Witaj na Forum
Grażynko 
Rośliny faktycznie pozytywnie nastrajają

Mam nadzieję, że pokażesz nam swój ogródek
Joluś u mnie na szczęście jest piękne słońce i naprawdę cieplutka, ale również każdego dnia pada. Słońce, słońce a w pewniej chwili chmury i porządna zlewa, a później znowu piękne słońce. No i tabuny komarów i meszek, nie dają dosłownie przebywać na dworze.
Moje wysokie iryski jeszcze też nie kwitną, ale już pąki w pogotowiu
Marylu niestety deszcz zbija kwiatuszki, ale jakoś się trzymają
Marcinie u mnie z azaliami japońskimi to samo

wiele pąków przemarzło i kwiatuszków jest niezbyt dużo, ale dobrze, że chociaż każdy krzaczek zakwitł, żaden całkowicie nie przemarzł. Mam nadzieję, że następna zima będzie łaskawsza
Moniś byłam u Ciebie i podziwiałam Twoje pastelowe odcienie Rh , są przepiękne, muszę sobie kupić kilka w takich jaśniutkich kolorach, bo u mnie wszystkie takie intensywne
Wiesiu na szczęście w moich rejonach nie ma zagrożenia, te ostatnie lata z anomaliami pogodowymi są straszne, powodzie, a teraz jeszcze przestrzegają przed trąbami powietrznymi

Po klimacie umiarkowanym pozostało tylko wspomnienie
Sabinko pewnie kiedyś skusisz się na te kwaśnolubne krzewy, ja je bardzo lubię i stale dokupuję, już mam sporo, ale ja jakoś tak często kupowałam po 2-3 sztuki tej samej odmiany, teraz już dokupuję pojedyncze kolory
Eluś całe szczęście, powódź nam nie zagraża, ale straszą trąbami powietrznymi, już 3 lata temu przeszła jedna obok mojego miasta, wielkie drzewa pękały jak zapałki, mam nadzieję, że nie dojdzie znów do czegoś takiego
Majeczko dziękuję

Tobie też przesyłam dużo słoneczka