswa i kompozycje to by było ich ze 100 :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”