Nasz kawałek trawnika - 2010
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Re: Nasz kawałek trawnika - 2010
Wtaj coccinella.O matko jaki fajny pomysł z tymi doniczkami
,w sam raz do małego ogrodu,muszę o tym poczytać w podanym linku.Pozdrawiam

-
- 500p
Wtaj coccinella.O matko jaki fajny pomysł z tymi doniczkami
,w sam raz do małego ogrodu,muszę o tym poczytać w podanym linku.Pozdrawiam

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ,byłamcoccinella pisze:Witam!
U nas jakośtak dziwnie za oknem, że chyba zaraz lunie.
Izo - zaraz znajdę fotki odpowiednie.
Bożenka - nie, tam nie ma żadnych haków. Zgapiłam to od Asiuli - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=32561

- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witam! U nas pogoda jak wczoraj - póki co zachmurzone niebo, ale ciepło, prawie 20st w cieniu. Wczoraj popołudniu było wręcz nawet gorąco. Spędziłam więc czas na balkonie 
Bożenki obie moje kochane, ciekawa jestem rezultatów
idę sie rozejrzeć do moich bywalców.

Bożenki obie moje kochane, ciekawa jestem rezultatów

idę sie rozejrzeć do moich bywalców.
- coccinella
- 1000p
Izuś - wstawię fotki w najbliższych dniach, bo teraz muszę wywalić system. Avast mi trojana przepuścił! Wczoraj do 1ej w nocy kopiowałam pliki i robiłam kopie zapasowe wszystkiego jak leci, a dzisiaj chyba kompa muszę oddać na format...
A wczoraj byliśmy na łowach kamieniarskich. Obłożyłam maliniak. Teraz jeszcze tylko go zmulczować. R myślał że kamieni starczy jeszcze pod porzeczki, a zostało tylko ciutkę małych
Trza polowanie powtórzyć 
A! i zapomniałabym. Pierwszy kwiatek RH już jest, Irys mi jeden rozkwitł... Dosłownie 2 dni słońca i wszystko ruszyło z kopyta
Odgrzebałam też jednego kartofla, jeszcze z 5cm i wylezą z ziemi 
A wczoraj byliśmy na łowach kamieniarskich. Obłożyłam maliniak. Teraz jeszcze tylko go zmulczować. R myślał że kamieni starczy jeszcze pod porzeczki, a zostało tylko ciutkę małych

A! i zapomniałabym. Pierwszy kwiatek RH już jest, Irys mi jeden rozkwitł... Dosłownie 2 dni słońca i wszystko ruszyło z kopyta

- coccinella
- 1000p
witam!
U nas dwa dni pięknej pogody chyba zaowocuje moim zapaleniem spojówek - wzięłam się za koszenie.
R ma już połowę domku na drzewie. Z lilii nie wyszły chyba już tylko ze dwie. Podpisałam je w końcu i R się śmiał, że noże hoduję
Ogólnie zrobiłam kawał roboty, ale oczy mi się zamykają już. Może jutro fotki wstawię.
U nas dwa dni pięknej pogody chyba zaowocuje moim zapaleniem spojówek - wzięłam się za koszenie.
R ma już połowę domku na drzewie. Z lilii nie wyszły chyba już tylko ze dwie. Podpisałam je w końcu i R się śmiał, że noże hoduję

Ogólnie zrobiłam kawał roboty, ale oczy mi się zamykają już. Może jutro fotki wstawię.
U nas wczoraj wszyscy kosili .. pierwszy dzień nie padało..
jak tam dałaś sobie radę z kompem?
czekam na zdjęcia
jak tam dałaś sobie radę z kompem?
czekam na zdjęcia

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
Witam!
dzisiaj nie zrobilam na działce NIC
a co, odpocząć też trzeba czasami ;) Za to pzy domku na drzewie praca wre i jak tak dalej pójdzie, to do końca tyg będzie gotowy.
Izuś - co do róż. Mam dwie takie, które rosną mi w takich miejscach nie bardzo mi pasujących.
Pierwsza rośnie za szklarnią, w miejscu, gdzie założyłam warzywnik i w sumie to na mało eksponowanym miejscu. I w sumie, to mi tam przeszkadza. Teraz wygląda tak:

taki ma kwiat - to jeden z pierwszych, jeszcze marnych, w sumie daje kwiaty o śr ok. 10cm (nie mam kurcze, lepszych fotek
nie wiem, jakim cudem..)

druga wygląda teraz tak:

i kwiat ma taki:

Ta rośnie przy oczku, mokro tam i w sumie słońce to ma np teraz koło 19tej. Z reguły jej kwiaty pięknie pachną, ale wyglądają nieciekawie - płatki brązowieją szybko na brzegach i zanim w pełni się kwiat rozwinie, to płatki opadają. Dlatego nawet nie wiem, jak duże te kwiaty ma. nie wiem, czy to nie ze względu na wilgoć. Mam wrażenie, że jej kwiaty zwyczajnie podgniwują
Obie mają w sumie dość mało słońca. Ta pierwsza ma może z 2 godz przed południem, ale potem ma cień aż do wieczora. Na fotce w słońcu jest, bo fotka była koło 20ej robiona ;) aha, obie powtarzają kwitnienie.
No i w czym problem - chcę je przesadzić. Najlepiej teraz zaraz, bo mi uschły dwie tuje i mi się dziura zrobiła, ale.... w miejscu docelowym słońca te róże nie miały by wcale. Akurat za płotem sąsiad ma wysokie drzewa. A tam by mi te róże pasowały najlepiej... No i nie wiem, czy sobie poradzą.
I jeśli je przesadzać, to w tym roku dać im już spokój i nie podcinać? Bo wolałabym, żeby się rozkrzewiły trochę, a nie tylko do góry szły....
No i jak by je się udało zidentyfikować...
dzisiaj nie zrobilam na działce NIC

Izuś - co do róż. Mam dwie takie, które rosną mi w takich miejscach nie bardzo mi pasujących.
Pierwsza rośnie za szklarnią, w miejscu, gdzie założyłam warzywnik i w sumie to na mało eksponowanym miejscu. I w sumie, to mi tam przeszkadza. Teraz wygląda tak:

taki ma kwiat - to jeden z pierwszych, jeszcze marnych, w sumie daje kwiaty o śr ok. 10cm (nie mam kurcze, lepszych fotek

druga wygląda teraz tak:

i kwiat ma taki:

Ta rośnie przy oczku, mokro tam i w sumie słońce to ma np teraz koło 19tej. Z reguły jej kwiaty pięknie pachną, ale wyglądają nieciekawie - płatki brązowieją szybko na brzegach i zanim w pełni się kwiat rozwinie, to płatki opadają. Dlatego nawet nie wiem, jak duże te kwiaty ma. nie wiem, czy to nie ze względu na wilgoć. Mam wrażenie, że jej kwiaty zwyczajnie podgniwują

Obie mają w sumie dość mało słońca. Ta pierwsza ma może z 2 godz przed południem, ale potem ma cień aż do wieczora. Na fotce w słońcu jest, bo fotka była koło 20ej robiona ;) aha, obie powtarzają kwitnienie.
No i w czym problem - chcę je przesadzić. Najlepiej teraz zaraz, bo mi uschły dwie tuje i mi się dziura zrobiła, ale.... w miejscu docelowym słońca te róże nie miały by wcale. Akurat za płotem sąsiad ma wysokie drzewa. A tam by mi te róże pasowały najlepiej... No i nie wiem, czy sobie poradzą.
I jeśli je przesadzać, to w tym roku dać im już spokój i nie podcinać? Bo wolałabym, żeby się rozkrzewiły trochę, a nie tylko do góry szły....
No i jak by je się udało zidentyfikować...
-
Iwonko
pokaż ten domek na drzewie
pokaż ten domek na drzewie

- coccinella
- 1000p
Bozenko - mam tylko zdj sprzed 3 dni:

Postępy są ogromne, już sa prawie gotowe ściany, ale dzisiaj pada i nie idziemy na działkę wcale, to i zdj nie zrobię

Postępy są ogromne, już sa prawie gotowe ściany, ale dzisiaj pada i nie idziemy na działkę wcale, to i zdj nie zrobię

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie włosy na głowie dęba stanęły bo myślałam że dzieciaki weszły na dach altanki 

-
Ale super
i to najmłodsze też się wdrapało
Szkoda ,że u mnie nie ma takich drzew 

-
- 500p
Pociesznie wygląda Twoja gromadka , koniecznie pokaż gotowy domek ,pomysł superowy