Trudne początki
-
- 200p
- Od: 31 lip 2009, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trudne początki
Jeśli chodzi o kolor mojego płomyka to prawdopodobnie jasny fiolet, ale głowy obciąć nie dam, wiecie jak to jest z tymi kolorami roślinek. Czekam na pomarańczowe i fioletowe tulipany, no i co - są czerwone, różowe, biało czerwone a pomarańczowych i fioletowych nie ma. Cebulki były prawie dwa razy droższe od innych, jestem trochę zła. Ale czekam cierpliwie, mam jeszcze kilka tulipanów nie rozkwitniętych.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też gdzieś wsadziłam pomaraczowe tulipany, ale nie pamiętam gdzie i jeszcze nie kwitły.
Generalnie to jestem zadowolona z zeszłorocznych zakupów, bo całkiem ładne mi kwitną.
No i jeszcze sporo w pąkach.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
-
- 200p
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odmian to ja nie pamiętam, chociaż mam chyba takie jak twoje i rosną jak szalone bez specjalnych wymagań. Musisz swoje podlewać, bo to widać młode roślinki, aż się wzmocnią. No ja pod swoje to dałam przerobiony obornik krowi, taki dwu letni. Super sprawa wszystko rośnie w oczach. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- 200p
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anetko. Dosłownie jakbym widziała swoje początki . Na poczatku tylko siadka,. trawa i dylemat jak to zagospodarować.Zobaczysz, że już pod koniec lata twoje roslinki będą o wiele większe i jeszcze bardziej będą zdobić ogród. Podobały Ci się u mnie kolorowe zestawienia krzewów. To nic trudnego i szczerze polecam bo ogród robi się kolorowy. Mi ten pomysł podsunęła moja znajoma ze szkółki u której kupuję krzewy liściaste.
Bardzo ładnie wyglądają krzewuszki posadzone w trójkąt o róznym zabarwieniu liści i kwiatów.np zielona, zielono biała i bordowa, albo pęcherznica Diabbolo (bordowe liście) i na jej tle dareń Aurea (zielono-białe) lub dareń Spaethil zółto -zielone)
Jeżeli będziesz zainteresowana to mogę polecić Ci jeszcze kilka roslin o ciekawym zabarwieniu. Masz wiele miejsca i pole do popisu. Bardzo mi się podoba ta krzewuszka o pofalowanych liściach jeszcze takiej nie widziałąm. Trzmielinami sie nie mart dadzą sobie radę tylko je podlewaj i nawoź. Ja też polecam nawóz naturalny, sowje rośliny podlewam raz na tydzień rozcieńczonym obornikiem.
Bardzo ładnie wyglądają krzewuszki posadzone w trójkąt o róznym zabarwieniu liści i kwiatów.np zielona, zielono biała i bordowa, albo pęcherznica Diabbolo (bordowe liście) i na jej tle dareń Aurea (zielono-białe) lub dareń Spaethil zółto -zielone)
Jeżeli będziesz zainteresowana to mogę polecić Ci jeszcze kilka roslin o ciekawym zabarwieniu. Masz wiele miejsca i pole do popisu. Bardzo mi się podoba ta krzewuszka o pofalowanych liściach jeszcze takiej nie widziałąm. Trzmielinami sie nie mart dadzą sobie radę tylko je podlewaj i nawoź. Ja też polecam nawóz naturalny, sowje rośliny podlewam raz na tydzień rozcieńczonym obornikiem.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 200p
Witaj Moniko (Soczewko).
Na pewno skorzystam z Twojej pomocy, dzięki.
Masz rację z tym nawozem, muszę przerzucić się na naturalny, chociaż mam pewne obawy. Kiedyś zniszczyłam jakiś krzewik stosując naturalny obornik, ale z tego co pamiętam to słabo go rozcieńczyłam. Bardzo lubię kolorowe zestawienia roślin, starałam się też tak sadzić, żeby były koło siebie różne kolorki, ale pewnie okaże się, że trzeba coś przesadzać. Człowiek zawsze uczy się na błędach.
Pokażę kilka fotek:

Na pewno skorzystam z Twojej pomocy, dzięki.
Masz rację z tym nawozem, muszę przerzucić się na naturalny, chociaż mam pewne obawy. Kiedyś zniszczyłam jakiś krzewik stosując naturalny obornik, ale z tego co pamiętam to słabo go rozcieńczyłam. Bardzo lubię kolorowe zestawienia roślin, starałam się też tak sadzić, żeby były koło siebie różne kolorki, ale pewnie okaże się, że trzeba coś przesadzać. Człowiek zawsze uczy się na błędach.
Pokażę kilka fotek:

-
- 200p
-
- 1000p
Anetko to nie choroba, ostatnio były bardzo zimne noce ( nawet z przymrozkami) i młode liście są bardzo wrażliwe i po prostu trochę zmarzły.
Ja mam taką samą tylko już kilkuletnią i też mam popalone listki. Urosną nowe i nie będzie śladu..
Ja mam taką samą tylko już kilkuletnią i też mam popalone listki. Urosną nowe i nie będzie śladu..
Pozdrawiam Monika
-
- 200p
Dzięki Moniko, mam nadzieję, że to nie jakieś choróbstwo.
-
- 1000p
Uważj by przy podlewaniu nie pryskać jej lisci zimną wodą. Bo też mogą brązowieć
Pozdrawiam Monika
-
- 200p
WITAJ ANULKO
dzięki za propozycje podesłania pszczółek .Ja chyba swojego M. zatrudnię do zapylania .
Ostatnio sąsiad biegał u siebie z pędzelkiem przy drzewkach
i chyba zapylał

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka

-
- 200p