Wysłałam dzisiaj 6 paczek przepraszam,że może za małe sadzonki,ale chciałam wszystkich obdzielić jak coś się nie przyjmie to dajcie znać.
i jeszcze moje jedyne anturium
Lady-r pisze:
Już wam odpowiadam niestety nie znam nazwy tej roślinki ,ale to coś chyba z gatunku pokrzywiec bardzo długo mi kwitnie,ale już zaczyna się troszkę wyciągać pewnie zimą będzie wolał mieć chłodniej.
Jest to naprawde piękna roślinka, tą którą dostałam od Ciebie pięknie się ukożenia i rośnie. Lubie zaglądać do twojego wątku bo idzie oczy nacieszyć twoimi pięknym kwiatami. Jest na co patrzeć ;:106
Lady-r pisze:Wysłałam dzisiaj 6 paczek przepraszam,że może za małe sadzonki,ale chciałam wszystkich obdzielić jak coś się nie przyjmie to dajcie znać.
i jeszcze moje jedyne anturium
mam ich z 5 odmian, przywiezione z holandii. Z siostrami się powymieniałam+ mama + szwagierka wszystkie myśmy na ich punkcie oszalały Twoja jest pięknie rozgałęziona zapiera dech, ja będe musiała jeszcze troche poczekać by się tak ładnie rozgałęziła.
Kari nie przejmuj się bo to nie jest aktualne zdjęcie to zdjęcie z moich zasobów.Anturia teraz wchodzą w okres spoczynku i będą rozkwitać pod koniec lutego.Wskazana teraz temperatura 18-20 stopni i umiarkowane podlewanie ,ale nie wolno przesuszyć.Woda miękka ,stanowisko półcieniste i zakwitnie.
Jak specjalnie nie przepadam za anturium to to jest cudowne :P
Wcale Ci się nie dziwię że oszalałyśie na jego punkcie :P
Gratuluję takiego pięknego szaleństwa :P
Aniu przesyłka dotarła w idealnym stanie :P Piękne dzięki :P
Ja przesyłkę do Ciebie wyślę w poniedziałek :P więc wyglądaj listonosza :P
Pozdrawiam serdecznie :P