Żurawka - identyfikacja, dyskusje cz.1
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Żurawki - identyfikacja, dyskusje
No a co powiesz na propozycję ooasi, że to Peach Flambe 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Iwuś, lepiej poczekajmy aż nieco się wybarwi po "dorosłemu" - bo na razie to kolorystyka nietypowa jak dla mnie na 'Peach Flambe', ale znowu kształt liści pasuje
U mnie pod nazwą 'Georgia Peach' jest całkiem inna żurawka
W ogóle nie pasująca do tej co wkleiła Iwa.

Marcin - przy żurawkach zdanie "u mnie" to sobie można serio wsadzić, potrafią być tak zmienne i tak zaskakiwać, że ja wolę jednak poczekać aż do wykształcenia właściwych liści - wtedy przynajmniej posiadają jakieś cechy, które rozsądzają o przynależności do odmiany. Chociaż w sumie i z tym bywa różnie, bo w każdej partii żurawek znajduje się jakiś procent takich, które wcale się nie trzymają się wyglądu danej odmiany bo po prostu zmutowały w innym kierunku...
Ale tak ogólnie to mój ostateczny typ na ten moment to rzeczywiście 'Peach Flambe' - przyjrzałem się fotkom swojej i coś w tym jest
Ale tak ogólnie to mój ostateczny typ na ten moment to rzeczywiście 'Peach Flambe' - przyjrzałem się fotkom swojej i coś w tym jest

Piotrek, z tą zmienością, to coś w tym jest
Sam już to zdążyłem zauważyć. Zmieniają kolory jak kameleony hehe Ale przez to są piękne 

A ja chcę Wam coś pokazać... Dawno, dawno temu
kupiłam w OB w Lublinie taką żurawkę, bez nazwy :

To było z 8 lat temu, wtedy do kupienia były tylko krwista i Palace Purple, no i niedaleko Palace Purple ją posadziłam, potem coś się wysiało, rosło i wyrósł żurawkowy mutant - gigant, kolor z Palace Purple, kształt, meszkowate owłosienie
i wielkość po tym zielonym, wyhodowała mi się nowa odmiana?
Popatrzcie :

I jeszcze z rodgersją, tak dla porównania...

To było z 8 lat temu, wtedy do kupienia były tylko krwista i Palace Purple, no i niedaleko Palace Purple ją posadziłam, potem coś się wysiało, rosło i wyrósł żurawkowy mutant - gigant, kolor z Palace Purple, kształt, meszkowate owłosienie

I jeszcze z rodgersją, tak dla porównania...

Marcin - to ich najcudowniejsza cecha, ale jak utrudnia rozpoznawanie odmian... zwłaszcza wiosną jest to niekiedy wręcz nierealne żeby jednoznacznie powiedzieć "ta"!
Marto - tez wiedziałaś co pokazać hehe teraz będę Cię sępił z sadzoneczki tego cudnego monstrum!

Marto - tez wiedziałaś co pokazać hehe teraz będę Cię sępił z sadzoneczki tego cudnego monstrum!

Ja też zamawiam - pamiętaj , jestem druga! Już rób sadzonki i pisz, co chcesz w zamian !piterek pisze:
Marto - też wiedziałaś co pokazać hehe teraz będę Cię sępił z sadzoneczki tego cudnego monstrum!![]()
![]()
Marto , a może to krzyżówka z Rodgresją 
A że mieszkamy blisko siebie, to może szybka wymiana na coś z mojego ogrodu

A że mieszkamy blisko siebie, to może szybka wymiana na coś z mojego ogrodu

Marta to już na pewno nic więcej nie wklei w tym wątku - rzucili się jak sępy
(jak dobrze że byłem pierwszy hehehe)

(jak dobrze że byłem pierwszy hehehe)

Jak to dobrze, że ja mieszkam bliżejpiterek pisze:(jak dobrze że byłem pierwszy hehehe)

Chętnie tym monstrum się podzielę
Tylko czy na pewno chcecie? A rodgersja wtedy rosła zupełnie gdzie indziej, ale gdyby tak, to byłaby dopiero sensacja
Krzyżówka międzygatunkowa!

Marto, wtedy to ludzie normalnie by się zabijali o sadzonkę 
Ja jak najbardziej się piszę na to monstrum
Dogadamy się na PW

Ja jak najbardziej się piszę na to monstrum

Dogadamy się na PW

A ja mam sporo host.Mutari pisze:Jak to dobrze, że ja mieszkam bliżejpiterek pisze:(jak dobrze że byłem pierwszy hehehe)![]()

Spokojnie, wystarczy dla wszystkich
Nie spodziewałam się takiej reakcji