Wiesiu chyba" nadajemy" na podobnych falach Właśnie gdzieś już pisałaś ,że masz dużo roślinek w domu. :P Ja nie mam dużo ,bo nie mam firanek w domu i muszę dbać o estetykę parapetów ale coś tam jeszcze się znajdzie
Ewciu będą jeszcze i inne
Miałam kiedyś taką roślinkę czy ona jest jednoroczna?bo mi padła ale mam jej nasionka z tych owocków może je wysieję czy coś z tego będzie?
Aniu, podpisuję się obiema łapkami - śliczne kwiaty u Ciebie. Na piątym zdjęciu rozpoznałam begonkę, którą też posiadam (aktualnie przechodzi kurację aby stanęła na nogi). A czy na siódmym zdjęciu to jakaś odmiana hoi? z takimi jasnymi obwódkami na listkach? Jestem takim laikiem Poznałam trzykrotki Piękne rózowo kwitnące i ostatnie różowawe listki - zresztą wszystkie piękne. Czekam na rozpoznanie wszystkich Twoich ślicznych kwiatów. na pewno zaraz jakiś "fachura" się odezwie :P
Lady-r pisze:Ewciu będą jeszcze i inne
Miałam kiedyś taką roślinkę czy ona jest jednoroczna?bo mi padła ale mam jej nasionka z tych owocków może je wysieję czy coś z tego będzie?
to psianka
jeśli padła znaczy opadły listki to przezimuj podlewając troszke a na wiosne puści nowe
jeśli będzie w domu podlewaj mniej puści listki wcześniej ale może nie wiązać owoców bo nie odpocznie jak należy
z nasionek jak najbardziej ale trzeba troszke poczekać aż zaowocuje
Dziękuję Ci Aniu - "napasłam" oczka Cudowny widok... Mam nadzieję, że moje roślinki też ładnie się przyczynią do wzbogacenia i tak już pięknej kolekcji ;:228