Leśny ogród Moni68 cz.6
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Witaj Moniu..piękne żółciutkie korony. Moje wcięło. Pewnie te żarłoczne nornice się poczęstowały.
O nie, na zdrowie im nie powiem
. Spokojnej nocki Moniu. 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Ostatnio nie zaglądałam, bo w ciągu dnia czasu brakuje, a wieczorami jestem tak zmęczona, że wcześnie chodzę spać. Nareszcie skończyłam sadzenie!! Zostało tylko kilka krzewów i clematisy, ale tę przyjemność oddaję M
Tulipany, które zakwitły dzisiaj, bardzo mnie rozczarowały. Żadne nie są tymi, które kupowałam... wniosek- więcej nie posadzę cebul od Królika tym bardziej, że nie tylko u mnie są takie pomyłki. Na szczęście zrobiło się ciepło i rośliny przyspieszyły
Lada moment zakwitną pierwsze rh. Jutro muszę pojechać do ogrodniczego po kwiaty do skrzynek na taras, zrobi się więc bardziej kolorowo.
Do połowy maja rzadziej będę na forum z racji różnych gości.
Na posty odpowiem w Waszych wątkach
Miłego wieczoru Wszystkim życzę

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Tulipany, które zakwitły dzisiaj, bardzo mnie rozczarowały. Żadne nie są tymi, które kupowałam... wniosek- więcej nie posadzę cebul od Królika tym bardziej, że nie tylko u mnie są takie pomyłki. Na szczęście zrobiło się ciepło i rośliny przyspieszyły
Do połowy maja rzadziej będę na forum z racji różnych gości.
Na posty odpowiem w Waszych wątkach
Miłego wieczoru Wszystkim życzę

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś tulipanki naprawdę śliczne, uwielbiam ten okres w ogrodzie, kiedy one zaczynają kwitnąć, jest wtedy tak niesamowicie kolorowo

-
Monia68

- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
cebulowych , czeski. Można dostać zawrotu głowy. Ale spałam spokojnie, co wskazuje , że jestem wyleczona.
Odwiedziła mnie dziś Gloriadei. Pokazałam jej zeszyt, może poświadczyć, że na temat tulipanów nie koloryzowałam.
Oczywiście mowa o przeszłości.
Jeśli chodzi o rh- już tu był. Tylko on. Nie przedstawił się!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wpadłam z rewizytą,pięknie i kolorowo u ciebie.Jak bedziesz miała posadzone kwiaty w skrzyniach wrzuć zdjęcia, jestem bardzo ciekawa efektu.Tulipany są tak piękne,że nabawiłam się nowej choroby.Byłam wczoraj u sąsiadki i ma tyle cudownych kolorów i to kupionych u nas w ogrodniczym.Muszę przeprosić się z nimi i kupić je jesienią.
-
Monia68

Adrianno, chyba też już się wyleczyłam...
Rh jest tak piękny, że brak imienia nie ujmuje mu urody
Dziękuję, Małgosiu
W zasadzie wszystkie tulipany są ładne, bo ubarwiają ogród i warto je sadzić. Nie można tylko przywiązywać wagi do odmian, coraz częściej się nie sprawdzają
Teraz będę sadzić tylko w trzech wiszących skrzynkach, żeby taras był bardziej kolorowy na przyjście gości
Zdjęcia zrobię.
Rh jest tak piękny, że brak imienia nie ujmuje mu urody
Dziękuję, Małgosiu
Teraz będę sadzić tylko w trzech wiszących skrzynkach, żeby taras był bardziej kolorowy na przyjście gości
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Moniko witaj, z przyjemnością przechadzam się po Twoim wiosennie kwitnącym ogrodzie. Kępy tulipanów i narcyzów, rzeczywiście jak ktoś przede mną napisał świetnie komponują się z drzewami sosnowymi, ale tu chyba każde kwiaty dobrze by wyglądały. Czekam na kwitnienie Twoich rododendronów, u mnie już niektóre zaczynają kwitnąć, zwłaszcza te najnowsze, nie wiem czy to dobrze, nieraz ogrodnicy czy zimna Zośka, załatwili mi rozwijające się kwiaty azalii. Rzadko wpadam do Ciebie, ale zawsze warto, piękny ogród i bardzo sympatyczny wątek, wszystkiego dobrego
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj MONIKO!
Twoje Rh takie zdrowe, piękne. Ja swoje ostatnie dwa wykopałam wyglądały okropnie.
Anemonellę kupiłam trzy lata temu. Po posadzeniu była jaka taka. Dwa lata jej
nie było i jak już ją przebolałam, ona w tym roku wysżła i zakwitła. Wg mnie jest to
roślinka kapryśna.
Cieszę się, że zakończyłaś pracę, ja jeszcze długo będę musiła dochodzić ze wszystkim
w ogrodzie po tej zimie.

Twoje Rh takie zdrowe, piękne. Ja swoje ostatnie dwa wykopałam wyglądały okropnie.
Anemonellę kupiłam trzy lata temu. Po posadzeniu była jaka taka. Dwa lata jej
nie było i jak już ją przebolałam, ona w tym roku wysżła i zakwitła. Wg mnie jest to
roślinka kapryśna.
Cieszę się, że zakończyłaś pracę, ja jeszcze długo będę musiła dochodzić ze wszystkim
w ogrodzie po tej zimie.
-
Monia68

Witam serdecznie w ten piękny poranek
Bezchmurne niebo, słońce świeci, podobno dzisiaj ma być 25 st.- po prostu chce się żyć!! Muszę szybko wrócić z zakupów, żeby nareszcie móc w spokoju posiedzieć na tarasie
Tomku, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Pozostaje mieć nadzieję, że aura okaże się dla wielbicieli rh łaskawa i przymrozki nie zniszczą kwiatów...
Krysiu, cieszę się, że nie muszę już sadzić, ale zawsze jest coś do zrobienia w ogrodzie. Wieczorem muszę wszystko opryskać, bo już się pojawiły szkodniki.
Masz rację, anemonella jest bardzo kapryśna.

Miłego dnia
Bezchmurne niebo, słońce świeci, podobno dzisiaj ma być 25 st.- po prostu chce się żyć!! Muszę szybko wrócić z zakupów, żeby nareszcie móc w spokoju posiedzieć na tarasie
Tomku, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Krysiu, cieszę się, że nie muszę już sadzić, ale zawsze jest coś do zrobienia w ogrodzie. Wieczorem muszę wszystko opryskać, bo już się pojawiły szkodniki.
Masz rację, anemonella jest bardzo kapryśna.

Miłego dnia
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Na pierwszym zdjęciu w tle to bodziszek ?
Fajne zestawienie
Fajne zestawienie
-
Monia68

Mariolu, masz rację, to bodziszek korzeniasty 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Moniko, piękne widoki u ciebie. ja też prawie zakończyłam sadzenie. Pozostały mi jeszcze żurawki od Igi i potem tylko to co sporadycznie wpadnie mi w ręce.
Co do tulipanów to ja już jakiś czas temu przestałam zawracać sobie głowę odmianami, bo człowieka szlak trafia kiedy okazuje się, że nie kwitnie to co sie zakupiło. Więc teraz kupuje mieszanki
Teraz mam tylko niespodziewane zestawienia kolorystyczne 
Co do tulipanów to ja już jakiś czas temu przestałam zawracać sobie głowę odmianami, bo człowieka szlak trafia kiedy okazuje się, że nie kwitnie to co sie zakupiło. Więc teraz kupuje mieszanki
-
Monia68

Dorotko, właśnie byłam u Ciebie
Po tegorocznej wiośnie chyba się wyleczę z odmian tulipanów 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59