Działka korzo_m cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 3

Post »

Dorotko takie same pelargonie o kolorowych listkach ma chyba Anulka ze Szczecina.
Gdyby udało Ci się zrobić z nich sadzonki, byłoby wspaniale.
Jakąś malutką nadwyżkę z chęcią bym póżniej odkupiła. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czekam z niecierpliwością na orliki, kolor ich będzie fioletową :P niespodzianą
Obrazek
skalniaczki od Anitki zaczynają kwitnąć
Obrazek Obrazek

Grażynko ja od razu pana pytałam, czy można je przechowywać i jak się rozszczepia, mówił ,że bez problemów należy z nimi postępować jak z tymi popularnymi pelargoniami. Jak tylko się uda to masz zaklepaną :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj
2 fotka to chyba zawilec
3 irys Dacota.... wymienię na co zechcesz ode mnie ... odkupię.. zapracuję...... u Ciebie na 1 małe kłącze ;:180 ;:180 ;:180

Pomyliłam się - przepraszam irys Dacota ma jeszcze takie niebieskie plamki na i jest ciemniejszy .....
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko mnie to się wyaje ,że trzecie zdjęcie przedstawia zawilce, a nie znam nazwy tych drobnych niebieskich kwiatuszków :P
Ty już zamówiłaś u mnie iryski niskie fioletowe i niebieskie, te będą następne, warunek musisz sama po nie przyjechać :;230 no to Cię załatwiłam :;230 teraz się nie wywiniesz :tan :tan rok temu Ci się upiekło.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

PRZYJEŻDŻAM .....
Ja mam chyba te żółte od Ciebie i jeszcze takie inne - jak zdąże zrobić fotkę w czasie kwitnienia to pokażę .. może Cię zainteresują :) :) :)

Przyjedziesz po nie ;) ????

Trzecia fotka, oczywiście - te białe kwiatuszki ... :oops: :oops: czyżbym do 3 nie umiała :oops:
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

korzo_m pisze: może ktoś zna nazwę tych kwiatków
Obrazek
Dorotko to chyba przetacznik goryczkowy,mam podobne i pierwszy rok u mnie kwitną.
Te iryski ze zdjęcia to są inne niż te,które ci wysyłałam?
A zawilca białego nie masz czasami ode mnie?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko żółte iryski na pewno masz z mojego ogródka :P Wyobraż sobie, że ja ich nie przeniosłam ;:223 sadzonki dostałam od Ani- Raczka jej też wcześniej dałam i tak się rozrosły ,że część kłącza do mnie powróciło :;230
Ja mam kilka nowych iryków wysokich , nie wiem jakie będą kolorki bo są to podarunki, zakupy niespodzianki. A dziś rozwinął mi się jeden z nowo zakupionych, muszę zrobić zdjęcia, ale tak pada.

Aniu tak mi się wydawało, że on wygląda podobnie do przetacznika, mam go od jesieni zostałam nim obdarowana przez sąsiadkę. Te ryski to są te od Ciebie, czyżbym coś pokręciła? Teraz zastanawiam się czy nie były bardziej żółte, chyba dobrze zaamiętałam gdzie sadziłam :lol:
Obrazek
Zawilce są moje, teraz myślę, że po tych wymianach będziemy zastanawiały się czy rośliki nie pochodzą z jakiejś wymianki :;230 :;230

Dzisiaj od rano u mnie akcja wywożenia gruzu, pomimo deszczu chłopcy pięknie machają szuflami. Już mam pomysł jak zagospoarować część miejsca, posadzę tam daturki.
Pozdrawiam Dorota
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj :wit
Obrazek
Czy to nie odętka wirginijska?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Doroto-mnie się także wydaje,ze to odętka,mam też,kwitła zeszłego roku,teraz mała jeszcze.Piękne pelargonie kupiłaś,będę śledzić jak Ci zakwitną.Cieszę się,że kici uraz nogi minął,bo groźnie to wyglądało.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rispetto ja mam u siebie dwa kolory odętki, ale wyglądają zupełnie inaczej, może to jest jakaś inna odmiana, muszę zdjęcie umieścić w odpwiednim wątku do rozpoznania :lol:

Ewo pelargonie mają mieć czerwone kwiatki, ja sama jestem ciekawa jak u mnie się przyjmą . Na razie stoją na tarasie, deszcz im nie odpuszcza, oby nie podłapały jakiegoś grzybka.

:tan :tan Jeden szpecący element działki zniknął, nie mam już górki gruzu, jutro posadzę datury, posieję w to miejce trawkę :heja :heja
Z radości porobiłam kilka zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

DOROTKO :wit
miło że pomogłaś mi zidentyfikować tego złotlina japońskiego! Dzięki!
I pomyśleć że u mnie to za budleją posadziłem , ej, przesadzić go będę musiał bardziej widoczne miejsce... :)
A iryski i te ostatnie (chyba kosaćce) - przepiękne! Nie śmiem nawet proponować wymiany na niebieskie - bo ponoć już masz. A irysy , kosaćce, piwonie i liliowce - to jedyne kwiaty które u mnie rosną z bulwiastych , a raczej kłączowych - bo cebulowe raczej szans przy moich żarłocznych nornicach nie mają ( poza żonkilami).
Rh piękny! ;:138
A bez przecudny - jeszcze takiego z białą obwódką nie widziałem! :shock:
Te orliki też ciekawy kwiatuszek - ciekaw jestem rozkwitniętych. Czy długo kwitną?
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju irysków mam dużo, na żółte niskie będziesz musiał trochę poczekać, już komuś obiecałam a sadzonkę sama otrzymałam je jesienią zeszłego roku. Ale może Ciebie zainteresują kolorki wysokich one dopiero będą kwitły, niektóre są duże kępki i będę mogła podzielić.
Przesadż złotlina w lepsze, widoczne miejsce. Bez z obwódką jest piękny, miałam taki na starej działce, dlatego kupiłam tą samą odmianę. Orliki kwitną długo, póżniej same się rozsiewają. Rododendrony to moje zeszłoroczne jesienne zakupy, bardzo cieszę się :tan że zakwitły.

To jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj pogoda pozwoliła na prace, tak intensywnie kosiliśmy trawniki, że kosiarka odmówiła posłuszeństwa :;230 , na szczęście już pod koniec pracy, trzeba będzie ją zawieżć do serwisu.
Na miejscu po gruzie posadzłam datury, moja biała, która nie wykazywała oznak życia odbija od korzenia :heja a ja ją już chciałam wyrzucić.
Na różach pojawiły się zielone mszyce, a naparstnice obsiadły czarne, dobrze że pogoda pozwoliła i opryskałam.
W małopolsce na dzisiejszą noc przewidują ulewy, liczę że nie będzie tak żle i jakoś ominie moje tereny.
Zaczynają kwitnąć orliki
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
truskawkowe poletko
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor za serduszką teraz się zakręć ona w lecie zasycha, warto ją mieć w ogródku. Ja mam jeszcze białą ,ale coś jeszcze nie kwitnie i chyba tego roku nie zakwitnie.
Truskaweczki, pięknie rosną , ale przy tych deszczach obawiam się aby owoce nie zaatakowała szara pleśń. To jest tylko mała część, którą pokazałam w zeszłym roku dosadziłam jeszcze około 100 sztuk. Też pięknie kwitną widocznie im moje piaski służą.

No i ulewy nas nie ominęły :evil: kałuże stoją ogromne, jeszcze tak przerażliwie nocą wiało, na szczęście wiatr zmalał, ale dalej intensywie pada. A ja wczoraj w południe opryskiwałam róże i naparstnice ,mszyce je oblazły, myślę że te kilka godzin przed deszczem preparat zadziałał.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z sąsiadami jest różnie, ci którzy się nie znają niech się śmieją :;230 :;230 takimi jednostkami nie należy się przejmować.
Ja już raz truskawki opryskiwałam przeciwko pleśni, ale przy tak intenswnych opadach to zapewne nic nie pomoże.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”