Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)
Witam.
Niedawno udało mi się w końcu rzucić palenie.
Nie była to oczywiście pierwsza próba. Kilka poprzednich zakończyło się wcześniej czy później porażką.
W końcu po kilku nieudanych próbach postanowiłem zastosować "wspomaganie". Poprosiłem swojego lekarza o receptę na "Zyban", dość kontrowersyjny, lecz bardzo skuteczny środek.
Jedynym mankamentem w moim przypadku była cena tego preparatu. W trakcie kuracji trzeba zużyć aż trzy paczki po około 150zł.
Tym razem rzucanie przebiegło w sposób bezproblemowy, nawet bez objawów głodu nikotynowego.
Dodam tylko, że motywacją do rzucenia palenia w moim przypadku był wewnętrzny protest przeciw hipokryzji polityków. Wprowadzanie idiotycznej ograniczeń oraz nieustanne podnoszenie akcyzy na papierosy to moim zdaniem tak jakby sutener nawoływał do życia w cnocie klientów należącego do niego domu publicznego.
Niedawno udało mi się w końcu rzucić palenie.
Nie była to oczywiście pierwsza próba. Kilka poprzednich zakończyło się wcześniej czy później porażką.
W końcu po kilku nieudanych próbach postanowiłem zastosować "wspomaganie". Poprosiłem swojego lekarza o receptę na "Zyban", dość kontrowersyjny, lecz bardzo skuteczny środek.
Jedynym mankamentem w moim przypadku była cena tego preparatu. W trakcie kuracji trzeba zużyć aż trzy paczki po około 150zł.
Tym razem rzucanie przebiegło w sposób bezproblemowy, nawet bez objawów głodu nikotynowego.
Dodam tylko, że motywacją do rzucenia palenia w moim przypadku był wewnętrzny protest przeciw hipokryzji polityków. Wprowadzanie idiotycznej ograniczeń oraz nieustanne podnoszenie akcyzy na papierosy to moim zdaniem tak jakby sutener nawoływał do życia w cnocie klientów należącego do niego domu publicznego.
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
No przyznam się, Krzysztof, że taki powód rzucania palenia by mi nie przyszedł do głowy...
Ja to raczej, żeby lepiej wyglądać, pachnieć i nie kaszleć paskudnie
I wspólnika życiowego nie truć.
Trzymam się na razie, coś jakby kwiaty lepiej rosną w domu. Brak mi papierosa głównie przy monotonnej pracy, w domu (prasowanie), czy ogródku (pielenie), jak się dużo dzieje, jestem w ruchu, to nie myślę o fajkach.

Trzymam się na razie, coś jakby kwiaty lepiej rosną w domu. Brak mi papierosa głównie przy monotonnej pracy, w domu (prasowanie), czy ogródku (pielenie), jak się dużo dzieje, jestem w ruchu, to nie myślę o fajkach.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Każdy musi zaleźć swój własny powód, przy czy nie jest tak naprawdę ważne jaki to powód lecz to czy się tego naprawdę chce.mamba9991 pisze:No przyznam się, Krzysztof, że taki powód rzucania palenia by mi nie przyszedł do głowy...

Mój "wspólnik życiowy" rzucił palenie pół roku wcześniej. Mnie się wtedy nie udało.mamba9991 pisze:Ja to raczej, żeby lepiej wyglądać, pachnieć i nie kaszleć paskudnieI wspólnika życiowego nie truć.

Jak rozumiem rzuciłaśmamba9991 pisze:Trzymam się na razie, coś jakby kwiaty lepiej rosną w domu. Brak mi papierosa głównie przy monotonnej pracy, w domu (prasowanie), czy ogródku (pielenie), jak się dużo dzieje, jestem w ruchu, to nie myślę o fajkach.

- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już wyobrażam sobie Ciebie podczas prasowania z fają w gębie!mamba9991 pisze: Brak mi papierosa głównie przy monotonnej pracy, w domu (prasowanie), czy ogródku (pielenie), jak się dużo dzieje, jestem w ruchu, to nie myślę o fajkach.

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 1000p
No nie, ja sobie prasuję a faja się sama spalatakasobie pisze:Już wyobrażam sobie Ciebie podczas prasowania z fają w gębie!mamba9991 pisze: Brak mi papierosa głównie przy monotonnej pracy, w domu (prasowanie), czy ogródku (pielenie), jak się dużo dzieje, jestem w ruchu, to nie myślę o fajkach.![]()
![]()

Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
Ja również tak mam
Najbardziej wkurza mnie to ,gdy palę a mam zajęte ręce i moja "jadaczka" musi poradzić sobie sama z papierosem, oczy z zasłoną dymną , nos z brakiem tlenu .....
To straszne
Naszczęście nie zdarza mi się to często.... 

- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Pięknie, dziewczyny musicie w takim momencie wyglądać... Gdyby tak zrobić zdjęcie to pewnie by się jakiś konkurs wygrało...
Proszę - nie obrażajcie się - nie było to moim celem - potraktujcie to raczej humorystycznie, aczkolwiek z naganą w tle.
Proszę - nie obrażajcie się - nie było to moim celem - potraktujcie to raczej humorystycznie, aczkolwiek z naganą w tle.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
-
- 1000p
O co się obrażać, skoro kobitka z petem w kącie ust to śmieszny widok. Choć też smutny. U mnie w czasach palenia było, że jeden się pali w popielniczce, a drugiego przypalam, bo zapomniałam. Od listopada się trzymam i masakra, na długi weekend jadę do mojego Gdańska rodzinnego i wiadomo - znajomi, puby, ognisko na plaży z piwem i co to będzie, jak zapalę. U mnie nie tyle ten e-fajek pomógł co totalna zmiana, wyprowadzka do Szczecina, do niepalącego. Na szczęście jedzie ze mną, ale jak mi się klimaty przypomną, to nie wiem, co będzie.karpek pisze:Pięknie, dziewczyny musicie w takim momencie wyglądać... Gdyby tak zrobić zdjęcie to pewnie by się jakiś konkurs wygrało...
onka - książka w czytaniu wciąż. Rzucam lekturę i wracam, coś w tym jest.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
Tak...na pewno nie ma za co się obrażać
trzeba się tylko zastanowić czy warto skazywać się na takie męki

-
- 1000p
Izula, no właśnie, zagadka, nie? Jeszcze żeby ktoś stał z batem i poganiał: no pal, pal.Izula pisze:Tak...na pewno nie ma za co się obrażaćtrzeba się tylko zastanowić czy warto skazywać się na takie męki
![]()
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
Witam
Dziękuje za wsparcie
, trudno mi opisać swój przypadek ale na pewno jest nietypowy.
Otóż tak
zamówiłam przez internet elektronicznego papierosa z nikotyną Malboro, plus 5 buteleczek aby mi przypadkiem nie zabrakło i czekałam na dostawę około 2 dni . Gdy go dostałam rozwinęłam zawartość i tylko parzyłam bo nie wiedziałam jak się za to zabrać a bałam się coś popsuć
no i w międzyczasie wypaliłam z nerwów prawie 15 papierosów . Po przeczytaniu instrukcji i obejrzeniu nagrań filmowych w necie byłam już prawie gotowa aby zapalić to cudo ale za dużo spaliłam normalnych i odłożyłam inicjację na następny dzień
. Rano śniadanko kawka no i oczywiście papierosek ale już ten elektoniczny . Rewelacja po prostu super dwa dymki a ja już napalona, bardzo mi się to spodobało więc postanowiłam kupić drugiego papierosa . W Media Markt jest stoisko z elektronicznym papierosem , do tego dokupiłam sobie papierośnice i 2 buteleczki z nikotyną no i myślę sobie zapasik już mam
, bo jednego będę paliła w domku a drugi będzie w torebce na wyjście. No i teraz podsumowanie : paliłam półtorej paczki Golden American - 24 szt w paczce tj 36 szt dziennie , elektronicznego papierosa paliłam 3 dni i koniec nawet mnie już nie ciągnie jestem bardzo szczęśliwa bo moim zamiarem było przestać palić a żadne plastry i gumy nic nie dawały.
Pozdrawiam wszystkich "wierzących w Siebie"
Tamka

Dziękuje za wsparcie

Otóż tak

Pozdrawiam wszystkich "wierzących w Siebie"

Tamka
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Można ??? Jak najbardziej MOŻNA !!!
GRATULUJĘ ! - teraz tylko wytrwać !
GRATULUJĘ ! - teraz tylko wytrwać !
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tamko...ja również gratuluję,a przy tej okazji mam pytanie...jak długo nie palisz 

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
-
- 1000p
Ha, a ja się cieszę, że Tamka też tego e-fajka wypróbowała, a nie od razu krytykowała
Bo co z tego, że znajomym nie pomaga, pewnie głupio do niego podchodzili. Tylko fajnie, żeby na buteleczki beznikotynowe przechodzić powoli.

Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
Danusiu nie palę od 22 Marca 2010 roku
i naprawdę nie zamierzam wracać do nałogu , a paliłam przez 30 lat
. W ogóle mnie nie ciągnie, nawet nie wiem gdzie leży ten "domowy" papierosek
.
Dzięki za wsparcie , apetytu za bardzo nie mam więc nie przytyłam jednym słowem wszystko w normie. A-ha nigdy wcześniej nie próbowałam rzucić palenia bo nie wierzyłam iż mi się uda i dopiero ten elektroniczny papieros na mnie podziałał

Dzięki za wsparcie , apetytu za bardzo nie mam więc nie przytyłam jednym słowem wszystko w normie. A-ha nigdy wcześniej nie próbowałam rzucić palenia bo nie wierzyłam iż mi się uda i dopiero ten elektroniczny papieros na mnie podziałał