Czereśniak - basjak

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak - basjak

Post »

Basiu a może żyłka żle włożona , że na tak mało starcza?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te tulipany absolutnie nie są nudne, są piękne i można je podziwiać całymi godzinami ;:167
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam późnowieczorową porą

Monika w tym rejonie jest tylko jeden kot o takim umaszczeniu. Ona uwielbia prowokować psy. Siada pół metra od siatki i bezczelnie wpatruje się w ujadającego po drugiej stronie psa.

Krysiu tulipany powoli się kończą, będziepusto, zanim zaczną kwitnienie róże i lilie

Majka serduszka kwitnie już jakiś czas i nie przeszkadza jej deszcz :roll: mam dwa krzaczki, w cieniu o wiele większy i obficiej kwitnie. Mam też białą, ale marnie rośnie.

Gosia pierwsze tulipany cieszyły mnie ogromnie, teraz już się przyzwyczaiłam. Po kwitnieniu tulipany robią się nieatrakcyjne, a przeczekać do ich samoistnego zaschnięcia trzeba, niestety.

Tomek masz rację, ja dzisiaj nawet nie wyciągnęłam aparatu fotograficznego. Do tej pory była to moja pierwsza czynność po przyjściu na działkę. Dziś zapomniałam, a później zaczęło lać jak z cebra i już nie przestało.
Ja na bieżąco ogławiam tulipany, obrywam też chore i zniszczone liście. Wiele już przekwitło, ale są też jeszcze późne, w pąkach.
Powojnik zakwitł, dziś już miał dwa kwiaty. Jest nowy, miał duże pąki przy zakupie.

Marto pewnie będę tęsknić do tulipanów za miesiąc, a za rok w lutym będę się modlić o wiosnę, tymbardziej, że pewnie jeszcze dokupię cebulek. Taka to już natura człowieka ;:108

Monika białoczerwone i strzępiaste tulipany jeszcze pięknie się prezentują. Są wytrzymałe na deszcz, w przeciwieństwie do papuzich i większości pełnych.

Iwonko tulipany stały się normą, teraz czeka się już na następne kwiaty ;:65 .
Porobiłam sobie wąskie trawiaste ścieżki i kosiarka tam nie wjedzie, muszę podkaszarką. A że podkaszarka się buntuje, to ja pięknie na kolanach z nożyczkami :;230
Trochę przewy w opadach i wszyscy ruszyli do koszenia. Wczoraj i dzisiaj do wczesnego popołudnia z każdej strony dochodziły dzwięki kosiarek. Cieszy się, kto zdążył.

Jadzia chyba nic nowego dzisiaj nie zakwitło, w kolejce czeka jeszcze parę tulipanów, a potem to już chyba piwonie.
Budowa się zaczęła, fundamencik zrobiony :heja

Fabi sama już nie wiem. Wszyscy mówią, że żyłka zużywa się tak szybko, bo obijam podkaszarką o drewniane plastry :roll:

Ania deszcz je w wiekszości poniszczył, ale tych nierozkwitłych jeszcze kępek jestem ciekawa. Powinnam jeszcze mieć ciekawą odmianę Carrousel. Książę jest faktycznie bardziej fioletowy, niż na fotce.

No to jeszcze parę tulipanów

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

takich widoków mam całą furę

Obrazek Obrazek

A to chwycony w ciemnościach, całkowicie po omacku...widzicie co wcina? Kocie jedzenie!

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Basiu - jeż Cię odwiedza i woli kocie jedzenie od ślimaczka, który tam za nim spokojnie sobie pełza :;230. Super fotka, też dwukrotnie gościłem jeża, niestety nie chciał dłużej pozostać. Tulipanki jak zwykle cudne ;:180.

:wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ślimak - ponoć jego przysmak mu bokiem wychodzi :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Basiu!
Jeżyka to Ci zazdroszczę. Ja widzę u siebie kilka małych żabek i się cieszę.
A to kocie jedzenie to on tak na deser dla spróbowania.
Basiu chociaż przekwitną tulipany to itak zawsze znajdziesię kwitnącego. ;:196
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

W końcu mam chwilkę wolnego i mogę wpaść się przywitać, :wit ależ tych tulipanów dużo :D co do tych "picture", pójdziemy z protestem. Kupując je z dobrym kolegą z Krakowa, pytaliśmy się kilka razy czy na pewno takie będą, pani zapewniała że na pewno choć po kilku latach się wyradzają, daliśmy się przekonać choć oznajmiliśmy że jeżeli coś będzie nie tak to wrócimy z reklamacją :wink: pamiętam że stoisko stało u góry idąc od wioski rybackiej a otwarte było w stronę kanału :?
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

No coś podobnego ja niem jeżyka ;:223 a może by tak kupic kocie jedzenie to przjdzie :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU wczoraj widziałam u kogoś na fotce jeżyka i kota jedzącego z jadej miski tylko nie wiem u kogo .Taki widoczek superowy .Widzisz będę mogła sobie następnego tulipanka podpisać Flaming Parrot to ten fotogeniczny i bardzo wytrzymały .No to prace ruszyły z kopyta ;:63
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Basiu zdjęcie z jeżykiem urocze. Zazdroszczę Ci tego jeżyka. Gdy byłam dzieckiem to u nas również jeżyki były a teraz już od bardzo dawna jeżyka nie widziałam, po prostu nie ma ich u nas nie wiem dlaczego. Tulipanki śliczności. Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
stokrotka6
200p
200p
Od: 24 sie 2009, o 21:46

Post »

Basiu, piękne sa Twoje tulipany.U mnie też część przekwita ,ale sąteż takie ,które mają dopiero pąki.Nasz ogród też odwiedza jeż.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Basiu śliczne tulipanki ;:108 mi najbardziej się podoba Flaming Parrot cudny ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Basiu, a może tak opróżnić michę kocią na noc. Niech jerzyk najpierw zabierze się za slimaczki .

Tulipanki śliczności. Mnie jeszcze się nie znudziły, tym bardziej, że co jeden to piękniejszy. A Twoja kolekcja ;:224 I ten Flaming Parrot :shock: WSPANIAŁY !!!
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU nie przepracowuj się nie od razu Kraków zbudowano jutro też jest dzień ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Przepiękne odmiany tulipanów, szczególnie te pełne mi się podobają. Bardzo lubię tulipany tylko nie mam dla nich czasu aby przynajmniej co kilka lat je wykopać. Też bywają u nas jeże, fajne stworzonka.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”