Początek przygody
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek przygody
Przepiękne masz roślinki
i dość szybko ci ich przybywa ,ja mam 6 phal. 4 to takie po przecenach .
Uczę się dopiero ich obsługi czytam i oglądam to co jest na forum
i nie mogę się napatrzeć takie śliczności .
pozwolisz że będę wpadać do ciebie co jakiś czas i napawać się pięknem twoich okazów .
Piesio też robi wrażenie śliczny .
pozdrawiam
i dość szybko ci ich przybywa ,ja mam 6 phal. 4 to takie po przecenach .
Uczę się dopiero ich obsługi czytam i oglądam to co jest na forum
i nie mogę się napatrzeć takie śliczności .
pozwolisz że będę wpadać do ciebie co jakiś czas i napawać się pięknem twoich okazów .
Piesio też robi wrażenie śliczny .
pozdrawiam

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ależ kwitnąco!
Piękne te miniaturki. Chcesz powiedzieć , że od kwietnia do dziś nakupowałaś aż tyle storczyków?
Jestem w szoku, bo ja zajmuję się nimi mniej więcej 4 lata i mam około 20 sztuk. Co Ty będziesz miała za 4 lata o bożesz Ty mój
A cattleya w jakim kolorku? Gdybyś miała ochotę ją rozdzielić to jestem chętna do zakupu 

- kasiunieczka_32
- 1000p
- kasiunieczka_32
- 1000p
Zabka_Monis bardzo dziękuję za odwiedziny !!! Oczywiście nie mam zielonego pojęcia jaki kolor catleyi, wiem tylko, że czasem będę odwiedzać to centrum, ponieważ wytargować można dużooooo.
Ja za 4 lata planuję mieć już dom, a w nim gigantyczne orchidarium z niezliczoną ilością odmian tych boskich kwiatów.
Może wieczorkiem wrzucę parę fotek z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance (Ceylon), gdzie dech zapierało. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mi te kwiatuszki tak zawrócą w głowie.
Ja za 4 lata planuję mieć już dom, a w nim gigantyczne orchidarium z niezliczoną ilością odmian tych boskich kwiatów.

Może wieczorkiem wrzucę parę fotek z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance (Ceylon), gdzie dech zapierało. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mi te kwiatuszki tak zawrócą w głowie.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- kasiunieczka_32
- 1000p
Zapomniałam napisać, że właśnie wróciłam z LM z trzema nowymi, hi, hi, hi.
Jeden nawet w cenie 3,20 zł w raczej złym stanie, ale może się uda. Wieczorem też wrzucę fotki.
z-a-p-r-a-s-z-a-m
Jeden nawet w cenie 3,20 zł w raczej złym stanie, ale może się uda. Wieczorem też wrzucę fotki.
z-a-p-r-a-s-z-a-m
Też z miłą chęcią zobaczę również...orchidarium ,
-a moze... warto zrobić mały fotoreportaż ze Sri Lanki? do tematu przyklejonego/czerwony/mamy temat!!
Tak dla informacji i o Regulaminie Forum :P--->zdjęcia do postów wklejamy wyłącznie własnego autorstwa ;z internetu wykluczone.
To mały dopisek, gdyby były wątpliwości.
pzdr.JOVANKA
-a moze... warto zrobić mały fotoreportaż ze Sri Lanki? do tematu przyklejonego/czerwony/mamy temat!!
Tak dla informacji i o Regulaminie Forum :P--->zdjęcia do postów wklejamy wyłącznie własnego autorstwa ;z internetu wykluczone.
To mały dopisek, gdyby były wątpliwości.
pzdr.JOVANKA
- kasiunieczka_32
- 1000p
Jovanko, oczywiście mam jasność, że jest niedopuszczalne i bzdurą byłoby wklejanie zdjęć z internetu i opisywanie jako moje. Na tych, które wkleję będzie nawet widać mój nos :P
Nie wiem, czy ich ilość byłaby wystarczająca na fotoreportaż. Właściwie strzelałam fotki wszystkich roślin. Więc nie wiem. Może zobaczysz, czym dysponuję i wówczas coś pomyślimy??????
Nie wiem, czy ich ilość byłaby wystarczająca na fotoreportaż. Właściwie strzelałam fotki wszystkich roślin. Więc nie wiem. Może zobaczysz, czym dysponuję i wówczas coś pomyślimy??????
Kasiu!
To dobrze i chętnie zobaczę. Czy to będzie mat.na osobny temat ,czy do fotoreportaży... pomyślimy..
Piszesz ....
pzdr.JOVANKA
To dobrze i chętnie zobaczę. Czy to będzie mat.na osobny temat ,czy do fotoreportaży... pomyślimy..
Piszesz ....
Ja tylko uprzedzam "przed faktem", bo niestety takowe zdarzają się i....dopiero kłopot.bzdurą byłoby wklejanie zdjęć z internetu
pzdr.JOVANKA
-
- 1000p
Kasiunieczko opowiedz o jakim centrum mówisz, bo może mam tam blisko to też się kopnę
Masz podobne plany do moich , ponieważ ja też mam w marzeniach dom, gdzie będę mieć w pokoju małe orchidarium, a do domu bedzie przylegać ogromna oranżeria, a w niej cała masa roślin typu storczyki, guzmanie
Również dołączam się do oczekujących na zdjęcia z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance ;:91
Jeśli nie masz nic przeciwko to będę w Twojej galerii częstym gościem

Również dołączam się do oczekujących na zdjęcia z orchidarium w ogrodzie botanicznym na Sri Lance ;:91
Jeśli nie masz nic przeciwko to będę w Twojej galerii częstym gościem

- kasiunieczka_32
- 1000p
A jestem sobie z Sopotu, a centrum ogrodnicze to Okaz w Gdańsku. I poszłam sobie tam wczoraj, a tu tyyyyyle storczyków. I ponieważ jestem rodowitą Krakowianką, zaraz zaczęłam się targować.
No, a teraz jadę znów na mały rekonesans po Trójmieście. Może znów coś przywiozę
Dziś zakupiłam jedynie 5

No, a teraz jadę znów na mały rekonesans po Trójmieście. Może znów coś przywiozę

Dziś zakupiłam jedynie 5

-
- 1000p
Kasiu to raczej tam nie pojadę za prędko, ponieważ jestem z okolic Poznania, więc przyznasz że blisko nie mam. No ale obok Poznania jest centrum ogrodnicze Jucca i tam też są storczyki i aż strach się tam wybrać bo w pokoju miejsca już brak
Jak coś zakupisz to pokazuj od razu
Ja niedługo otworzę swój wątek ze swoimi storczykami więc zapraszam

Jak coś zakupisz to pokazuj od razu

Ja niedługo otworzę swój wątek ze swoimi storczykami więc zapraszam

- kasiunieczka_32
- 1000p
- kasiunieczka_32
- 1000p
No i chciałam Wam jeszcze powiedzieć o moim największym marzeniu: Paphiopedilum Michael Koopowitz
Ogólnie to właśnie ten rodzaj podoba mi się najbardziej, no może poza phal. mini mark
Ogólnie to właśnie ten rodzaj podoba mi się najbardziej, no może poza phal. mini mark